PICTURE TIME

Na even twee weken geen nice memories, is ‘ie nu weer helemaal terug. Ik laat je zien aan de hand van foto’s wat ik de afgelopen twee weken allemaal heb meegemaakt (het zijn vooral veel foto’s van eten… dus bij voorbaat sorry als je er trek van krijgt).

IMG_1946IMG_1948

Mijn vriend kookte een heerlijke maaltijd met kip. We dronken er een lekker glas wijn bij die ik laatst cadeau kreeg van Cathelijne, een Sauvignon Blanc (mijn favoriete soort wijn).

IMG_1949

Ik lunchte met vriendin Nanette bij een leuke tent aan de Croeselaan. We hadden elkaar al super lang niet gezien en gesproken en hebben uren lang bij gekletst. Ik nam de club sandwich en zij een trio aan boterhammen met gesmolten kaas. We deden het doormidden en deelden het. Als toetje namen we samen bovenstaande oreo cheesecake, was SUPER lekker!

IMG_1956

En die avond maakte mijn vriend weer eens gehaktballen, altijd goed!

IMG_1962IMG_1959

Ik fietste een half uur heen en daarna weer terug, lekker in de zon. Het was voor de laatste afspraak van een cursus die ik heb gevolgd. Over een poosje start ik weer een andere therapie die mij helpt om er bovenop te komen na mijn burn-out.

IMG_1963

Hierna pakte ik mijn spullen om weer naar Utrecht te gaan naar mijn vriend om weer een lang weekend bij hem te vertoeven. Dit neem ik altijd mee, een trolley, soms een rugzak (voor als ik wat meer mee te nemen heb) en mijn handtas. Meestal blijf ik 4 dagen bij hem per week. Vandaar de trolley.

IMG_1967

Mijn vriend kookte deze avond met wat leftovers, zoals de gehaktbal en broccoli. En we hadden zin in frietjes, haha.

IMG_1974

Een van mijn favoriete maaltijden, varkenshaas! Nomnom 🙂

IMG_1975IMG_1976

Met mijn middelbareschool vriendinnen Marga en Susan had ik in Bussum afgesproken. Bij een speeltuin met een restaurant (Heidezicht) hebben we een aantal uren heerlijk genoten van het prachtige weer. Marga haar kids konden lekker spelen in de speeltuin terwijl wij onder het genot van koffie konden bijkletsten. We lunchten ook even, ik nam de carpaccio. En we namen alle drie een toetje, een cheescake. Wat een lekkernijen weer hè! We hebben afgesproken om elkaar weer vaker te zien want dit keer zat er bijna twee jaar tussen… oeps!

IMG_1980

Deze avond aten we karbonade. Niet mijn favoriet, maar hij was lekker dit keer. Vooral de geroosterde groente vond ik erg geslaagd. Het lijkt verbrand, maar het was heerlijk crunchy en goed van smaak.

IMG_1983

Voordat ik weer terug ging naar Hilversum, dronken mijn vriend en ik nog even koffie bij De Zaak (zit aan de Ganzenmarkt, achter het stadhuis). Lekker met zo’n mini muffin erbij 🙂 (je kunt wel merken dat ik van lekker eten hou hey).

IMG_1988

Dit keer kookte ik samen met mijn moeder. Ik maakte de gehaktballen. We aten er groente bij (courgette, bleekselderij en wortel) die we een half uur hadden laten bakken in de oven.

IMG_1989

Meestal eet ik geen toetjes, maar we hadden Magnums in huis… dus ik liet me al snel overhalen om ook mee te doen. Moet kunnen af en toe niet waar.

IMG_1990

Deze blogpost zag ik voorbij komen in mijn Bloglovin’ feed. Lijkt me echt super lekker om een keer klaar te maken. Af en toe vegetarisch eten vind ik lekker en gezond. En deze burger is net even anders dan de hamburgers die ik normaal maak.

IMG_1991

Als ik geen inspiratie heb voor het avondeten, kom ik vaak hiermee aanzetten: kip (ketjap marinade) met rijst en groente. Simpel maar oh zo lekker. We eten dit dus regelmatig bij mijn vriend.

IMG_1993

Soms houden we het heeeeeel simpel met koken en kiezen we eens voor shoarma. Dit is gemarineerde kip shoarma met een pita broodje, sla en dan natuurlijk met wat knoflooksaus.

IMG_1994

Ook best simpel: schnitzel 🙂

IMG_1999

Weer terug in Hilversum lunchte ik dit: crackers met kaas en hagelslag. Ik ben zo ontzettend dol op deze type crackers. Kan me er helemaal dik aan eten.

IMG_2001

Het was weer eens mijn beurt om te koken. Ik maakte bladerdeeg pakketjes. Erin zat kastanje champignons, rode punt paprika, prei, uitgebakken spekjes en een eetlepel creme fresh.

IMG_2002

Zo kwamen ze uit de oven. Dit is voor drie personen. Ik had ei over de pakketjes gedaan voordat ik ze de oven in deed (18 minuten op 200 graden).

IMG_2004

En zo zag het eruit op mijn bord. Het was echt heeeel erg lekker! Een aanrader om ook eens te maken. Het is ontzettend gemakkelijk om klaar te maken en het duurt niet zo lang. Je kunt ze ook zonder spek maken zodat het een vegetarische maaltijd wordt. Het recept hiervoor vind je hier.

IMG_2006

Vrijdag ging ik 18 holes lopen met mijn vader. Hier lag ik op hole 3 in 1x op de green. Ik had twee puts nodig, dus liep weg met een par.

IMG_2005

Zo ziet een scorekaart eruit. Ik ben de linkerkolom. Ik haalde 16 punten op de eerste 9 holes en op de tweede 9 holes haalde ik 20 punten. Mijn totaal was dus 36 en dat is best ok. Niet heel goed ofzo, maar ook niet heel erg slecht. Als ik tussen de 30 en 36 punten haal, dan blijft mijn handicap hetzelfde (35,9). En zodra ik meer dan 36 punten haal, daalt mijn handicap. Ik zal dus vaker moeten spelen om dat voor elkaar te gaan krijgen. Mijn doel is voor de komende tijd om minimaal 1x per week te golfen.

IMG_2010IMG_2029

Afgelopen zaterdag ging ik met Cathelijne, Jan en mijn vriend naar de Parade in het Moreelse park. We zijn niet naar een show gegaan maar hebben wel lekkere taart gegeten en drankjes gedronken. Daarna deden we boodschapjes en aten we bovenstaande maaltijd (de courgette komt uit mijn moeders moestuin), jammie!

Gisteren zijn we een paar keer lekker wezen wandelen. Ergens even koffie gedronken, even een ijsje gegeten en ’s avonds op een terrasje nog even wat gedronken. Een heerlijke chilldag gehouden dus. Verder keek op mijn laptop een paar afleveringen van White Collar op Netflix (super leuke serie) en schreef ik deze blogpost.

Morgen word het maar liefst 30 graden! De zomer is blijkbaar weer helemaal terug. Dinsdag ga ik helpen schilderen bij vriendin Graciela. Donderdag beloofd ook weer een hele mooie warme dag te worden. Wie weet gaan we BBQ’en. Wat zijn jullie plannen voor de komende week? Tot snel weer, xoxo Fleur