SMULLEN MAAR
Vandaag een super simpel recept voor homemade pancakes. Echt iedereen kan dit maken! Je hebt alleen een banaan voor nodig en een ei. Je kunt natuurlijk nog meer toevoegen (en dat deed ik). Als je niets verder toevoegt, is jouw pancake super gezond. En voeg je toe wat ik allemaal voorstel, dan wordt het iets (stukken) minder gezond haha. Kijk maar mee naar de foto’s en mijn recept…
Als je dit artikel leest op je mobiel, draai dan een kwartslag je scherm zodat je alle foto’s goed kunt bekijken.
Op Instagram had ik vorige week een poll gemaakt met de vraag of jullie het recept wilden van de eigen gemaakte pancakes. Alle 14 stemmers zeiden ‘graag’. Nou bij deze is dan hier het recept, speciaal voor jullie!
Nodig voor minimaal 4 pancakes:
- een banaan, het liefst eentje die al overrijp is (bruinig)
- een ei
Eventueel toevoegen:
- havermout (maakt ‘m steviger en vult beter)
- scheut honing
- klein beetje suiker
- blauwe bessen
Voor de topping wat suggesties:
- blauwe bessen
- aardbeien
- banaan
- stroop of honing
- chocolade
- slagroom
- jam
- poedersuiker
- van alles wat jij lekker vindt
Wanneer je 2 eieren toevoegt, kun je zeker 7 pancakes maken. Dan kun je ook wat meer havermout toevoegen omdat anders het beslag wel heel erg dun wordt. Hoe meer bananen en eieren je toevoegt, des te meer kleine pancakes je uiteraard kunt maken.
Bereidingswijze (mega makkelijk):
Snij de banaan in kleine stukjes in een kom en prak ze fijn tot een soort beslag. Voeg 1 (of meer) ei toe en kluts het geheel tot een glad beslag. Voeg eventueel een scheut honing en een theelepel suiker toe en blauwe bessen. Voeg ongeveer 3 (of meer) eetlepels havermout toe. Zorg dat het beslag nog wel goed vloeibaar is en niet te dik wordt.
Gebruik een schenklepel om drie kleine hoopjes van het beslag in een grote koekenpan te doen zoals hierboven afgebeeld. Houd het vuur zo laag mogelijk zodat het langzaam gaart. Doe eventueel een deksel op de pan.
Als ze bruin genoeg zijn en de bovenkant droog, ga ze dan omdraaien. Doe dit erg voorzichtig, want ze breken snel. Ik gebruikte hiervoor een brede spatel speciaal voor pannenkoeken. Zo kun je ‘m helemaal onder schuiven en in 1 beweging omdraaien.Kijk van te voren voorzichtig of de pancake al de juiste kleur heeft. Je wilt ze liever niet weer terug omdraaien namelijk ;).
Wanneer het goed is gegaan, zien ze er dan zo uit. Ik leg de eerste lading op een bord met een deksel erop en ga dan door met de volgende lading.
Dit was mijn eerste probeersel waarbij de eerste drie pancakes kapot waren gegaan, oeps. Eentje was gelukkig wel heel gebleven, dus die heb ik bovenop gelegd. Beetje jam en een banaan erop en klaar, smullen maar.
Deze pancakes maakte ik een aantal dagen later. Dit keer ging het meteen goed met alles draaien en was er geen 1 kapot gegaan. Allemaal even gaar en bruin. Wat aardbeien, slagroom en stroop erover en lekker smikkelen :).
Een kind kan de was doen! Ik ben erg benieuwd of jij hier nu ook mee aan de slag gaat. Het is echt heel lekker als ontbijt of lunch en zo gepiept. Als je een foto maakt van jouw creatie, tag mij dan even, dat vind ik echt heel leuk (zo kan ik het ook zien).
Tot snel weer!
PS Zoek je nog een leuke zomerse outfit (het wordt vast snel weer mooi weer… hoop ik)? Lees dan zeker nog even mijn blog over een zomerse outfit en eentje over 3x zomerjurken. Het kan helpen voor inspiratie mocht je zijn uitgekeken op je huidige garderobe…
Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’