WELKOM TESTPANEL

HERE THEY ARE!

In november plaatste ik een oproep voor een testpanel. Nooit verwacht dat er zoveel jonge vrouwen interesse zouden hebben, super! Het was niet makkelijk om te kiezen door alle leuke inzendingen. Maar ik heb in december een keuze kunnen maken. Vier dames en twee heren versterken nu het Fleur’s Beautytips (testpanel)team! Vier dames met allemaal verschillende huidtypes, huidtint, haartypes en natuurlijk ook hun interesses op het gebied van cosmetica. Zij stellen zich vandaag aan je voor (de heren komen later)! En de komende weken (& maanden) zullen er reviews online verschijnen van hun hand…

Sinds januari zijn ze al flink aan het testen geslagen. Van mij ontvingen ze mailtjes met allemaal informatie en vragen maar ook een review pakketje natuurlijk, om zo voor jullie producten te testen. Ik stem deze pakketten af op hun huidtype en voorkeuren. Het leuke is dat alle dames heel erg verschillend zijn van elkaar. Niet alleen wat betreft uiterlijk, maar ook zeker in wat ze fijn en juist helemaal geen fijne cosmetica vinden (likes/dislikes). Zo heeft de een rood haar met krullen, de ander bijna zwart, een soms wat onzuivere huid en weer een ander een rustige normale of gemengde huid. De zoekt nog steeds de ultieme mascara voor lengte én volume, de ander kan maar niet dat fijne product vinden die zorgt voor een gehydrateerde huid.

Aangezien ik stijl en glad haar heb, weinig tot geen onzuiverheden en mijn huidtype vocht & vet arm, zijn alle vier deze dames een enorme aanwinst voor Fleur’s Beautytips. Zij zijn producten aan het testen die niet voor mijn huid of haar geschikt zijn. Natuurlijk zullen ze meer dan dat testen, zoals nagel producten, make-up, lipbalms en doucheproducten enzovoort… Genoeg materiaal in tha house (stash) =P

Wat ze allemaal precies al getest hebben, dat zullen jullie vanzelf gaan zien de komende tijd. Het zijn cosmetica producten van alle prijsklasse (budget en soms luxe merken) en heel divers. Maar nu terug naar wat ik jullie zo graag wilde vertellen: wie zijn ze? Ik stuurde hen een vragenlijst op en deze hebben ze voor jullie beantwoord. De een wat uitgebreider dan de ander 😉 Zo leren jullie Maaike, Sylvia, Cindy en Xadi alvast beter kennen.

SylviaSylvia

Deze meid is dan nog maar 19 jaartjes jong, zij weet al veel van de huidige cosmetica. Sylvia komt uit het zuiden des land, Brabant. Ik ontmoette haar op de CK One make-up workshop, waar Cynthia (Misslipgloss) ons voor had uitgenodigd. Dit deed Cynthia om ons te bedanken voor de jaren dat wij haar trouw volgen op haar blog en altijd zo vaak een reactie achter laten. Sylvia was de gelukkige ‘lurker’ onder ons… euh? Wat is een lurker? Nou dat is iemand die vaak een specifieke site bezoekt, maar nooit een berichtje achter laat. En dat is dus Sylvia: een mooie, vrolijke en enthousiaste meid die heel goed weet wat ze wel en niet wil. Daarom is zij een aanwinst voor ons team en zal ze jullie middels haar reviews jullie vertellen wat zij vindt van de cosmetica die nu te koop is. Ze heeft er enorm veel zin in om jullie tips te gaan geven. Ze is erg kieskeurig en kan daarom goed beoordelen of de producten nu echt hun beloftes waarmaken =)

Bezigheden: Sylvia zit in 5 havo en studeert hard voor haar eindexamen.

Waarom zo dol op beauty? “Beauty, beauty, beauty. Ik ben er gék op! Nagellak, parfum, oogschaduw, lippenstift, nepwimpers, haarlak, ALLES! Sinds ik beautyblogs ben gaan volgen koester ik een enorme liefde voor beauty. Ik vind het héérlijk om een hele middag een speciale eyeliner uit te proberen, verschillende kleuren lippenstift uit te testen en mijn nagels in allerlei kleuren te lakken. Het werkt rustgevend, en je wordt er mooi van, wat wil je nog meer?!”

Motivatie: “Ik heb Fleur mogen ontmoeten en ik vond haar meteen een hele sprankelende en leuke persoonlijkheid. Ik ben sinds die dag haar blog gaan lezen en het leek me onwijs leuk om haar te helpen en haar wat werk uit handen te nemen. Buiten dat leek het me ook interessant om eens ‘achter de schermen’ van een beautyblog te kijken.”

Huidtype: normaal.

Favoriete merken: “Ik vind het moeilijk om een favoriet merk te kiezen. Omdat mijn portemonnee en ik niet de állerbeste vrienden zijn, ben ik vooral druk met het zoeken van de beste budget-producten. Zo gebruik ik graag Catrice, maar mag ik Rimmel make-up ook vaak kopen (alhoewel dat niet echt budget is). Voor mijn huid gebruik ik ook steeds andere producten, ik wil alleen het beste voor mijn huid, en wat mij betreft hoeft dat niet peperduur te zijn. Kortom; Catrice, Rimmel, Garnier, Nivea, Dove, Dr. van der Hoog, The Body Shop.”

Favoriete cosmetica product: Mascara, dit gebruikt ze iedere dag.

Geeft per maand uit aan cosmetica: €20 – €30 per maand (soms een uitschieter wanneer de drogist een 1+1 gratis actie heeft).

De tijd die ze besteed aan haar uiterlijke verzorging: 30-45 min. voor haar totale verzorging. Sylvia zegt: “Ik vind slapen héérlijk, maar het nadeel is wel dat je minder tijd hebt voor je make-up! Dus ik probeer er altijd een rust momentje van te maken; rustig wakker worden met een mascara en een lipgloss ;)”

Maar voor een party doet ze er wat langer over: “Dat kan úúúren duren. Ik begin met douchen, scrubben en scheren, en eindig met de krultang en een complete make-up look! Héérlijk, tutten voordat je naar een feest gaat! Soms leuker dan het feest zelf ;)”

Ze is nog naarstig opzoek naar dit ultieme product: “Ik ben op zoek naar dé perfecte eyeliner; gewoon een streep zetten en klaar. Ik ben namelijk altijd een uur bezig met mijn eyeliner. Streep. Wattenstaafje. Streep. Wattenstaafje. Streep. Ook de mascara waarmee je meteen een grotere oogopslag krijgt heb ik nog niet in mijn bezit.”

MaaikeMaaike

Stiekem had Maaike een beetje een voorsprong op alle inzendingen. Waarom? Tja, ik ken Maaike al heel wat jaren door onze tijd op de Marnix Academie. Daar hebben we een aantal jaren veel lol beleefd in de Introductie Commissie & thema feesten van de pabo. Ook zagen we elkaar tijdens studie sessies (in de bieb of Coffee Campany).

Maaike is 27 jaar, heeft mooi rood haar met flinke krullen en vrolijke sproeten. Ze schreef dat ze staat te popelen om fijne reviews voor jullie te schrijven!

Bezigheden: Maaike staat alweer ruim 5 jaar voor de klas. Hiernaast heeft ze een passie voor fashion en is zo verslaafd aan het kopen van nieuwe schoenen dat ze afgelopen jaar een no-buy heeft ingelast. Als hobby heeft ze onder meer bloggen en zo ontstond het idee voor haar blog: MyShoediction!

Motivatie: Maaike ziet het reviewen voor Fleur’s Beautytips echt als een uitdaging. Toen zij zich opgaf voor het testpanel zat zij nog hard te blokken voor haar Remedial Teaching opleiding, die zij onlangs mocht afronden met een dikke voldoende. Zij werkte keihard naast dat ze ook fulltime juf is, petje af hoor Maaike! Ze wilde graag bij ons testpanel om zo meer ervaring op te bouwen voor het bloggen en dan specifiek het reviewen. Ze hoopt een goede aanvulling te zijn voor mijn blog, nou dat is ze zeker weten hoor! Maaike is goed met nailart en laat ik daar nu niet zoveel mee hebben. Een extra pluspuntje dus… Misschien kan ze af en toe daar een blog over schrijven.

Huidtype: gemengde huid, bleke teint met sproeten.

Favoriete merken & producten: “Mijn favoriete merk in het algemeen is Urban Decay, maar ik ben addicted to de mascara van Max Factor. The one and only en ik gebruik echt geen andere!! Mijn favo budgetmerk is Catrice. Favo nagellak is OPI en Essie.”

Favoriete cosmetica product: Mascara.

Geeft per maand uit aan cosmetica: “Per maand geef ik zo’n €60 uit aan cosmetica denk ik. De afgelopen tijd stukken minder omdat ik veel dingen op te maken heb! ;)”

De tijd die ze besteed aan haar uiterlijke verzorging elke dag: “Het wisselt een beetje hoeveel tijd ik per dag besteed aan uiterlijke verzorging. Wanneer ik moet werken ben ik in een half uur weg, gewoon omdat ik heel erg veel waarde hecht aan mijn beautyslaap. Mijn dagelijkse makeup routine is zo dat het er super snel op zit. Wanneer het weekend is, neem ik uitgebreid de tijd dus dan zou het komen op (incl m’n haar) een uur.”

Maar voor een party doet ze er wat langer over: “Wanneer ik naar een feest ga, vind ik het heeeeerlijk om te tutten dus dan ben ik zo’n 2 uur bezig met de hele look (incl. kleding).”

Ze is nog naarstig opzoek naar dit ultieme product: “Het beste make-upremover / gezichtsreiniger zonder SLS en parabenen etc. (datzelfde geldt trouwens ook voor shampoo en conditioner).”

CindyCINDY

Cindy is 43 jaar, maar dat is echt niet te zien… want zeg nou zelf, als je naar haar foto kijkt dan zie je vast, net als ik, een prachtige jonge vrouw die jeugdigheid uitstraalt! Ik snap wel waarom ze vaak jonger wordt ingeschat. Dit heeft ze vooral te danken aan de juiste huidverzorging vertelt ze mij (maar vast ook een beetje goede genen).

Bezigheden: Cindy heeft een kantoorbaan.

Waarom zo dol op beauty? Al haar hele leven heeft ze enorm veel interesse in verzorgingsproducten en make-up. “Ik ben al zowat mijn hele leven bezig met make-up, parfum , cremes en nog veel meer. Ik sta dan ook in mijn omgeving bekend dat als iemand iets wil weten over cosmetica, of als iemand advies wil over een product, ze dat dan even aan Cindy moeten vragen. Ook als er een nieuw product op de markt is, vragen ze aan mij hoe dat bevalt, omdat ik het dan waarschijnlijk toch al heb gekocht.”

Motivatie: Cindy was via de site van Misslipgloss bij mijn blog gekomen. Sindsdien is ze vaste lezer en laat ze geregeld een reactie achter. Het lijkt haar super leuk om cosmetica te testen. “Dat is echt aan mij besteed! Ook lijkt het me heel leuk om reviews te schrijven over producten.“

Huidtype: gecombineerde huid & licht getint (de foto is gemaakt op vakantie).

Favoriete merken: Catrice en Essence maar ze is ook zeker verzot op de luxere merken zoals Estée Lauder en Chanel.

Favoriete cosmetica product: mascara, want ze kan echt niet zonder!

Geeft per maand uit aan cosmetica: €80 met uitschieters naar €150 als ze een nieuwe parfum of huidverzorging nodig heeft.

De tijd die ze besteedt aan haar uiterlijke verzorging: ongeveer 10min voor haar make-up. En ze gaat nooit de deur uit zonder.

Maar voor een party doet ze er wat langer over: 1,5 – 2 uur, ze gaat er dan goed voor zitten. Ze geniet er elke dag eigenlijk enorm van om zich op te maken. Ze is een echte beauty lover!

Ze is nog naarstig opzoek naar dit ultieme product: dé mascara die haar écht lange wimpers zal geven.

XadiXADI

Deze leuke, vrolijke & jonge meid woont in België, net over de grens van Nederland. Xadi was een beetje bang dat ze daardoor niet kon reageren op mijn oproep, maar no problemo: I Love Belgium! Ben er tenslotte geboren & opgegroeid en kom er nog heel regelmatig. Natuurlijk mocht ze zich opgeven en … zij hoort er nu ook bij!

Bezigheden: Xadi heeft fotografie gestudeerd, maar gebruikt haar Nikon D5000 nog maar zelden. Op dit moment studeert zij voor het beroep leerkracht basisonderwijs (gewoon 3 juffen dus nu hier op m’n blog!).

Waarom zo dol op beauty? “Over mijn stash gesproken… Deze is al ontzettend gegroeid sinds ik beautyblogs lees. Ik hou het nog wel binnen de perken maar mijn mams vindt mijn nagellakcollectie toch wel erg overdreven – 60 is toch niet zo overdreven?! Ik ben ook fan van BB-cream (ik gebruik momenteel de Garnier versie voor de gemengde huid) en lippenbalsems. Ik ga niet naar buiten zonder mascara en gelukkig heb ik mijn Holy Grail op dat vlak al gevonden. Jaja, ik ben een groot fan van Catrice – Lashes to Kill.”

Motivatie: Xadi heeft zelf ook een blog bijgehouden een poos, maar moest hier helaas mee stoppen door tijdbrek. Ze wilde graag iedere dag een nieuwe blog posten, maar die (zelf opgelegde) druk werd te hoog en dus besloot ze te stoppen. Maar ze heeft zoveel inspiratie, dat ze daarom maar al te graag reageerde op mijn oproep. Ze wil graag kritische reviews schrijven die goed informeren over de ingrediënten in de producten, wat deze doen en of het merk de belofte (claims) waar maakt. “Fantastisch, mooie, lange, gesepareerde wimpers met gigantisch veel volume? Eerst zien en dan geloven!”

Huidtype: Xadi heeft een gemengde huid en soms periodes last van een onrustige huid (onzuiverheden). “Soms is ‘ie vet, de andere keer heb ik velletjes omdat hij zo droog is… Dit hangt ook altijd af van de producten die ik gebruik.”

Favoriete merk: Too Faced!

Favoriete cosmetica product: “Product waar ik niet zonder kan? Mascara! Daar moet ik niet lang over nadenken. Een merk dat ik net ontdekt heb en nu al laaiend enthousiast over ben: Too Faced 😀 Helaas niet te verkrijgen in België. Wij hebben ook een Sephora nodig!!!” (Red: de Sephora verdwijnt vanaf mei / juni uit de V&D winkels. Helaas stoppen ze ermee in NL. Er komt geen grote uitverkoop helaas. Echt spijtig dat ze vertrekken gezien de hoeveelheid luxere merken die zij verkopen en het eigen merk… Ik baal er echt enorm van!)

Geeft per maand uit aan cosmetica: “Dat verschilt heel hard. De ene maand is dat veel omdat ik nieuwe gezichtsverzorging moet gaan halen, de andere maand koop ik dan weer eens wat bij MAC, de andere maand koop ik bijna niets of enkel budgetproducten … Nu ik moet sparen om 3 maand in het buitenland te kunnen studeren, plan ik om maandelijks zo’n 15 euro uit te geven. HAHA! Dit gaat denk ik wel vol te houden zijn aangezien ik met de voorbije feestdagen heel veel producten heb gekregen en ik kan weer een tijdje voort. Al schreeuwen de nieuwe collecties toch nu al mijn naam ;)”

De tijd die ze besteed aan haar uiterlijke verzorging elke dag: “Een half uur. Dit houdt in: haar en lichaam wassen, gezichtsverzorging, make-up doen, aankleden, haar in model leggen.”

Maar voor een party doet ze er wat langer over: “Dan kan ik gemakkelijk een uur tot anderhalf uur in de badkamer staan! Uitgebreid douchen, meer make-up als normaal… Ik doe dit dan ook liefst rustig, zonder me te moeten haasten.”

Ze is nog naarstig opzoek naar dit ultieme product: “Een goede oogmake-upremover, gezichtsverzorging voor mijn huid, de juiste concealer. Ik heb ook geen erg zuivere huid en reageer ook vrij gevoelig op sommige producten. Ik heb dus nog niet echt hét ideale product gevonden voor mijn wispelturig huidje. Ik heb wel een hele droge lichaamshuid. Voedende bodylotions en butters zijn niet weg te denken uit mijn stash.”

“Je merkt het misschien al, maar ik ben echt heel enthousiast om producten te mogen testen en er reviews over te mogen schrijven!”

Dit waren ze alle vier, de dames die voor jou (en mij) lekker los gaan met testen van allerlei producten en zich buigen over het schrijven van reviews achter hun pc… Alexander en Jan-Willem zal ik in een aparte blogpost nog aan jullie voorstellen.

Maar, wat een leuke jonge vrouwen (en meiden) hè!

En zoals je hebt kunnen lezen, zijn alle 4 de dames enorm gemotiveerd om voor jullie goede reviews te schrijven. Nu ik de dames aan jullie heb voorgesteld, zullen jullie zéér spoedig de eerste reviews zien verschijnen hier.

Ik ben ontzettend blij met hen en hopelijk jullie ook!

Hoe leuk is het dat lezeressen van mijn blog nu vaste testers zijn. Voor zowat ieder huidtype komen er voortaan reviews! Het is voor mij zo ontzettend fijn om de passie voor beauty te kunnen delen met hen. Daarnaast leer ik nu wat meer de gezichten achter de laptop kennen. Jullie kunnen mij zien via fotodagboeken, reviews en youtube video’s, maar ik jullie niet (social media even daar gelaten, want ik ‘ken’ sommige vaste lezeressen nu wel een klein beetje) … tenminste nóg niet. Wie weet leer ik wel steeds meer lezeressen kennen in de toekomst. Want wat niet is, kan altijd nog komen. Ontmoeten IRL blijft het leukste hè dûh =D

Nou deze blog lijkt me nu wel lang genoeg zo. Tot snel weer! En een hele fijne vrijdag nog (bijna weekend!) xoxo Fleur