SUMMER IS COMING

Nu we richting zomer gaan, wordt het de hoogste tijd voor gladde benen, oksels en bikinilijn. Ik epileer altijd mijn benen en oksels maar weet nog maar al te goed hoeveel pijn dat in het begin deed. Dat is voor mij gelukkig al een poos verleden tijd. Ik ga je vertellen hoe je de overgang kunt maken van scheren naar epileren in een paar simpele stappen. En ik vertel je al mijn persoonlijke trucjes…

Laat ik er vanuit gaan (voor het gemak) dat je momenteel scheert. In mijn geval heb ik al stoppels op mijn benen s’ avonds op de dag dat ik ze in de ochtend heb geschoren. Heel vervelend zo’n snelle haargroei op de benen. Bij mijn oksels vind ik scheren ook onzin want die stoppels, daar irriteer ik me enorm aan.

Tip 1: harsen

Goed, van scheren dus naar epileren. Dat gaat niet zomaar.  Het slimste is om eerst je te laten harsen. Je kunt het ook (net als ik) zelf doen. Alleen is dat niet heel gemakkelijk. Je komt niet overal even makkelijk bij. Vooral oksels en bikinilijn zijn moeilijk om zelf te harsen. Niet onmogelijk trouwens maar lastig. Ik heb het wel eens gedaan namelijk. Maar ’t is een hoop gedoe. Mijn advies is daarom, ga naar een fijne waxsalon en laat jezelf even helemaal onder handen nemen. Hierna is het een kwestie van bijhouden met een epileerapparaat of zelf harsen met strips of zo’n bakje met wax dat je opwarmt. Je kunt de kortste haartjes verwijderen met zo’n epilady. Ik vind het echt super handig. Het duurt wel langer dan scheren, maar ik ben dan een poosje van haren verlost.

epileer apparaat

Tip 2: vaak herhalen

In mijn geval epileer ik iedere week 1x en heel soms mijn benen halverwege nog een keertje voor extra gladde benen. Een tip, koop bij de drogist zo’n schuurmiddeltje voor benen of bikinilijn en gebruik dit na het epileren steeds eventjes. Dan zijn je benen écht mega glad, net zo glad als wanneer je het zou scheren. Zorg dat je het goed bijhoudt. Wanneer je haren langer worden en de tijd tussen de epileersessies in langer duurt, zul je meer last hebben van pijn. Voor mij is epileren pijnloos. Bovendien komen er minder haartjes terug, dat zie ik vooral bij mijn benen en oksels. Mijn oksels voelen echt super zacht ruim een week. De haartjes op mijn benen worden ook nog eens lichter van kleur. Normaal zijn deze zwart, maar door het velen epileren, zijn er steeds meer blonde haren voor teruggekomen.

Een hele enkele keer wanneer ik haast heb en snel gladde benen en oksels wil, scheer ik. Dat komt weinig voor. Wanneer ik daarna weer epileer, is het wat minder pijnloos dan normaal. Dan voel ik echt wel meer dat de haren eruit worden getrokken door het apparaat. Daar moet ik dan even doorheen en dan ben ik er na die ene keer, weer helemaal aan gewend.

waxsalon

Bron afbeelding: Treatwell

Tip 3: Naar een salon gaan

Mijn bikinilijn epileren is een verhaal apart eigenlijk. Momenteel gebruik ik de tondeuse functie van mijn epileerapparaat. In het verleden heb ik mijn bikinilijn zelf geharst en geëpileerd. ZEER pijnlijk kan ik je vertellen. De eerste twee keer dan. Daarna eigenlijk niet meer. Mijn advies is, niet zelf gaan harsen, maar bij de salon laten doen de eerste keer of iemand die je kent die er ervaring mee heeft. Zo heeft mijn moeder mijn bikinilijn wel eens gedaan met waxstrips. Dat is natuurlijk wel een stuk goedkoper dan naar een salon gaan. Het voordeel van naar een salon gaan: de luxe en ervaring die ze je bieden. Het gaat snel en is minder pijnlijk dan wanneer je het zelf zou doen. Ik ga binnenkort naar een waxsalon voor mijn bikinilijn, dan kan ik het daarna zelf gaan bijhouden met epileren. Zoveel fijner dan scheren! Bij scheren krijg ik altijd zo snel weer nieuwe haartjes én het jeukt verschrikkelijk wanneer ik heb geschoren. Dat ligt niet aan het mesje (met nieuwe mesjes ook namelijk) maar gewoon omdat de nieuwe haartjes doorkomen.

Tip 4: Scrubben en insmeren

Voor mij alleen maar voordelen wanneer ik kies voor epileren. Natuurlijk heb je wel kans op ingegroeide haren, maar als je 1 of 2x per week je lichaam goed scrubt, dan voorkom je dat goed. Wel insmeren met bodylotion daarna natuurlijk, want dat helpt ook om dat te voorkomen.

Deoleen deodorant 3

Tip 5: Alcoholvrij en parfum vrij!

Zorg dat je na het epileren een deodorant gebruikt die geen parfum en alcohol bevat! Anders staan je oksels in de fik, belief me. Ik gebruik dan graag de deoleen deodorant bijvoorbeeld. Maar kijk maar goed op de verpakking, er zijn tegenwoordig hele fijne deo’s zonder parfum en alcohol. Zo is ‘ie van Sanex ook heel erg prettig weet ik uit eigen ervaring.

Scheer, hars of epileer jij?

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. Laat jouw persoonlijke tips achter in de comments als je die hebt. Als je vragen hebt, stel ze gerust dan zal ik die beantwoorden. Tot snel weer, xoxo Fleur