HELLO LASHES

Op Instagram heb ik het hier al een paar keer over gehad, het wimperserum van Biovène. Werkt het of werkt het niet? Krijg je er echt langere en vollere wimpers van? Sinds vorig jaar gebruik ik het serum. Nu vind ik het heel lastig om duidelijke voor- en nafoto’s te laten zien, vooral omdat mijn wimpers erg blond zijn vanaf halverwege. Toch heb ik mijn best gedaan voor deze review. Het is een hele eerlijke review. Ik maak het dus niet mooier dan het is…

Als je deze blog leest op je mobiel, draai dan je scherm een kwartslag zodat je alle foto’s goed kunt bekijken.

Jaren geleden gebruikte ik eens een wimperserum van Revitalash. Hier was ik dol enthousiast over! Ik had een klein flesje gekregen en boekte binnen 2 maanden enorm goed resultaat. Met dit flesje van slechts 2ml deed ik heel erg lang. Mijn wimpers werden aanzienlijk langer en voller. Regelmatig kreeg ik de vraag of het wel mijn echte wimpers waren. Hierna kocht ik een klein flesje van 3ml en hier was ik heel erg blij mee. Wel is het wimperserum van dit merk heeeeel erg duur (ongeveer 75 euro voor 3ml). Hierna gebruikte ik daarom een paar jaar geen serum…

Totdat ik van Biovène de kans kreeg om hun wimperserum te testen. Ja super leuk! Mijn wimpers waren inmiddels weer hun normale lengte. Wel met een krul erin dankzij het langere gebruik van het serum eerder. Ideaal! Nooit meer hoef ik een wimperkrultang te gebruiken.

Nu heb ik het schrijven van een review enorm lang uitgesteld. Vorig jaar voorjaar begon ik het serum namelijk al te gebruiken. Maar ik breng het serum niet elke avond aan. Op het moment dat ze weer heel lang zijn, gebruik ik het serum maar een paar keer per week, gemiddeld 2x. Dat is voldoende om het resultaat te behouden.

VERPAKKING

De verpakking ziet er aantrekkelijk uit. Leuk kleurgebruik en het is duidelijk wat je koopt. De verpakking van het serum is handig in gebruik. De flacon heeft een hele lange huls, wat je makkelijk beet kunt pakken. Er zit een handig dun kwastje aan waarmee je heel gemakkelijke het serum kunt aanbrengen. Gewoon op dezelfde manier als wanneer je een eyeliner aan zou brengen. Met 1 verpakking zou je 90 dagen vooruit moeten kunnen met dagelijks gebruik. Het bevat 6ml, wat erg veel is voor een wimperserum. Het is geschikt voor alle huidtypen.

INGREDIËNTEN

De verpakking heb ik helaas al weggegooid. Maar het merk zegt op de website dat dit serum voor 99% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Er zit onder andere aloë vera, kamille en collageen in.

RESULTAAT

Voor- en nafoto’s maken van mijn wimpers vind ik best wel moeilijk. Mijn wimpers zijn behoorlijk blond na de donkere aanzet. Hierdoor is het heel erg lastig om duidelijke scherpe foto’s hiervan te maken. Daarom heb ik ook foto’s gemaakt met mascara op, zodat het wellicht wel wat duidelijker te zien is.

Hier is de voorfoto die je daaronder kunt vergelijken met mijn huidige wimpers:

De bovenste foto is van voor het serum gebruik. En de onderste is van na het gebruik van het serum. Het is lastig te zien misschien, ook omdat de hoek van de foto’s verschillend is en er een beetje poeder op mijn wimpers zit (de onderste). Ik kan je vertellen dat het best lastig is om mooie scherpe foto’s te maken van je eigen oog!

Deze foto hierboven is een voor foto toen ik geen wimperserum van Biovene nog gebruikte.

Daarom ook nog even deze twee na-foto’s. Weliswaar met make-up op, maar het verschil is zo misschien iets duidelijker. Voor de duidelijkheid, deze twee foto’s zijn geen voor- en na-foto’s. Deze zijn kort achter elkaar genomen in de periode na langdurig serum gebruik. De ene zonder mascara en de andere met.

Hier laat ik jullie alle na-foto’s zien na een hele lange tijd gebruik. Wel zeg ik nogmaals erbij dat ik het serum dus maar heel sporadisch gebruikt heb. Het resultaat kan dus nog veel beter wanneer ik het weer dagelijks zou gaan gebruiken. Je ziet op de meeste foto’s zonder mascara en op de andere met.

CONCLUSIE

Bij dagelijks gebruik krijg je zeker wel vollere en ook langere wimpers. Waarschijnlijk zie je dat ook terug wanneer je de voor-foto’s vergelijkt met de na-foto’s. Je kunt na een hele poos gebruik, het ook minder vaak gebruiken om de lengte te behouden. Een flesje van 6ml gaat heel lang mee! Wel moet ik zeggen dat ik met enige regelmaat wat irritatie kreeg. Dit gebeurde dan altijd direct na aanbrengen wanneer ik iets teveel vloeistof aan het kwastje had zitten. Wanneer je dit dan direct aanbrengt bij de wimperaanzet, dan kruipt het sneller in je oog. Strijk je het kwastje even af voor gebruik, dan gebeurd dit niet. Gelukkig duurde de irritatie niet lang en gaf een voorzichtige veeg met mijn vinger bij de buitenste ooghoek steeds verlichting.

(op deze foto heb ik het serum nog maar heel kort gebruikt, denk dat het 2 weken was ofzo)

Ik ben erg blij met het serum. Het geeft geen verbluffend resultaat misschien, maar dat komt denk ik ook omdat ik het niet dagelijks gebruik. Toch krijg ik nog steeds af en toe de opmerking ‘wat heb jij lange wimpers zeg!’ en soms de vraag of ze wel echt zijn haha. Deze verpakking ga ik dus netjes opmaken en hopelijk denk ik eraan om het weer dagelijks te gaan gebruiken.

Door Revitalash krulde trouwens de buitenste wimpers vaak te veel wat ik niet zo heel fijn vond (dan drukte het tegen mijn oogleden aan). Met dit serum van Biovène gebeurd dat gelukkig niet.

Biovène is online te koop bij Biovène zelf, maar ook bij Bol.com (€19,95) en de Kruidvat (€12,99 voor de brow variant, de lash kan ik nu niet vinden op de site).

Heb jij al eens een wimperserum gebruikt?

Of zou je het overwegen? Of misschien vind je lange wimpers niet interessant… Ik ben wel nieuwsgierig naar jullie mening hierover!

Tot snel weer!

PS voor een volgende review over een wimperserum (ik heb er nog 2 liggen van andere merken) of een mascara, zal de kwaliteit van mijn voor- en na-foto’s vast en zeker beter zijn, oefening baart kunst!

PSS wil je nog inspiratie voor een mooie smokey eye, dan moet je zeker mijn smokey tutorial nog even bekijken…

Het product uit deze review is opgestuurd door een bedrijf/merk.