IN THA TEST

De maand juni is aangebroken en dat betekent dat de zomer in zicht is! Je denkt misschien dat de Nederlandse zon niet zoveel schade kan aanrichten of dat je met SPF10 of 15 al goed zit voor je gezicht, maar dan vergis je je naar mijn mening. Verbranden gebeurd sneller dan je denkt is mijn ervaring. Ik zie het ieder jaar weer gebeuren. Al vanaf het begin van de lente heb ik daarom altijd al een tube met SPF30 in mijn handtas zitten. Na meerdere soorten zonnebrand testen, kwam ik twee jaar geleden die van Biodermal tegen. Afgelopen jaar kocht ik de vernieuwde versie van hun ‘matterende zonnefluide’. Lees verder voor mijn zeer uitgebreide review…

Vaak genoeg bied ik anderen aan om ook te smeren wanneer we op het terras vol in de zon zitten. Ik smeer mijn gezicht bijna elke dag met SPF 30 of 50 in vanaf mei. Alleen op dagen dat ik thuis blijf of het heel erg bewolkt is, laat ik het wel zitten.

Deze zonnefluïde crème van Biodermal ontdekte ik twee jaar geleden. Mijn spf50 heb ik opgemaakt en dus werd het tijd om nieuwe te kopen. Deze zonnefluïde speciaal voor het gezicht is zo ONTZETTEND FIJN dat ik alleen nog maar deze wil gebruiken voor mijn gezicht. Het gebeurd niet vaak dat ik dezelfde cosmetica nogmaals koop, dus dat zegt een hoop! Bij de Etos en Kruidvat hebben ze vaak een 1+1 gratis acties en ik scoorde op het juiste moment een spf 30 en 50. In plaats van de volle mep, betaalde ik nu afgerond 16 euro voor 2 stuks. Voor een hele goede zonnebrand vind ik dat niet veel geld.

Het nadeel van je gezicht insmeren met een spf vond ik altijd dat ik dan een glimhoofd had de hele dag. Zeker wanneer het erg warm was en je toch wel gaat zweten gedurende de dag, plakte mijn gezicht en voelde dit heel vies aan. Dus zocht ik naar eentje die niet vettig aanvoelt en geen witte waas achterlaat. Ik draag altijd vanaf het voorjaar dagelijks spf30 of 50 op mijn gezicht. Daarnaast heb ik een tube in mijn tas zitten zodat ik altijd kan bijsmeren wanneer ik spontaan in de zon ga zitten zoals een chill moment op het terras of een bezoekje aan het park. Veel mensen kijken me verbaasd aan wanneer ik vertel dat ik al sinds april ben begonnen met dagelijks smeren van spf50 (nu smeer ik overigens in de lente met spf30 en in de zomer met spf50). “Maar zo word je toch nooit bruin?!” FOUT! Ik word juist wel bruin wanneer ik smeer met SPF50 alleen niet na 1x zitten in de zon, dat klopt. Ik word nu geleidelijk aan een beetje bruin zonder zonneschade. Mijn huid word best snel bruin van de zon. Hier en daar komen sproeten tevoorschijn maar op een aantal plekken vormen deze sproeten pigmentvlekken. En ik ben nu eenmaal zuinig met mijn huid. Bruin worden is leuk, want je ziet er meteen gezonder uit, maar dat wil ik niet ten koste van mijn huid. Op mijn wang zit een pigmentvlek met een doorsnede van 1cm. Deze was eerst de helft kleiner (drie jaar geleden), dus dat heeft mij doen beseffen dat ik echt een hogere spf moet smeren en vaker moet bijsmeren. En nog belangrijker, niet te lang zonnen. Als ik steeds uren in de zon ga bakken, ja dan wordt vanzelf mijn hele gezicht (en de rest van mijn lichaam) een grote pigmentvlek natuurlijk.

Mijn motto is dus geworden: smeren, smeren en smeren! Wanneer de zon het hoogst staat, niet te lang in de volle zon liggen/zitten. Ik kocht afgelopen zomer dus de spf30 en 50. Dan gebruik ik de spf50 voor wanneer ik echt in de zon ga zitten en de 30 voor dagelijks gebruik na mijn dagverzorging.

CLAIM

“De Biodermal Matterende Zonnefluïde is verkrijgbaar in twee versies, SPF 20 en SPF 30. Biodermal heeft ook nog een gezichtscrème met SPF 50 in het assortiment, maar die is minder geschikt voor de vette huid. De matterende zonnefluïde belooft de huid te beschermen tegen huidveroudering en pigmentvlekken. Logisch, want de zon is de grootste huidverouderaar en ook pigmentvlekken ontstaan meestal door de zon. De fluïde belooft ultra-licht, niet vet en waterresistant te zijn.”

Dat klinkt veelbelovend!

VERPAKKING

Biodermal gezicht spf 50 10Biodermal gezicht spf 50 13Biodermal gezicht spf 50 9

Informatie op de verpakking:

Biodermal gezicht spf 50 5  Biodermal gezicht spf 50 7 Biodermal gezicht spf 50 8   Biodermal gezicht spf 50 12Biodermal gezicht spf 50 1

De verpakking is afgelopen jaar vernieuwd en ziet er net iets mooier uit dan de oude verpakking. Volgens de informatie zul je de zonnefluïde niet zichtbaar voelen en geeft het een matterend effect. Of dat in werkelijkheid ook zo is, lees je verder in deze review.

INGREDIËNTEN

Biodermal gezicht spf 50 6

GEBRUIK

Biodermal gezicht spf 50 2  Biodermal gezicht spf 50 4Biodermal gezicht spf 50 3

Op bovenstaande foto kun je goed zien dat de fluïde mat opdroogt. Vaak smeren mensen veel te weinig zonnebrand per smeerbeurt. Het is dus belangrijk dat je toch een juiste hoeveelheid gebruikt waarbij je optimaal beschermd bent. Deze zonnefluïde is dun en smeert heel erg gemakkelijk. Het trekt echt razendsnel in de huid en droogt mat op. Mijn huid voelt fluweelzacht aan na het opbrengen, super lekker! Geen glimmend voorhoofd of neus, yeah! Ook niet later op de dag. De claim klopt dus zeker weten.

CONCLUSIE

Sinds ik deze zonnefluïde gebruik, wil ik niets anders meer op mijn gezicht smeren om me tegen de zon te  beschermen. Het gebruiksgemak is gewoon heerlijk. De prijs is niet high end, maar ook niet budget, precies er tussenin. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik gewoon razend enthousiast over deze zonnebrand. Als mijn flesjes op zijn van spf30 en 50, koop ik ‘m zeker nog een keer.

Voor 30ml betaal je rond de €14 voor een spf20, 30 of 50 (met de 1+1 gratis actie betaalde ik voor twee tubes 15,). Te koop bij de drogist.

Tot snel weer, xoxo Fleur

EDIT april 2019: Deze specifieke zonnebrand voor het gezicht heeft sinds vorig jaar een nieuwe verpakking. Het zijn nu tubes met een pompje. Ontzettend fijn! De werking is hetzelfde gebleven en ook werkt het nog steeds matterend. Ik heb er een gekocht afgelopen jaar en al heel vaak gebruikt, kan het nog steeds enorm aanraden.