Deodorant en dan specifiek anti-perspirant, ik kan niet zonder! We willen allemaal graag de dag doorkomen zonder al te veel te zweten en natuurlijk fris blijven ruiken. In mijn pubertijd had ik erg veel moeite om een fijne deodorant te vinden. Al sinds mijn tienerjaren zoek ik al naar een goede anti-perspirant deodorant. Die echt het zweten en natte oksels voorkomt. Later ben ik gaan zoeken naar meer natuurlijke varianten. Nieuwsgierig naar welke deodorant ik echt kan aanraden? Lees dan zeker verder want ik heb maar liefst zeven stuks getest.

Deodorant antiperspirant

Het zijn er zoveel die ik heb getest, dat ik ze per merk even benoem met de voordelen en nadelen voor mij persoonlijk. Wat voor mij wel werkt of juist niet, kan voor een ander uiteraard weer anders zijn.

Een handige tip heb ik nog voor je wanneer het merk te koop is bij drogisten als Trekpleister, Kruidvat en/of Etos. Hou dan de folders in de gaten, want ze zijn altijd wel ergens met een handige 1+1 actie te vinden 😉

Voor de duidelijkheid nog even kort uitgelegd: een deodorant is er niet perse om het zweten te voorkomen. Terwijl een anti-perspirant daadwerkelijk voorkomt dat je gaat zweten. Mijn voorkeur gaat daarom altijd naar een anti-perspirant of een natuurlijke deodorant die ook deze werking heeft door middel van natuurlijke ingrediënten die het zweten voorkomt.

Langere tijd heb ik de deodorantroller gebruikt van Clinique (is een anti-perspirant) tijdens mijn begin twintiger jaren. Dit was mijn heilige graal in de periode dat ik snel last had van stress zweten. Het bleef met deze deodorant kurkdroog onder mijn oksels. Geen natte plekken meer te zien bij het aanwijzen van het bord tijdens het lesgeven, pfffoei. Het is echter wel een behoorlijk prijzig product. Destijds kostte dit mij €15 maar nu zie ik dat de prijs maar liefst ruim €22 is geworden!

Jaren geleden schreef ik een review over de stick deodorant van Deoleen. Mega enthousiast was ik hierover. Wel aan de prijs helaas, maar goed, als het goed werkt, heb ik dat er wel voor over. Later toen ik deze opnieuw wilde kopen, kwam ik er achter dat de stick variant of niet meer gemaakt wordt, of bijna nergens verkrijgbaar. Helaas kwam ik ‘m namelijk niet meer tegen in de drogist.

Je hebt van dit merk allerlei varianten. De stick vind ik het fijnst. De extra dry depper is ideaal als je echt voor een poosje kurk droog en fris wilt blijven. Deze werkt meerdere dagen. Echter is dit zeker geen natuurlijke deo te noemen. Voor langere tijd zou ik dit dus afraden. De stick variant is dan wel een betere keuze in vergelijking met de depper. Die laatste zou ik alleen gebruiken voor wanneer je snel last hebt van klotsende oksels en alleen voor speciale gelegenheden. Puur voor je zelfvertrouwen voor die paar keer per maand ofzo.

De stick variant heb ik vaker gekocht en is erg fijn. Houd je droog en fris de hele dag. Geeft niet af op mijn kleding. Deze kan ik aanraden als je geen natuurlijke deo prefereert.

❗️Let op trouwens bij stick en rollers. Ga slechts 2x over je oksel want doe je meer dan dat, dan geeft het af op kleding. Meer gebruiken is gewoonweg niet nodig. En ook erg zonde want dan is de deo eerder op dan nodig is.

Ongeveer 2 jaar lang gebruikte ik de Namaste stick. Oh wat was ik daar blij mee! Geen geur kwam er vanaf (heel lichtjes amandel geur maar echt te verwaarlozen) en echt een geweldige werking. Helaas is deze stick uit het assortiment gehaald, huilie huilie. Wel zijn er sticks van Jing en Sakura. Alleen niet voor mij geschikt, want die geuren zijn voor mij iets te sterk.

De Karma en Mehr spray gebruik ik trouwens wel met enige regelmaat en daar ben ik zeker heel erg tevreden over. Mijn voorkeur gaat alleen altijd uit naar een zo goed als geurloze stick. Dit zijn allemaal anti-perspiranten overigens.

Alle Rituals deodorants voorkomen dat je gaat zweten of gaat ruiken naar zweet. Ze werken bij mij de hele dag. Ook wanneer ik heel druk ben geweest op werk. Ze zijn niet 100% natuurlijk maar wel minimaal 90% gelukkig.

De INCA van alle deo’s van Rituals kun je gewoon aflezen op de website: Rituals Karma deodorant.

Leuk weetje, op dit moment zijn ALLE Rituals deodoranten met een hele fijne korting te koop (tot einde van deze maand)! Slechts €7,50 ipv €9,90 of meer.

Dit is een natuurlijk merk wat geen synthetische ingrediënten bevat. Makkelijk verkrijgbaar bij de drogist. Ze hebben spray’s en rollers. Ik heb de roller van de geur ‘cedar lime’ getest. Helaas vond ik deze niet fijn en heb ik deze gisteren bij een opruimwoede weggegooid. Met een roller blijft het langer nat onder de oksel. Het duurt langer voordat de vloeistof is ingetrokken. En ik heb er geen geduld voor om langer te wachten om mijn kleding aan te trekken. De werking is helemaal in orde trouwens. Het voorkomt wel gewoon goed dat je gaat zweten!

Dan nog de geur. Ik ben echt wel super gevoelig voor geuren omdat ik een heel goed werkende neus heb. Het liefst is de geur zo zacht mogelijk en amper aanwezig. Dat is heel moeilijk te vinden heb ik gemerkt. Voor mij is deze geur niet prettig. Net iets te sterk aanwezig. Later op de dag ruik ik af en toe de geur en dat heb ik simpelweg liever niet.

De lavendelgeur heb ik ook gekocht. Deze heb ik niet gebruikt, want deze geur is echt voor mij niet te doen. Heel aanwezig en wat chemisch komt het over. Hopelijk vind ik iemand die ‘m van mij over wil nemen. Anders moet ik ook deze (ongebruikte) deodorant weggooien. Zo zonde…

Deodorant Therme

Hier kan ik redelijk kort over zijn. Werking is in orde want het voorkomt echt serieus dat je gaat zweten en onprettig gaat ruiken. Helaas is de geur echt een grote tegenvaller. Mijn vriend zei er zelfs iets van. Echt een oma parfumachtig geurtje. Van deze had ik er zelfs twee gekocht (want 1+1 gratis). Zo jammer!

I saved the best for last! Vorig jaar kocht ik deze Loveli deodorant al en hier was ik wel tevreden over. Wel merkte ik in de eerste 2 weken dat ik een beetje er doorheen zweette. Gelukkig verdween dit nadat ik het langer ging gebruiken. Een paar maanden geleden kocht ik een nieuwe met meteen een refill verpakking.

Nou ik kan je vertellen, dit is echt de meeste fijne deodorant / anti-perspirant EVER (naast die van Rituals dan hehe)! Omdat ik er ten eerste niet doorheen zweet en ik ga ook niet ruiken naar zweet. De hele dag blijft het droog onder mijn oksel. Bovendien ruik ik aan het einde van de dag nog steeds fris daaronder!

Daarnaast is het ook mega zuinig in gebruik. Inmiddels is de stick op, maar ik kan met mijn nagels nog product eruit schrapen waardoor ik het nog zeker een paar weken langer gebruiken en echt helemaal op kan maken. Echt top! Volgens mij heb ik dan ruim 4 maanden met 1 verpakking gedaan, super nice!

Ze zijn verkrijgbaar in allerlei geuren. Ik gebruik de ‘fresh cotton’ variant. Heerlijk zacht en fris. Totaal niet overheersend. Zelfs mijn zus vindt deze heel erg fijn (zij is nóg kritischer wat betreft geuren). De sinaasappel geur zou ik ook nog wel graag een keer willen proberen.

Goed om te weten dat deze producten van Loveli 100% natuurlijk zijn. Geen troep in te vinden dus, yeah! De deo bevat geen aluminium, mocht je belangrijk zijn voor je. Ze hebben naast deo’s nog veel meer producten zoals lipbalms, facewash, shampoo en oa douche producten.

Op basis van kokosolie, zuiveringszout en zinkoxide. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets.

De refill komt in een kartonnen verpakking (of in een papiertje). Je kunt deze dan vanaf daar gebruiken, dan moet je het product eruit duwen. Of je doet de deostick in de originele plastic verpakking nadat je deze hebt gereinigd.

Echt mijn favoriet dus op dit moment. Ik hoef niet langer te zoeken naar een nieuwe. Enige minpunt, ze zijn niet verkrijgbaar in de drogist. Zal ze dus online moeten bestellen. Maar dat is dan ook echt het enige minpunt wat ik kan bedenken. Gelukkig bestaan er refills waardoor dit elkaar weer compenseert (bezorging).

Een verpakking deo van 30ml kost €8,-

Wat is jouw favoriete deodorant?

Een fijne deodorant is zó belangrijk om je zelfverzekerd te voelen. Hopelijk heb je iets aan mijn bovenstaande tips. Deel vooral jouw favorieten als je die hebt, zodat anderen hier wellicht ook iets aan hebben.

Tot snel weer!

PS Heb je al mijn review gelezen over de FOREO BEAR? Deze gadget helpt om de huid van jouw gezicht weer te verstevigen! Aanrader om eens naar te kijken (zeker als je 40+ bent ;)).