GLOSSYBOX AUGUSTUS 2012

Eergisteren werd bij mij weer de Glossybox bezorgd. Dit keer verliep de bezorging gelukkig beter dan de vorige maand (vorige maand lag de box buiten in de steeg). Ik heb direct met het namiddag zonnetje foto’s gemaakt van de box en zal jullie laten zien wat er deze maand in zit. Ik vind de box weer erg leuk in ieder geval deze maand. Wil je nog niet weten wat er in mijn box zit omdat je ‘m zelf ook abonnee bent en ‘m nog niet hebt ontvangen… (en van verassingen houdt) kijk dan vooral niet verder natuurlijk!

De boxen verschillen een beetje per abonnee (dit heeft ook een beetje te maken met het beautyprofiel dat je kunt invullen op hun site). Deze maand zijn er drie verschillende boxen. Ik laat je hier zien wat er in mijn box zit. Ik waarschuw alvast, het zijn véél foto’s =D

Op het kaartje (de 2 afbeeldingen hierboven) kun je alle informatie terug lezen over de producten. Wel herhaal ik even per item wat het kost, na de afbeeldingen van het product, en geef ik mijn mening erover voor zover dat al kan. Een review geven over de producten zal ik pas doen nadat ik het echt goed getest heb natuurlijk.

Kiehl’s – Lipbalm fullsize (15ml) € 8,-
Ik ken dit merk van naam maar heb nog geen producten ervan gebruikt. Leuk dat ik er nu mee kan kennismaken. Een lipbalm is altijd fijn, ik gebruik dat dagelijks. De textuur voelt fijn en de smaak is neutraal (wat ik het fijnste vind). Een prettige lipbalm, niet heel vettig maar dik genoeg om lang te blijven zitten en goed te verzorgen. Wel met parabenen en met petrolatum erin. Dit is niet slecht ofzo, maar niet iedereen vind dat prettig in huidverzorging. Minerale olie (wat petrolatum is, hetzelfde als vaseline) beschermt de huid tegen bijv. kou of schadelijke stoffen als uitlaatgassen en dergelijke. Het sluit de huid af, wat voordelen heeft maar ook nadelen kan hebben. Voor in de winter is het vooral fijn en je kunt het goed gebruiken voor het slapen gaan. Ik gebruik producten met minerale olie erin liever niet gedurende de dag. Tenzij ik erg last heb van hele droge lippen, want het helpt goed om het vocht vast te houden (of in de winter bij echte kou). Liever gebruik ik producten die geen minerale olie erin hebben zitten, maar dat is vooral om het verslavende effect dat het kan hebben te vermijden. Ik gebruik ze dus wel, maar niet de hele dag door.

Vera Valenti – oogschaduw palette fullsize € 5,32
Een handig palette om mee te nemen op vakantie of een weekendje weg. Je hebt meteen genoeg kleuren om verschillende looks mee te maken, zoals een rustige look voor overdag die je kunt aanzetten voor ’s avonds. Deze zal ik snel gaan swatchen en testen. Het merk Vera Valenti is voor mij geheel onbekend. Leuk om een nieuw merk te leren kennen. De prijs komt overeen met Kruidvat producten zoals Catrice en Essence. Niet helemaal wat ik had verwacht in de Glossybox. Maar eerst maar even de kwaliteit afwachten voordat ik ga oordelen natuurlijk. Misschien zal de kwaliteit mij verbazen en ben ik er vervolgens heel erg blij mee. Waar je dit merk kunt kopen? Geen idee, een Nederlandse webshop dat dit merk verkoopt heb ik niet zo snel kunnen vinden. En op de site van Glossybox staat nog niet de informatie over de producten van de augustus box. Die informatie zal ik wel toevoegen mocht ik het palette gaan reviewen voor jullie.

Vera Valenti – Crayon fullsize € 3,90
Een zwart kohl oogpotlood van Vera Valenti, hmmm. Niet zo bijzonder. Hoewel de verpakking wel heel handig is, het product is lang (veel product dus) met als dop een puntenslijper. Dat is wel heel handig natuurlijk. Het potlood geeft een goed gepigmenteerde zachte kohllijn, dat voelt wel goed aan. Ideaal om te smudgen (blenden/vervagen). Ik gebruik alleen bijna nooit zwart oogpotlood, dus voor mij is dit product niet zo geliefd of nodig. Liever had ik een donker bruine ontvangen, maar ja, dat kun je niet aangeven in je beautyprofiel bij de Glossybox helaas. Ik kan er natuurlijk wellicht een vriendin blij mee maken.

Indola – Innova Color Shampoo (sample van ml) fullsize 300ml € 11,75
Alweer een shampoo? Jeetje, ik heb de shampoo van de box van maart nog niet gebruikt en de samples van andere maanden zijn nog niet op. Er zit vaak shampoo in de Glossybox zeg. Hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar ik was mijn haar niet elke dag, dus voor mij is dit echt niet nodig. Ik was mijn haar slechts 2 of 3 keer week. Graag zou ik een shampoo ontvangen waar dan ook ECHT GEEN SULFATEN in zitten. Deze shampoo heeft als omschrijving ‘Zero Sulfate’. Nou kijk maar eens hierboven op de ingrediënten lijst, wat zit er in? Juist: Sodium Laureth Sulfate. Hier wordt ik zo moe van, dit reclame stuntje van al die bedrijven. Steeds maar zeggen dat het heel erg mild is en 100% sulfaat vrij. Ik ben niet achterlijk hoor, ik kan lezen. Wanneer er op de verpakking vermeld staat dat het SLS vrij is, bedoelen ze ‘sodium lauryl sulfate’. En de laureth vorm valt blijkbaar niet onder de noemer SLS. Een slim verkoop praatje natuurlijk. Maar mijn ervaring is dat mijn haar ook zonder SLS erg uitdroogt, mijn hoofdhuid geen plezier doet en stro haar kan opleveren. Bah, wat baal ik van cosmetica bedrijven soms. Ik heb een gevoelige hoofdhuid en ze zorgen er op deze manier voor dat ik veel te veel onnodig geld uitgeef aan loze beloftes.

Wat ga ik hiermee doen? Weggeven aan iemand die minder last heeft van dit soort problemen en me er vooral niet te druk om maken haha. Ik lees gewoon altijd goed de ingrediënten lijsten en ga nooit meer af op de service van de medewerkers in de winkels, want die moet ik vervolgens alles uitleggen in plaats van dat ze echt weten hoe het zit.

Glossybox – Serie Exclusiv Pro Beauty Brush fullsize € 7,-
Tja, I didn’t save the best for last. Dit is echt een flop in mijn ogen. Een waardeloze kwast als ik het even kort en eerlijk omschrijf. Als je een beetje verstand hebt van goede make-up producten en make-up tools, dan kun je het direct zien aan de haren dat je hier niet blij van zult worden. Dit valt onder de noemer ‘gratis kwast’, zo zie ik het tenminste. Van die kwasten dat bij een goedkoop ‘merkloos’ make-up setje er gratis bij zit en ideaal is voor meisjes van 11 jaar ofzo.

Mijn beleving tot nu toe over augustus Glossybox:
Een fijne lipbalm die ik zeker zal gebruiken (vooral in de winter). Shampoo, kwast en oogpotlood waar ik iemand anders misschien blij mee kan maken. En dan nog een oogschaduwpalette waar ik misschien wel erg blij van word. Deze box vind ik wat minder dan de vorige edities. Ookal zitten hier wel 3 fullsize producten in, ik ben niet echt enthousiast over deze inhoud helaas.

Ben jij ook abonnee van de Glossybox?

Zoja, wat vond jij van jouw box deze maand?

xoxo Fleur

%d bloggers liken dit: