bareMinerals Matte Foundation

Het merk bareMinerals heb ik zo’n drie jaar geleden leren kennen toen ik een blush gebruikte van deze lijn. De minerale blush beviel enorm en ik ben benieuwd of de foundation mij ook happy gaat maken en of ik het veel ga gebruiken. Het merk heeft een luxe uitstraling en is een ‘natuurlijk’ product. Lees verder voor mijn bevindingen.

bareMinerals Matte foundation is een poeder foundation van de Bare Escentuals lijn. Het zit in een rond doosje met een matte deksel. Over de verpakking is heel goed nagedacht door het merk, want het heeft een ‘Click, Lock, Go’ zeefsysteem. Veel poederfoundations hebben gaatjes waar je het poeder kunt uittikken (in de deksel). Hierbij verspil je vaak poeder, want er komt dan veel te veel uit. Bij deze verpakking draai je de top, waarbij vier gaatjes open worden gedraaid. Hierdoor kun je de minerale poeder perfect gedoseerd in de deksel tikken. Ideaal! Het is daardoor goed mee te nemen voor onderweg, geen poederverlies meer bij het openmaken van de deksel (en geen vlekken meer op de kleding, hoera)!

Claim over dit product:
“Het absorbeert overtollige olie en elimineert glans, zonder de huid uit te drogen, voor een natuurlijke matte finish voor de hele dag. Gemaakt met pure ingrediënten van hoge kwaliteit, die vrij zijn van agressieve chemicaliën en conserveringsmiddelen, levert het voordelen voor de huidverzorging die de huid zichtbaar verbeterd. De formule is verrijkt met onze eigen zeldzame mineralen ActiveSoil Complex. Dat helpt de poriën te minimaliseren en het bevordert celvernieuwing voor een frisser, gladder uitziende huid. Opgegraven van maagdelijke grond, bevat RareMinerals ActiveSoil Complex veel natuurlijke en heilzame mineralen, zowel macro en micro. En met onze innovatieve Click,
Lock, Go zeefsysteem, is er geen verspilling, lekkages en dus geen zorgen.”

Het product is 100% natuurlijk en heeft een SPF 15. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, concludeer ik dat dit helemaal klopt. Ingrediënten: lauroyl lysine (zorgt voor gelijkmatige verspreiding over de huid; creëert een filter met een vochtregulerend effect, waardoor de huid blijft ademen en soepel en zijdezacht aanvoelt), mica (heeft reflecterende eigenschappen), titanium dioxide (beschermt de huid tegen zonlicht met factor 15), soil minerals, silica, calcium silicate, zinc oxide, iron oxides.

Hoe moet je het gebruiken?
Je kunt het beste een poederfoundation aanbrengen met een kabuki kwast is mijn ervaring. Andere poederkwasten kunnen ook, zolang de haren maar dicht op elkaar zitten en het goed met behulp van ronddraaiende bewegingen op de huid opgebracht kan worden. Je doet een klein beetje poeder met tikbewegingen in de deksel. De kwast draai je hierin rond, zodat de poeder goed verdeeld raakt over de kwast. Je mag geen poeder zien liggen op de kwast, dan heb je teveel poeder gebruikt. Het is de bedoeling om weinig van dit product op te brengen. Door draaibewegingen op de huid, breng je de poeder aan. Deze moet dan versmelten met de huid.


Conclusie
Vloeibare foundations kunnen wel eens zwaar aanvoelen op de huid, dat heb je dus niet bij deze minerale foundation. Dit voelt erg prettig en licht aan. Een voordeel is dat je niet meer hoeft af te poederen. Mijn huid voelt lekker zacht aan de hele dag. Het werkt inderdaad matterend, want aan het einde van een werkdag heb ik geen glanzend voorhoofd of neus. Nu is mijn huidtype droog, dus ik weet niet hoe dit werkt voor vrouwen met een gemengde tot vettige huid. De poeder is geurloos wat ik ook heel fijn vind. Het mooie van de minerale poederfoundation is vooral dat je geen maskereffect hebt. Je ziet niet dat je een foundation hebt opgebracht. Dit is wel zo wanneer je vier lagen gaat opbrengen, maar beperk je je tot 2 dunne laagjes, dan is er niets aan de hand. Een nadeel kan zijn dat het minder dekkend werkt dan de meeste vloeibare foundations. Daarom zul je wel een concealer of correcter moeten gebruiken bij plekken als donkere kringen, vlekjes/rode plekken en pukkeltjes voordat je de poeder opbrengt. De claim dat het je poriën minimaliseert kan ik niet bevestigen. Mijn poriën zijn redelijk groot op mijn neus (echt zichtbaar, helaas). Deze tonen niet kleiner. Misschien dat dit pas gebeurd na regelmatig gebruik. Ik heb de poeder nog niet heel vaak gebruikt. Ik gebruik toch het liefst een vloeibare foundation of een tinted moisturizer.

Er zijn zo’n twintig tinten, dus voor iedereen zal er wel de juiste kleur bij zitten. Van heel licht tot heel donker. Kijk hier voor de verschillende tinten, of ga langs bij de Sephora waar ze een bareMinerals counter hebben. Dan kun je het direct testen op het gezicht.

Je kunt ervoor kiezen om een hele kit te kopen van bareMinerals, daar zit bijna alles in wat je nodig hebt voor een basis make-up (oa. primer, foundation en kwasten).

De prijs/kwaliteit verhouding van deze foundation vind ik goed. De inhoud is 6g en het kost ca €28,- (te koop bij Sephora), dat lijkt in eerste instantie prijzig voor weinig product. Maar omdat je maar heel weinig nodig hebt, zul je lang doen met deze foundation.

Bron afbeeldingen:
www.sephora.com
www.bareminerals.com
www.simplynaturale.blogspot.com