PICTURE TIME

De maand juli is aangebroken en het was meteen raak, een hitte golf. Hoe heb ik ‘m doorstaan en hoe de start van de Tour de France was, lees je in weer een nieuwe nice memories…

MAANDAG

29 juni 2

Ik was de hele dag bij mijn tante. Daar hielp ik een beetje met huishoudelijke klusjes zoals strijken en de ramen lappen. Verder hebben we erg genoten in de tuin van het heerlijke weer.

29 juni 3 29 juni 4

s’ Avonds aten we buiten, een heerlijke pastaovenschotel gemaakt door mijn oom.

DINSDAG

Van 9u tot 12u deed ik weer vrijwilligerswerk. Ik zal opzoek gaan naar nieuw werk want nu de vakantie is begonnen op de school zijn daar geen klussen meer voor mij.

30 juni 1

Lekker geluncht met de left-over aardappelsalade.

30 juni 2

Deze mooie pioenrozen kreeg ik van Solange die zaterdag bij mij logeerde. Mijn favoriete soort bloemen!

30 juni 3

Mijn moeder en ik aten samen deze avond. Ik maakte dit klaar, een left-over gehaktbal (recept, binnenkort komt die online van hoe ik het nu doe) wat gewokte groente en tomatenpasta.

WOENSDAG

1 juli 1

Dit is zo leuk om te zien en te horen, dit nestje met Merels zit in de blauweregen die groeit aan mijn balkon. De foto maakte ik heel voorzichtig hangend over het randje. Het zal niet lang meer duren voordat ze uitvliegen.

1 juli 2

We aten dit als voorgerecht, nomnom!

1 juli 3

En een lekkere maaltijd salade als hoofdgerecht.

DONDERDAG

Op deze dag had ik twee afspraken staan waar ik heen moest. Daarna pakte ik mijn koffer weer in om naar Utrecht te gaan…

2 juni 1

In Utrecht aangekomen troffen we deze gezellige bende aan op de Neude. In verband met de Tour de France was er deze avond al vertier.

VRIJDAG

2 juni 2

Overdag hebben we gezeten op een terras waar ze ventilatoren hebben met nevel. Bij mijn vriend thuis was het echt niet uit te houden. We aten andijviestampot omdat hij daar zoveel zin in had. Erg lekker, maar wel een beetje apart met een hitte golf, haha.

ZATERDAG

4 juli 1

Deze heerlijke mozarella, pesto panini at ik op het terras van Aperitivo (zit in de Vinkenburgstraat, aan de Neude). We dronken de hele dag heeeeeel veel water en hielden het koel dankzij de koelers op het terras. We liepen wel af en toe naar het grote scherm op de Neude of op het stadhuisplein (ganzenmarkt) om toch wat mee te krijgen van de tijdrit. Langs de kant staan ergens hebben we maar niet gedaan. Het was er te warm voor en ik had niet zo’n zin in die drukte.

4 juli 2

s’ Avonds aten we lekker makkelijk kipshoarma 🙂 Mijn vriend moest weer werken en ik ging mee even de stad in. Het was lekker druk vanwege de Tour en er hing een gezellige bruisende sfeer. Op tv hebben we gekeken naar RTV Utrecht en het NOS journaal, super leuk om onze stad zo in the picture te zien.

ZONDAG

5 juli 1

We liepen om half 12 de stad in en liepen tegen de hekken aan… even omgelopen en een mooi plekje gevonden aan de Zadelstraat / Mariaplaats. Lekker in de schaduw en we hadden goed zicht.

Natuurlijk maakte ik een filmpje toen de 198 renners voorbij kwamen! Het was echt een onwijs leuk weekend zo met de Tour de France door/in onze stad. De horeca heeft het goed druk gehad rond de pleinen en wij als bewoners hadden een mooi feestje. Win-win! Hebben jullie dat filmpje gezien van die boze postbezorger die zijn fiets over de hekken smeet, de afscheiding van hekken omver trok en de vrijwilligster verrot schold? Ik moest wel lachen toen ik ‘m voor de 2e en 3e keer voorbij zag komen in de media. Naar mijn weten waren er weinig incidenten en is het allemaal soepel verlopen. Ik genoot er in ieder geval van. Wanneer maak je zoiets mee toch, de Tour in eigen stad?!

Hoe was jullie week en weekend?

Tot snel weer en een hele fijne nieuwe week toegewenst! xoxo Fleur