TESTPANEL REVIEW TIME

Sinds een maand of twee heeft Fleur’s Beautytips een nieuwe aanwinst voor het testpanel: Eline! Zij gaat het huidige team versterken en zal net als de andere leden een eigen pagina krijgen. Daar lees je binnenkort uitgebreid over haar bezigheden, favoriete cosmetica en hoelang zij iedere ochtend voor de spiegel staat voordat ze de deur uit gaat 😉 Maar voor nu haar eerste review voor Fleur’s Beautytips. Zij testte voor jullie van Dove de hair therapy conditioner…

DOVE HAIR THERAPY CONDITIONER

Nutritive solutions, nourishing oil care

Volgens de verpakking maakt deze conditioner stug haar tot 100% soepeler. MAAR – kleine lettertjes –bij het gebruik van shampoo én conditioner. Oké, dat heb ik niet gedaan. Nu is mijn haar niet heel stug, dus dat had ik toch niet kunnen testen. Bovendien vind ik het überhaupt twijfelachtig wat er met ‘100% soepeler’ bedoeld wordt en hoe dit bewezen is.

Op de achterkant van de fles staat een bewering die mij nog sterker lijkt: ‘voor haar zo zacht, soepel en glanzend dat je er niet van af kunt blijven’. Hmm. Lijkt me bijzonder onpraktisch als men écht niet van je haar af kan blijven. Hoe dan ook; laat ik het product maar eens testen, dan merk ik vanzelf wat er bedoeld wordt met deze uitspraken – want ze hebben me wel nieuwsgierig gemaakt.

Dove 1 Dove 2

De verpakking van dit product is praktisch en aantrekkelijk. Doordat de fles ‘ondersteboven’ staat, valt de conditioner vanzelf richting de dop. Omdat de dop breder is, blijft de fles toch in balans. De fles heeft een neutrale, zachte kleur, wat doet vermoeden dat het product ook een zachte uitwerking op je haar zal hebben. Als je de fles openmaakt, ruikt het naar verschillende oliën, met een boventoon van kokos, heel zacht. Ik begin het testen van dit product met een structurele frequentie van één beurt in de twee dagen; na het wassen van mijn haar. Mijn  haar wordt heel snel vies als ik van shampoo of conditioner verander, dus ik hoop dat ik dit verschijnsel tegen kan gaan met structureel gebruik.

Als ik mijn haar heb gewassen met mijn eigen shampoo en deze conditioner is mijn haar (nog onder de douche) inderdaad ontzéttend zacht – zo zacht dat ik er niet van af kan blijven. Ook nadat mijn haar is opgedroogd is het buitengewoon licht, zacht en soepel. Dus wat dat betreft is er niet helemaal gelogen.

Ik heb een aantal vriendinnen gevraagd of ze vonden dat mijn haar ‘zo zacht was dat ze er niet van af konden blijven’. Gemiddeld genomen moesten zij lachen, waren zij vervolgens wel onder de indruk van de zachtheid van mijn haar, maar lieten ze mij de rest van de dag met rust. Ook bij familie en op straat heb ik geen last gehad van ongewenste intimiteiten vanwege mijn verleidelijke haar.

CONCLUSIE

Ik heb dit product ruim een maand getest – steeds met een strikte frequentie van één wasbeurt per twee dagen. Gedurende de eerste twee weken werd mijn haar écht snel vies – jammer, want na het wassen was mijn haar juist heerlijk zacht. Na een aantal weken had ik het idee dat dit weg begon te trekken. Ik begon me serieus af te vragen wat er met mijn haar zou gebeuren als ik zou stoppen met deze conditioner en of ik dit product voortaan niet gewoon elke maand zou gaan aanschaffen. Na iets langer dan een maand was mijn fles half leeg en had ik een nogal drukke periode met onregelmatige dagen. Of dat ermee te maken heeft gehad durf ik niet te zeggen, maar mijn haar werd weer steeds sneller vies. En omdat vaker wassen dit (natuurlijk) alleen maar erger maakte, werd ik hier wat moedeloos en ongeduldig van.

Uiteindelijk ben ik helemaal gestopt met deze conditioner. Ik vind mijn haar eigenlijk ook prima als ik alleen shampoo gebruik en nu is mijn haar tenminste schoon tot de volgende wasbeurt. Al met al vond ik dit toch een erg geslaagd product. Het ruikt lekker, voelt zacht en maakt de beloftes op de verpakking bijna waar (als je ze met een korreltje zout neemt). In de periode dat mijn haar níet snel vies werd heb ik serieus overwogen om verslaafd te raken aan deze conditioner; dus als je geen last hebt van snel vies wordend haar, is dit zeker een topproduct! Ruikt lekker, maakt je haar zacht en makkelijk doorkambaar…

En… voor ongeveer €3,50 is het in ieder geval de moeite waard om het te proberen!’

Verkooppunten: drogist en supermarkt.

Dank je wel Eline voor je fijne review en nogmaals welkom in het testpanel team. Voor jullie lezers is het denk ik leuk om weer eens een review te lezen van een ander persoon (ipv van voornamelijk van mij). Er zullen meer reviews aankomen van nieuwe testpanelleden. De oude garde pakt de draad weer op en krijgt over een poosje nieuw review materiaal. Daarnaast zijn er een aantal meiden en dames die net als ik in Utrecht wonen en heel af en toe een los product gaan testen voor de site. Zij kunnen bij mij thuis uitzoeken wat voor hun prettig is om te testen. De belevenis van cosmetica is altijd heel erg persoonlijk en daarom voor iedereen anders. Het maakt het voor de tester alleen wel stukken fijner als het producten zijn die ze graag zelf ook zouden aanschaffen (denk aan geur, kleur en structuur etc.). Dat maakt het testen leuker en vooral het plezier om de review te schrijven groter. Een win-win situatie dus voor ons allemaal 😉

Van welk product wil jij graag een review lezen?

Vertel je voorkeuren in de reacties als je wilt dat ik meer rekening houd met jullie wensen. En mocht je deze conditioner kennen die Eline heeft getest, wat is dan jouw ervaring hiermee? Bedankt voor het lezen! Ik wens jullie een heel fijn weekend toe. Hopelijk wordt het een geweldige zaterdagavond (huphollandhup). Tot snel weer, xoxo Fleur