SPRING TIME!

Ieder jaar weer vind ik het zalig als de lente écht is begonnen. Niet alleen kalender technisch, maar vooral als het zonnetje weer volop schijnt en de temperatuur weer stijgt. Gelukkig is dat nu het geval en kunnen we weer genieten van buiten wandelen en terrasjes pakken. In de lente en zomer draag ik meestal andere geuren dan in de herfst en winter. Van het merk Oriflame heb ik maar liefst drie fijne geuren die ik vandaag aan je wil laten zien. Het zijn geen nieuwe geuren maar zeker de moeite waard om meer over te lezen…

Deze geuren heb ik al zo’n twee en een half jaar in mijn bezit en twee ervan draag ik nog steeds met veel plezier. Ik heb allemaal informatie ingewonnen over de geuren met alle verschillende noten. Twee van deze drie geuren draag ik regelmatig en hebben een vaste plek in mijn beautykast. Geloof me als ik zeg dat ik best veel geuren heb. Al jarenlang draag ik vaste geuren zoals Romance van Ralph Lauren, Alien parfum en eau de toilette van Thierry Mugler en Sun van Jill Sander. Waarom ik Vivacity, Elvie en Power Woman nu zulke lekkere geuren vind ga ik je in deze review vertellen.

VIVACITY

Oriflame geuren 2

Oriflame geuren 1

‘Levendig en vreugdevol – Vivacity Eau de Toilette is de essentie van de spontane, ruimdenkende vrouw. Sprankelende roze grapefruit, delicate sinaasappelbloesem en sensuele vetiver mengen zich prachtig en vervullen je van vrolijkheid.’

Topnoten: roze grapefruit, mandarijn, roze peperkorrels.
Hartnoten: sinaasappelbloesem en pioenroos.
Basisnoten: vetiver, witte musk.

Deze geur opent heel erg poederig, bloemig en fris maar bevat ook zeker zoete noten en wordt later (na een half uur) wat zwoeler. Ideaal voor de warmere lentedagen en voor in de zomer. Een geur die niet al te zwaar of te aanwezig is. Ik gebruik er twee pufjes van die ik voor me uit spuit gericht naar mijn romp en dan loop ik er doorheen. Dat is voldoende om de geur zeker een halve dag te ruiken. Vaak ruik je ‘m zelf in de loop van de dag niet meer, maar andere om je heen zullen de geur nog wel oppikken. Natuurlijk kun je er een pufje van bij spuiten als je zin hebt in een opfrisser. Oppassen alleen met de hoeveelheid  pufjes want door de sterke aanwezigheid van musk kan dat storend zijn voor je omgeving. Zo vinden mijn vriend en vader al snel dat ik teveel ervan op heb net nadat ik het heb aangebracht (3 pufjes is net teveel per keer, 2 precies goed).

Het uiterlijk van het flesje vind ik mooi, heel klassiek en vrouwelijk. Staat mooi in mijn open kast waar al mijn geurtjes in uitgestald staan. En roze, tja dat is natuurlijk altijd goed haha ;).

De prijs is heel erg fijn van dit luchtje! €31 voor 50ml en op dit moment slechts €19,99 op de site van Oriflame. Er staan overigens veel positieve reviews over deze geur op de site. Als de geurnoten je aanspreken, zou ik dus zeker even een kijkje nemen. Het is natuurlijk lastig dat je niet de geur kunt testen in de fysieke winkel, maar lees de reviews even door als je meer wilt weten en beslis dan of je eventueel wilt bestellen. Dat voorkomt een miskoop.

ELVIE

Oriflame geuren 3

‘Elvie Eau de Toilette is een harmonieuze geurensymfonie. De adem van de natuur wordt gecombineerd met een wit bloemenboeket en poederige witte musk, en de tere groene geur van lelietje-van-dalen, die magische groeit in het hart van het Scandinavische woud.’

Topnoten: mandarijn, watermeloen, citrusvruchten, fresia en lelietje-van-dalen.
Hartnoten: witte bloemen, viooltjesblad en citroenbloesem.
Basisnoten: sandelhout, amber, white musk en palissander- en rozenhout.

Dit is mijn nummer twee van deze drie geuren. Of eigenlijk een gedeelde eerste plaats. Ik kan namelijk niet kiezen tussen deze en Vivacity, beiden zijn wel favoriet eigenlijk. Het grootste verschil, de Vivacity is sterker aanwezig door de zoete geur en Elvie is wat frisser en meer citrus-achtig en de bloemen zijn minder sterk in vergelijking met de Vivacity (subtieler). Als je de noten vergelijkt van deze twee geuren snap je wel wat ik bedoel. Elvie is gewoon iets zachter. Gelukkig vind mijn vriend deze geur wel lekker.

Als je boven in mijn banner kijkt, zie je deze geur er tussen staan. De kleur van het flesje vind ik leuk, lekker vrolijk en past helemaal bij de lente en zomer. De vorm vind ik geestig. Ook voor deze geur geldt dat je ‘m in principe halverwege de dag kan bijspuiten om ‘m weer goed te ruiken. Het is een eau de toilet en geen parfum dus dit geldt eigenlijk voor alle drie van deze geuren.

Deze geur is ook heel fijn geprijsd, net als de Vivacity normaal €31 en nu kost ‘ie slechts €19,99 voor 50ml en is te bestellen op de Oriflame site. Ook hierbij geldt, lees even de reviews door om te bepalen of het iets voor jou is als mijn informatie niet voldoende doorslaggevend is.

POWER WOMAN

Oriflame geuren 5Oriflame geuren 4

Dit is een hele andere geur dan de twee bovenstaande. Het zijn alle drie eau de toilette geuren maar de Power Woman komt op mij meer over als een parfum door de geurnoten. Hij is iets krachtiger. Passend dus bij de naam!

‘Jij hebt passie, drive en charisma in elke situatie. Power Woman Eau de Toilette’s fascinerende mix van kruidige gember, roos en patchoeli roept de essentie op van de begeerlijke vrouw die hoog inzet en precies weet wat ze wil.’

Topnoten: sambac jasmijn en magnetische roos en sinaasappelbloesem.
Hartnoten: gember en Russische theebladeren.
Basisnoten: houttonen, amber, patchouli en heliotroop.

Ik zal heel eerlijk zijn, deze geur heb ik nog weinig gedragen. Waarom weet ik niet zo goed want als ik ‘m nu opdoe, vind ik ‘m eigenlijk wel heel erg lekker. Deze moet ik dus maar weer een kans geven de komende tijd. Deze geur opent redelijk sterk en is zeker aanwezig. De jasmijn maakt dat ik de geur direct lekker vind en na een half uur wordt de geur alleen maar lekkerder. Het is een zwoele, sexy geur die zeker past bij een zelfverzekerde vrouw. Door de sinaasappelbloesem heeft ‘ie iets zachts en fris. De amber zorgt voor de zwoelheid.  En de gember zorgt voor een spicy touch. Wie weet wordt deze geur ook een favoriet de komende tijd. Je kunt deze geur eigenlijk het hele jaar door wel dragen vind ik. Vooral voor de avond is ‘ie erg geschikt. In eerste instantie vond ik ‘m wat zwaar, maar er zit geen musk in en na een poosje valt die zwaarheid wel heel erg mee. Het flesje ziet er strak en stijlvol uit door het gebruik van zwart en de vorm. Past goed bij het type geur. Tja, ook weer een aanrader eigenlijk als de noten jou aanspreken.

De prijs is €37 voor 50ml en te koop op de site van Oriflame.

Wat is jouw favoriete luchtje in de lente?

Tot snel weer, xoxo Fleur

Deze producten zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.