UNICORN

Met Chantal was ik afgelopen voorjaar bij Frenchie café in Utrecht. We wilden heel graag American pancakes gaan eten en ik had dit tentje voorbij zien komen op instagram. Wij gaan wel vaker ergens lunchen en maken dan foto’s van elkaar voor onze social media. Het is natuurlijk vooral voor de gezelligheid, maar we zoeken de tentjes er wel specifiek voor uit. Waarom Frenchie café? Dat ga ik je natuurlijk uitgebreid vertellen! Lees verder voor mijn verslag en natuurlijk alle foto’s…

Frenchie café zit in de Lange Nieuwstraat 21 in het museum kwartier van Utrecht, de binnenstad. Je komt er vanaf centraal station gemakkelijk met bus lijn 2 museumkwartier. Die stopt dan praktisch voor de deur.

Chantal en ik begonnen onze maandagochtend met een lekker drankje. Ik koos voor een koffie verkeerd, die er zeker niet verkeerd uit zag! <3 Binnen en buiten staan mooie ronde marmeren tafeltjes, super cute! I love it! We dronken ons drankje buiten op (ik moest even afkoelen van het stukje fietsen) en gingen daarna naar binnen de menukaart uitpluizen.

Op instagram had ik mijn zinnen al gezet op de Unicorn pancake! Wauw wat een plaatje…

Maar of ‘ie ook lekker was? Jazeker! Wel heel erg zoet door de saus die er overheen gegoten is, maar dat moet af en toe gewoon kunnen. Het verse fruit was top en leuk die versiering van mini marshmallows en kokosrasp. Dat laatste ingrediënt stond er niet bij op de kaart, anders had ik gevraagd of het zonder kan (ik hou echt NIET van kokos). Gelukkig kon ik alle kokos er prima af plukken. Mijn pancakes waren nog steeds warm, ondanks dat we ook best even bezig waren met foto’s maken haha.

Kijk dat bestek! Mat goud =). En een schattig roosje op tafel. De milkshake was van Chantal. Die mocht even mee figureren op de foto.

Nog even een paar extra kiekjes…

En dan nu klaar voor de aanval =P.

Chantal koos voor de toast avocado met gepocheerd ei. Die was ook heel erg lekker. Je kunt eigenlijk alle kanten wel op in dit café. Ontbijten, lunchen of gewoon een taartje eten tussendoor. Kijk vooral even op hun menukaart voor het hele overzicht van het eten en de freak shakes. Ze hebben ook allerlei hartigs! Ook hapjes voor de borrel. Op de aparte drankkaart kun je kiezen voor standaard drankjes, maar ook bubbels, wijn en bier.

Het tentje is wel erg klein, dus op drukke dagdelen heb je wel kans dat er geen plek is. Vooral voor als je in de omgeving van Utrecht woont, zou ik absoluut een keertje daar gaan eten. Ik vind de kwaliteit van het eten en drinken erg goed, dus zeker weten een aanrader!

Sinds afgelopen winter bezoek ik regelmatig, voor mij nog nieuwe, lunchplekjes. En dan vooral tentjes waar het leuk is om binnen te fotograferen of dat het eten gewoon heel erg fotogeniek is. Tot nu toe heb ik al best veel plekjes bezocht waar ze American pancakes serveren. Wanneer ze allemaal met een review online zijn gekomen, zal er nog een samenvatting van komen met een top 3.

Heb jij nog tips voor mij?

Waar moet ik echt een keer gaan eten en drinken en mag ik mijn camera niet vergeten? Hoeft niet perse Utrecht te zijn, maar wel graag goed bereikbaar met het openbaar vervoer en niet uren reizen vanaf Utrecht ;). En voor de mensen onder ons uit Utrecht: welk restaurant moet ik echt bezoeken volgens jou?

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

PSSST Doe jij al mee aan mijn laatste winactie? Je maakt dan kans op een super leuk beautypakket ~~> Win beautypakket