SylviaREVIEW TESTPANEL TIME

In de lange, koude en droge winter, heb ik enorm veel gesmeerd met lipbalm.  En nog steeds smeer ik elke dag meestal zo’n 2x met een balm. Er zijn wel ontelbare soorten lipbalm te vinden in de winkels. Ik wissel vaak af maar heb ook zo mijn favorieten. Maar ik vind het altijd erg leuk om weer een nieuw merk te ontdekken. Vandaag heeft Sylvia voor jullie een review over de Balmi Lip Balm. Een merk én product dat ik nog niet kende.

Dit is de eerste review van Sylvia die online komt! Er zullen nog velen volgen, want onlangs kregen alle ladies weer nieuwe producten om te testen. Daarnaast staan er nog heel veel reviews in de planning die staan te popelen om door jullie gelezen te worden! Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe review, net als de afgelopen paar weken. Wil je graag nog even terug lezen wie er allemaal in het testpanel zitten? Kijk dan in dit overzicht waarin zij zich voorstellen. En lees natuurlijk verder om de review te lezen van Sylvia…

Sylvia heeft voor jullie een review geschreven over de lipbalm van Balmi.

– Balmi lipbalm Strawberry –

Lipbalsem. Naast mijn eerste levensbehoeften als water, chips en kleding, overleef ik de winter niet zonder lipbalsem. De verschillende stadia waarin je lippen kunnen verkeren in tijden van vrieskou zijn onder andere droogte, schraalheid, velletjes, scheurtjes en roodheid. Mijn lippen hebben de eigenaardige eigenschap om deze stadia allemaal tegelijk te laten plaatsvinden, waardoor ik de hele winter als een gek mijn lippen moet scrubben, insmeren en invetten… Maar niet lang meer!

Het is een midgetgolfbal..  Het is een pingpongbal… Het is Balmi Lip Balm!

Lipbalm Balmi

De lipbalsem van Balmi komt in een bolvormige verpakking, net als de lipbalsems van EOS (maar dat hadden jullie vast allang gezien ;-)). Het balletje houdt lekker vast en je draait ‘m makkelijk open.

Lipbalm Balmi

Balmi Lip Balm belooft onder andere:

  • Lekkere smaakjes
  • UVA/UVB bescherming met SPF15
  • Combinatie van verschillende bestanddelen, onder andere jojoba olie en Vitamine E, om je lippen babyzacht te houden en te hydrateren.

De Balmi Lip Balm komt in verschillende smaakjes: aardbei, kokos, framboos, mint en zwarte bes.

Lipbalm Balmi

POLYBUTENE, PARAFFINUM LIQUIDUM, PETROLATUM, OZOKERITE, SYNTHETIC WAX, ETHYLHEXYL PALMITATE, PARAFFIN, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, CERA CARNAUBA, BUTYL METHOXYDIBENZOLYMETHANE, BENZOPHENONE-3, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, HYDROGENATED JOJOBA OIL, AROMA, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, TOCOPHERYL ACETATE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, CI77891*

De lijst met ingrediënten ziet er lastig uit, maar wat opvalt is dat er minerale olie (Paraffinum Liquidum & Petrolatum) inzit, wat je huid ‘afsluit’. Er komt als het ware een laagje olie op je huid, of in dit geval je lippen, wat er voor zorgt dat je lippen zacht zijn op het moment dat het product op de lippen zit. Echter, zodra het product van je lippen af is, voelen ze weer droog aan; het voedt je lippen niet.

Verder bestaat de lipbalsem vooral uit verzorgende bestanddelen, zoals jojoba olie, Vitamine E (tocopheryl acetate) en shea boter (butyrospermum parkii butter).

De Balmi Lip Balm komt met een retro hangertje waarmee je hem aan je mobiel of sleutelbos kunt hangen, maar aangezien bijna niemand dat meer doet tegenwoordig is het wel zo handig dat je het er gewoon af kunt halen.

Het aanbrengen van de lipbalsem is makkelijk en snel. De textuur van de lipbalsem is vettig, maar niet zoals Vaseline. Eenmaal op de lippen blijft de lipbalsem goed zitten en ook de geur blijf je ruiken. Ook is ‘ie lekker zuinig in gebruik, wat weer gunstig is voor je portemonnee. De lipbalsem geeft geen glans aan je lippen, maar dat claimt het product ook niet te doen. Wat mij betreft een prima lipbalsem!

Ik ben tevreden over de EOS look-a-like van Balmi. Hij ziet er leuk uit, smeert lekker, ruikt lekker én is makkelijk te verkrijgen. Het grote nadeel is het feit dat hij minerale olie bevat, maar daar krijg je wel Vitamine E, shea boter, jojoba olie én SPF 15 voor terug.

Prijs: € 4,95
Inhoud: 10,5 gr / 10 ml
Houdbaarheid: 12 maanden
Balmis te koop bij de Douglas.

Edit redactie: In de online Douglas store zie ik dat ze nu ook vierkante versies verkopen van deze lipbalm. Die zien er super grappig uit. Deze hebben een inhoud van 7 gr. Nelly.com verkoopt de ronde Balmi trouwens ook, maar daar kosten ze €9,95! Oeps, dat is bijna het dubbele als wat je ervoor betaald bij de Douglas!

Bron afbeeldingen: 1, 2 en 3.

* (edit redactie) op de verpakking staat vermeld: ‘Warning, contains Oxybenzone’. Dit ingrediënt zorgt voor de SPF in de balm. Er zijn verschillende verhalen na te lezen over het effect van dit ingrediënt, dat het schadelijk en dus niet gezond zou zijn. Of dit werkelijk zo is, dat durf ik niet te zeggen. Je zult zelf moeten beslissen of je de verhalen gelooft van de experts die hier een uitspraak over doen. Zolang je de balm niet gaat opvreten door overmatig te smeren, lijkt me dat er niets aan de hand is.