SMARTPHONE

Ken je dat? Je huidige smartphone vertoont kuren of voldoet niet meer aan de nieuwste technieken en updates… Hoogste tijd dus om eens opzoek te gaan naar een nieuwe. Maar de keuze is zo groot, je ziet door de bomen het bos niet meer. Ik ga je helpen! In deze blog vertel ik je meer over de nieuwste Samsung telefoon. Daarnaast geef ik je allerlei tips wat helpt om een goede keuze te kunnen maken.

Vorig jaar maart kocht ik een nieuwe telefoon, de Sony Xperia L2. Ik had me enigszins verdiept in de materie en dacht dat ik een goede keuze had gemaakt. Niets bleek minder waar. Hoewel de telefoon echt wel goed is wat betreft gebruiksgemak, blijkt de camera echt bar slecht te zijn.

Bovendien ging de telefoon uit ’t niets 2x stuk. Eerst het beeldscherm (bibberende strepen). Dit werd gelukkig wel goed gemaakt en viel nog binnen de garantie. Maar kort daarna was mijn vingerafdruksysteem kapot. En weer moest’ ie terug… Irritant!

Nu werkt mijn telefoon wel gewoon weer goed. Toch vind ik de camera van zulke slechte kwaliteit dat ik serieus opzoek ga naar een nieuwe telefoon. Niet dat ik deze al heel erg snel ga aanschaffen, maar dan heb ik in ieder geval al gedegen onderzoek gedaan. Allereerst ben ik gaan kijken naar de Samsung A50. Deze smartphone heeft maar liefst 3 camera’s! Even een aantal specificaties die ik erover online kon vinden:

  • Mooi design met een glanzende behuizing en ronde hoeken.
  • Slechts 7,7mm dik.
  • De foto camera, erg belangrijk natuurlijk. Hij heeft aan de achterkant drie camera’s zitten. Eén van 25 MP voor scherpe foto’s, één van 8 MP om Ultra Wide foto’s mee te maken en een 5 MP camera om extra diepte te creëren. Je kunt met de selfiestand mooie foto’s maken dankzij de Selfie Focus functie. Hiermee kun je de achtergrond van je selfies een subtiele waas geven.
  • De volledige voorkant bestaat uit het touchscreen.
  • Er zit een vingerafdrukfunctie in het scherm.
  • De batterij bevat 4000 mAh en een optie tot Fast Charging waarmee je telefoon snel is opgeladen.

Mooi is ‘ie hé! Zelf heb ik geen ervaring nog met Samsung, maar mijn schoonzus wel. Je kunt ook met de al iets oudere modellen erg mooie foto’s maken. De kleuren zijn heel erg helder. Moet je nagaan wat deze nieuwe Samsung dus allemaal nu kan met fotografie. Dan hoef je nooit meer een grote dure camera mee te slepen op vakantie bijvoorbeeld.

Zelf houd ik erg van de iPhone kwaliteit foto’s, want de kleuren zijn allemaal wat zachter. Maar dat is echt heel persoonlijk, een ander vindt wellicht wat heldere en fellere kleuren mooier. Ik heb ook gekeken naar de nieuwere iPhones en de camerakwaliteit daarvan bevalt mij wel heel erg. Nu vind ik alleen het jammere van de iPhones, dat die nieuwere zo gigantisch duur zijn.

Even ter vergelijking, de Samsung A50 met een abonnement bij Ben, met onbeperkt bellen en sms-sen en 5G internet ben je ongeveer €22 per maand kwijt.
Wanneer je kiest voor de iPhone 8 (64GB geheugen) betaal je zo’n €38 per maand. Dat is wel een groot verschil.

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer soorten toestellen. Dus je kunt rustig gaan vergelijken op de site wat voor jou het voordeligst is. Houd rekening met het geheugen van het toestel. Bij een iPhone kun je er geen geheugenkaart in doen, dus die kun je niet later nog uitbreiden. Dit kan bij een Android toestel meestal wel met een SD-kaart.

Oké, terug naar mijn huidige telefoon, de Sony Xperia L2. Prima geheugen, 32GB en ik heb een kaartje met nog eens 32G ruimte. De software is goed en snel, hij loopt bijna nooit vast (wat met mijn iPhone 5s vaak wel gebeurde). Een super groot scherm en vingerafdrukherkenning. Het enige nadeel is eigenlijk de camera. Het scherpstellen gaat super traag en ik vind de kleuren veel te fel en niet realistisch. Ik word gewoon echt doodongelukkig van de camera eerlijk gezegd… Daarom heb ik sinds een jaar altijd mijn oude iPhone bij me.

De iPhone 5s, best een oudje natuurlijk vergeleken met de nieuwere modellen. Maar de camerafunctie is echt dik in orde. Ik heb ‘m daarom standaard in mijn handtas zitten om er snel een mooie kiekje mee te kunnen maken (voor mijn Instagram bijvoorbeeld hihi).

Blijft nog steeds wel een mooi apparaatje trouwens hoor die oude iPhone!

Voor de time being blijf ik dus mijn Sony nog gebruiken en de iPhone 5s om foto’s mee te maken. Wel heb ik alvast een apart potje aangemaakt voor mijn nieuwe telefoon binnen mijn spaarrekening. Echt super handig die functie! Mocht je nog tips willen lezen hoe je kunt besparen op allerlei vlakken, dan raad ik je de bespaartips blog aan van Desirée om even door te lezen. Zo houdt jij nog lekker geld over voor die mooie nieuwe smartphone.

En mocht je nog opzoek zijn naar een goede handzame powerbank, dan moet je even deze blog van mij nog maar eens bekijken. Van deze gadget heb ik al jaren veel plezier en is echt onmisbaar wanneer ik heel veel online moet zijn onderweg. Niets zo irritant als een lege telefoon!

Wanneer je een goede telefoon wilt die mooie heldere foto’s maakt met levendige kleuren, dan is de Samsung A50 wat voor jou denk ik. Een abonnement met dit toestel is ook nog eens heel erg betaalbaar. De telefoon heeft goede online recensies en is erg gebruiksvriendelijk.

Waarschijnlijk ga ik volgend jaar voor een model iPhone 8 of nog nieuwer. Of misschien toch een van de nieuwste Android telefoons? Gelukkig heb ik nog even de tijd om daar rustig over na te denken. Ik vind het altijd heel lastig om een nieuwe telefoon te kiezen, het geeft zelfs een beetje stress merk ik. Het is tenslotte een belangrijke beslissing waar je dan een aantal jaren aan vast zit. Hopelijk heb ik jou met deze informatie een beetje kunnen helpen.

Wat voor een telefoon heb jij op dit moment?

Ben je daar tevreden over? Of heb je alweer een nieuwe, betere op het oog? Vertel me in een reactie wat jouw tips zijn op het gebied van nieuwe telefoons en welke jij kunt aanraden. Misschien heb je nog vragen voor mij, stel ze gerust! Tot snel weer, xoxo Fleur

Deze blogpost betreft een samenwerking.