CLEAN YOUR FACE

Mijn gezicht goed reinigen twee maal daags vind ik erg belangrijk. Ik draag bijna iedere dag wel make-up, dus dan is het fijn om een goede reiniger te hebben die dat allemaal weer goed verwijderd van mijn huid. Het liefst een zachte reiniger die ook nog eens hydrateert. Een tijd geleden gebruikte ik hiervoor de cleansing cream van Clarins voor en vandaag vertel ik je of dit is bevallen.

VERPAKKING

Clarins reinigingslotion 1Clarins reinigingslotion 6Clarins reinigingslotion 3

Het ziet er luxe uit vind ik. De tube met klikdop is licht roze met donker rode letters. Prettige verpakking door de klipdop, wat dosering makkelijk maakt. Onder de douche is deze fijn om te gebruiken. Alleen moet je ‘m niet onder de douchestraal bewaren, want dan komt er water in de dop en dat zorgt ervoor dat het product minder lang houdbaar is.

BELOFTE

“Deze zachte reinigings-crème helpt je huid beschermen tegen de schadelijke effecten en vervuiling van de stad. Crème Douce Démaquilante Anti-Pollution laat de huid die verzwakt is door een vervuilde omgeving weer heerlijk aanvoelen. Make-up en vuildeeltjes worden verwijdert, je huid wordt gezuiverd maar blijft toch zacht aanvoelen. Voorkomt schadelijke gevolgen van luchtvervuiling.”

Zo te lezen geeft deze crème ook zeker de nodige hydratatie. Fijn gezien sommige reinigers uitdrogend kunnen werken. Je zult dus geen trekkerige huid krijgen na het gebruik van dit product. De make-up zou ‘ie moeiteloos moeten verwijderen… of dit allemaal klopt lees je in mijn conclusie.

INGREDIËNTEN

Het product kreeg ik opgestuurd zonder de kartonnen verpakking erbij. Hierop staan alle ingrediënten uitgebreid op. Helaas kan ik deze informatie jullie niet geven. Wel weet ik dat het volgende in het product zit. Moringa: zuiverend, herstellend, voedend. Karité- en Mangoboter: voedend, verzachtend en kalmerend. Jojoba-olie; hydrateert en versterkt.

GEBRUIK

Clarins reinigingslotion 2Clarins reinigingslotion 4Clarins reinigingslotion 5

“s’ Ochtends en ’s avonds gebruiken. Verwarm het product tussen de handpalmen om het op lichaamstemperatuur te brengen. Breng het met beide handen aan op het hele gezicht, zonder druk uit te oefenen. Houd de handen plat tegen het gezicht en trek ze er vervolgens plotseling vanaf, alsof de huid gloeiend heet is. Herhaal deze handeling 5 tot 6 maal: de reinigingsmelk wordt dikker en vormt een ‘zuignapeffect’ waarmee make-up en onzuiverheden worden opgenomen en verwijderd, zonder dat de huid geïrriteerd raakt. Vervolgens afspoelen of afvegen. Daarna Lotion Douce Tonifiante aanbrengen.”

Meestal gebruik ik een reiniger die ik op een watje doe. Maar bij dit product hoeft dat niet en werkt dat bovendien ook niet prettig. Aangezien ik ’s avonds boven de wastafel hangen niet fijn vind, heb ik dit enkel in de ochtend gebruikt voor onder de douche. Wel heb ik een aantal keren mijn make-up hiermee aan het einde van de dag mee verwijderd. Een keer met een watje (wat geen succes was omdat de crème vrij dik is van substantie) en een aantal keren boven de wastafel. Ik masseerde dan de crème over mijn hele gezicht met ronddraaiende beweging. Bij de ogen heel zachtjes om te voorkomen dat het erin zou komen.

CONCLUSIE

Hij maakt mijn huid goed schoon. Make-up ermee verwijderen vond ik niet fijn. Het prikte in mijn ogen helaas. Daarom besloot ik dus enkel de crème onder de douche te gebruiken in de ochtend. Hiervoor is ‘ie heel erg geschikt en erg fijn in gebruik. Het ruikt heel erg lekker fris en bloemig. Fijn om s’morgens mee wakker te worden. Het voelt heel zacht aan tijdens het reinigen. En na gebruik voelt mijn huid daadwerkelijk zachter aan. Het product is heel erg zuinig in gebruik op de manier dat ik het toepaste. Als je er je make-up mee verwijderd, zou ik de ogen overslaan en deze met bijvoorbeeld micellair water schoonmaken. Mijn huid zag er goed uit na een poosje gebruik; weinig tot geen onzuiverheden. Zoals je hebt gelezen heb ik wat gemengde gevoelens over dit product. Ik vind het zeker wel een mooi en fijne crème alleen zal ik er niet mijn ogen mee willen schoonmaken. En dat vind ik wel een minpunt. Als je gewend bent om slechts 1 product te gebruiken als reiniger, dan zul je hierbij toch nog een stap moeten toevoegen speciaal voor de ogen. Het kan zijn dat mijn ogen extra gevoelig zijn. Maar bij micellair water krijg ik geen last van prikkende ogen. Het product kan ik wel aanraden, maar met bovenstaande kanttekening. Oh en de prijs is wel pittig als je drogisterij merken gewend bent zoals Nivea of Garnier. Clarins is wel echt een luxer product waardoor de prijs ook een stuk hoger is. Dat moet je er wel voor over hebben.

Het product bevat 200ml en kost €30,60 bij de webshop Belissima.nl. Het is ook verkrijgbaar bij de parfumerie en sommige drogisterijen.

Welk product gebruik jij om je gezicht mee te reinigen?

Tot snel weer! xoxo Fleur

Deze blogpost bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf.