TESTPANEL REVIEW TIME

SylviaSylvia testte voor jullie de Pure Nature Pear & Nectarine lijn van Oriflame; een zomerse limited editie waar ik in Beauty Nieuws #7 al over schreef.

Fruit. Ik ben er dol op. Hoewel ik M&M’s (alleen groene graag!) en chips niet kan laten staan als ze me verleidelijk aankijken, ben ik ook niet vies van een groen appeltje of sappige aardbeien. Daarom was ik ook blij verrast toen ik de gezichtsverzorgingslijn van Oriflame opgestuurd kreeg. Een facewash, facecream en eyegel met peer en nectarine; heerlijk!

Oriflame Pure Nature Pear Nectar producten

Ik heb geluk met mijn huid, ik heb een normaal huidtype en vrijwel nooit last van puistjes of onzuiverheden. I thank God for that. Maar mocht je minder geluk hebben; deze lijn is er ook voor meiden met een vette huid. Voor een extreem droge of onzuivere huid (I’m sorry) kun je beter verder zoeken naar een lijn die bij jouw huidtype past.

De producten van de Pure Nature lijn van Oriflame zijn qua verpakking goed op elkaar afgestemd. Je zal niet snel een verkeerde crème of facewash uit je stash grijpen, want dankzij de kleur en de afbeelding op de verpakkingen is het duidelijk welk product je gebruikt. Ook vind ik het kleurgebruik leuk; ROZE.

PURE NATURE PEAR & NECTARINE FACEWASH

Oriflame Pure Nature Pear Nectar facewash

Ik besloot de producten op ‘volgorde’ te testen. Dus eerst de facewash, daarna de eyegel en tenslotte de facecream. Qua facewashes ben ik nooit erg kritisch geweest. Ik koop deze meestal als er aanbiedingen zijn, dus mijn eisen voor de Oriflame Facewash waren niet erg hoog.

Voordat ik ging testen besloot in de ingrediëntenlijst na te kijken, maar hierop kon ik geen ‘verontrustende’ dingen vinden. Wat me wel opviel was dat PARFUM midden in de lijst staat, wat betekent dat er een aanzienlijke hoeveelheid van inzit. Maar de waarschuwing op de verpakking dat je het gebied rondom je ogen moet vermijden stelde me gerust (stiekem vind ik het ook jammer, nu moet je, voordat je gaat douchen, eerst je oogmake-up er afhalen, waar ik dat met mijn huidige facewash gewoon onder de douche kan doen).

Oriflame Pure Nature Pear Nectar facewash

Let’s test! De facewash gaat open door middel van een draaiknop. Minpuntje! Ik vind het erg onhandig, omdat je eerst het dopje ergens moet laten voordat je de facewash kunt gebruiken. Nadat ik het dopje (na vier keer te hebben laten vallen) ergens kwijt kon in mijn riante (uhum!) douchecabine, kon ik daadwerkelijk gaan testen. Het eerste wat me opviel was de heerlijke geur. Hoewel het parfum is, ruikt het realistisch naar fruit. De facewash schuimt en voelt zacht aan op de huid. Ook na het douchen voelt mijn huid zacht; de facewash laat geen trekkerig gevoel achter en droogt de huid niet uit dankzij voedende bestanddelen als glycerine en zonnebloemolie. Pas op! Als je natte handen hebt na het gebruik van de facewash, kan de gladde fles snel uit je handen glijden.

Ik gebruik mijn facewash graag om mijn gezichtsmake-up te verwijderen, maar daarvoor is deze facewash van Oriflame niet echt geschikt. Hij maakt de huid vooral zacht. Als je op zoek bent naar een facewash met een lekker geurtje die je huid lekker zacht en soepel houdt (en als je een normaal tot vettige huid hebt!) is de PURE NATURE facewash van Oriflame iets voor jou. Zoek je een facewash die vooral reinigt en je (gezichts-)make-up verwijdert, dan kun je beter voor een ander alternatief kiezen.

Oriflame Pure Nature Pear Nectar facewash kost €10,00 voor 150 ml.

PURE NATURE PEAR & NECTARINE EYE GEL

Oriflame Pure Nature Pear Nectarine oogcreme

Ik gebruikte nog nooit eerder een vorm van oogproducten (oog-crème, oog-gel, etc. behalve natuurlijk oogmake-up =D) en was daarom erg benieuwd naar de eye gel van Oriflame. Deze oogcountourgel, zoals Oriflame het product ook wel noemt, moet zorgen voor een uitgeruste blik en zou de vermoeide oogcontouren moeten verfrissen. Ik was benieuwd!

Net zoals bij de facewash opent de eye gel met een draaiknop. Hoewel ik het bij de facewash als een minpunt ervoer, vind ik het bij dit product minder storend. Het product zit in een kleine tube, dus ik besloot om ongeveer de grootte van een erwt te gebruiken voor beide ogen. De gel is doorzichtig en ruikt, in tegenstelling tot de facewash, nauwelijks naar iets. Dit wijst erop dat er nauwelijks parfum in het product zit, en dat is goed!

Ik bracht de gel aan op een vingertop, wreef deze ‘warm’ tussen mijn vingers en bracht het daarna met kloppende / ronddraaiende bewegingen onder mijn ogen aan. De gel voelt erg koud aan onder mijn ogen. Brrr! Maar dit heeft een verfrissende werking; door de koele gel heb je het idee dat je contouren (je wallen, hah!) verfrist worden en daardoor minder opvallen. Hoewel ik de eye gel erg lekker vond, gaf het geen bijzondere toevoeging aan mijn gezichtsroutine. Ik snap waarom ik het al die jaren zonder gedaan heb. Maar mocht je geïnteresseerd zijn in een verfrissende en verkoelende gel voor onder de ogen, dan raad ik je zeker aan om de eye gel van Oriflame te proberen.

Oriflame pure nature eye gel kost €7,00 voor 15 ml.

PURE NATURE PEAR & NECTARINE FACE CREAM

Last but not least! De face cream van de Pear & Nectarine lijn van Oriflame. Ik gebruik al jáááren dezelfde gezichtscrème (de grote witte pot van Dove), dus ik was nogal huiverig om mijn witte pot achterin mijn stash te zetten en dit kleine potje met de roze dop te gaan gebruiken.

Doordat het een klein potje is, ligt ‘ie lekker in de hand. Ook is het een handige verpakking voor mee op reis (geen gesjouw met grote potten crème). Het potje opent met, je raadt het misschien al, een draaiknop. Coincidence? I think not. Hoewel het me bij de crème, net zoals bij de eye gel, niet stoort, loop je wel het risico dat je de verpakking niet goed sluit en vervolgens je crème sneller bederft (of je gehele badtas inclusief je tandenborstel onder de crème zit). De crème ruikt heerlijk zoet naar peer en nectarine, oftewel naar parfum (maar ook hier wordt gewaarschuwd het gebied rond de ogen te vermijden; hier heb je immers je eye gel voor) en heeft een zachtroze kleur. De crème is erg dun en voelt vettig aan op mijn huid, iets wat ik minder prettig vind. Wel heeft de crème hetzelfde verfrissende effect als de eye gel. De crème trekt snel in en mijn huid voelt daarna zacht en gevoed aan dankzij de voedende bestanddelen als zonnebloemolie en bijen-en carnaubawas.

Als je op zoek bent naar een gezichtscrème die heerlijk ruikt, je huid zacht maakt en het niet erg vind om een vettig laagje over je gezicht te krijgen is deze crème zeker wat voor jou. Ik houd het bij mijn eigen gezichtscrème (ik vind het vettige laagje erg hinderend), maar de crème verdwijnt in mijn badtas. Handig voor op reis!

Oriflame pure nature face cream kost €12,00 voor 75 ml.

De Oriflame pure nature pear & nectarine lijn is te koop via www.oriflame.nl via de directe link: Pure Nature Pear & Nectar. Het is een limited editie, ze zullen daarom niet heel lang meer te bestellen zijn.

Meer weten over testpanellid Sylvia? Kijk dan op haar profiel pagina.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.