SMOKEY EYES

De smokey eyes zijn inmiddels super klassiek te noemen. Een ooglook waarmee je er meteen sophisticated uitziet. Weet je niet wat voor een ooglook je voor een feestje moet maken? Met een smokey eye zit je altijd goed. Je kunt donkere oogschaduw gebruiken voor een intensere blik. Maar door dezelfde kleuren minder intens op te brengen, creëer je een zachte smokey eye. Ik heb een donkere en een lichte smokey eye gemaakt voor jullie aan de hand van een stappenplan. Een heuze tutorial! Kijk snel verder om te zien hoe ook jij dit kunt doen…

Mocht je dit artikel lezen op je mobiel, vergeet dan niet je scherm te draaien zodat je alle foto’s goed zult zien.

Voor deze 2 ooglooks heb ik de volgende producten gebruikt:

 • oogschaduw basis van de Douglas / Long lasting primer anti-age
 • oogschaduw palette van Chanel / Les 4 ombres 278 codes subtils
 • oogpotlood waterproof van Chanel / Stylo yeux waterproof nr. 10
 • concealer van Chanel / Le correcteur nr 31
 • mascara van Chanel / Inimitable intense nr 10
 • kwast om te smudgen van Zoeva / Rose Golden Vol. 2 Edition
 • een normale platte oogschaduwkwast
 • blendingkwast van Zoeva / 227 Luxe Soft Definer

Je ziet ze op onderstaande foto’s:

TUTORIAL DARK SMOKEY EYE

FOTO 1
Ik begin met te zeggen dat ik hangende oogleden heb. Als jij daar ook een beetje last van hebt, dan kun je gerust zijn, ook jij kan het! Op dit oog zit nog geen make-up, wel de oogschaduw basis van de Douglas (primer). Hierdoor worden de kleuren intenser en blijft de oogschaduw langer goed zitten (gaat het niet creasen/in de lijntjes trekken/ophopen).

FOTO 2 + 3
Je start met het zetten van een dikke lijn met het zwarte oogpotlood onder en boven de wimperrand. Dit hoeft niet netjes want je gaat het zometeen uitwerken. Ik sla het stukje onder de binnenste ooghoek over omdat met mijn ogen dat minder mooi staat (maakt ze nog kleiner).

FOTO 4
Hier heb ik met de smudge kwast van Zoeva het oogschaduwpotlood uitgewerkt. Je werkt dan altijd met een beweging van boven naar beneden zodat de kleurintensiteit goed blijft (donker bij de wimperaanzet). Ga tot of net over de arcadeboog, kies voor wat het beste bij jouw type ogen past.

FOTO 5 + 6
Nu pak ik de platte oogschaduwkwast. Kleur 1 zit op het wenkbrauwbot (onder de wenkbrauw) en in de binnenste ooghoek over het zwarte heen. Ook een beetje onder in de ooghoek. In het midden zit een beetje van kleur 2. Bij de wimperrand zit als basis kleur 3 en in de arcadeboog. Kleur 4 nog een beetje in de arcadeboog om de rand naar buiten toe te verzachten. Dit breng ik aan met de blendingkwast van Zoeva.

Ik heb geen zichtbare arcadeboog, dus ik plaats deze door recht vooruit te kijken in de spiegel en deze dan te faken als het ware. Door het wat hoger aan te zetten dan mijn oogkas. Hij mag best hoog bij mij omdat ik ook lange wimpers heb en je anders niets ziet bij een open oogstand.

Op de waterlijn (de onderste en bovenste wimperrand het natte gedeelte) doe ik het oogpotlood flink aangezet. Dit is een waterproof oogpotlood van Chanel en het bleef echt uren lang mooi zitten. Dat is voor mijn doen heel uniek, geen enkel ander potlood kreeg dat tot nu toe voor elkaar. Echt top!

FOTO 7
Dan is het tijd voor een lik mascara. Deze mascara heeft een plastic borsteltje wat ik heel erg fijn vind, want dan kun je heel precies werken. Ik merk dat ik dan niet snel last krijg van spinnenpoten. Het separeert de haartjes het fijnst is mijn ervaring. Deze zwarte kleur is intensief! Ook breng ik het aan op de onderste wimpers. Wel haal ik een beetje mascara weg van de puntjes van mijn haartjes. Waarom? Mijn onderste haartjes zijn heel erg lang en dan krijg ik enorme poppen ogen vind ik haha.

Een dag eerder had ik deze look ook al gedaan (maar vergat ik 1 tussenstap te fotograferen, dus tja, overnieuw). Hierbij had ik de groene kleur (3) niet gebruikt in de arcadeboog maar alleen kleur 4, de bruine tint. Geeft ook een hele mooie intense blik, maar net iets minder donker. Kleur 2 had ik wat meer aangezet waardoor de look ook iets minder donker is.

Nog een handige TIP bij het maken van smokey eyes:
Doe eerst je oogmake-up en daarna pas de make-up voor je hele gezicht (foundation, concealer etc…). Waarom? Wanneer je met donkere kleuren werkt waarbij je best veel aanbrengt, krijg je snel last van fall-out. Kleine restjes oogschaduw vallen onder je ogen. Dat is lastig weg te werken als je al je make-up hebt gedaan daar onder. Vandaar! En geloof me, dat is echt beter. Ik deed dit niet (donkere gloed) en kon dus onder mijn ogen alles schoonmaken en opnieuw mijn concealer aanbrengen, grrrr.

TUTORIAL LIGHT SMOKEY EYE

FOTO 1
Ook hier weer een ‘bloot’ oog met alleen nog maar oogschaduwbasis.

FOTO 2
Eerst bracht ik kleur 3 (groen) aan alleen bij de bovenste en onderste wimperrand met de smudge kwast. Hierna pak ik mijn platte oogschaduwkwast de binnenste ooghoek waar ik kleur 1 gebruik. Kleur 2 in het midden. En in de arcadeboog subtiel aangebracht kleur 4 (bruin). Alleen in het hoekje heb ik een klein beetje kleur 3 (groen) licht aangebracht. Bij de arcadeboog gebruik ik de blending kwast om het te vervagen en dus harde randen te voorkomen.

FOTO 5
Het eindresultaat met mascara. Hierbij geen mascara op de onderste wimpers zodat mijn ogen groter lijken. Het staat zachter door dit niet daar aan te brengen en oogt meteen jeugdiger.

Helaas waren de foto’s die ik maakte met mijn spiegelreflex allemaal niet scherp. Voor een vriendin had ik deze foto gemaakt met mijn telefoon. Zo kunnen jullie toch nog het eindresultaat zien met een fullface foto. Op mijn rechter oog (dus gezien vanaf dit perspectief links) heb ik de lichte smokey eye gemaakt. Je ziet op mijn linker oog (op de foto rechts gezien) de donkere smokey eye.

Als je goed kijkt zie je dat mijn wenkbrauwen verschillend zijn. Ik heb bij de lichte smokey eye alleen heel lichtjes wenkbrauwgel gebruikt. En bij mijn donkere smokey eye heb ik ze licht ingekleurd met een wenkbrauwpotlood en wenkbrauwgel. Ik vind het allebei mooi. Voor gewoon dagelijks teken ik mijn wenkbrauwen nooit bij omdat ze al behoorlijk vol zijn. Maar bij een zwaardere oogmake-up wel, omdat het dan wel mooi staat en past.

Voor mijn gezicht heb ik verder nog gebruikt:

 • CC cream spf 50 van Chanel / kleur 20 en 30 gemengd, deze geeft een prachtige glow!!
 • blush van Chanel / Les beiges deep, deze uitvoering kan ik alleen niet meer online vinden en was een limited volgens mij
 • Filler Instinct Plumping Lip Polish lipgloss van NYX / kleur brunch drunk

Op mijn mond heb ik de zowat kleurloze Filler Instinct Plumping Lip Polish lipgloss van NYX gedaan (met gouden glitters). Bij een donkere ooglook vind ik een subtiele kleur mooier staan. Natuurlijk kun je voor een avondfeest uitpakken en wel voor opvallende lippen gaan. Wat bij jou het mooiste staat en waar je je (belangrijkste) lekker bij voelt <3

Van veel van de producten die je voorbij zag komen in deze blogpost zullen nog reviews komen. Vooral van de producten waarvan ik het meest enthousiast ben uiteraard 🙂

Welke ooglook vind jij het mooist?
De donkere smokey eye of de lichtere?

Alle producten die ik heb beschreven en heb laten zien op de foto’s zijn te koop bij de Douglas.

Tot snel weer! xoxo Fleur

De producten uit deze blogpost heb ik gekregen.

Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

PS Ik heb 2x eerder een smokey eye uitleg gegeven, lang, lang geleden. Eentje in 2011 en een in 2012 bij vriendinnen Cathelijne en Lexy. Als je smokey invult in de zoekbalk rechts, dan kom je daar terecht. Kun je lachen om deze oude blogposts ;).

PS 2 Had je al gezien dat ik een hele leuke winactie heb op mijn blog ~~> Win een grote goodiebag