REVIEW TIME

Voor mijn blog test ik maar al te graag crèmes. Afgelopen winter heb ik de nachtcrème van Equivita gebruikt (een verlate review vanwege mijn burn-out). Het is een anti-age dagcrème die erg voedend is. Je kunt ervoor kiezen om het alleen in de herfst of winter te gebruiken, maar als je in de zomer een erg droge huid hebt (bijvoorbeeld door het vele zonnen) dan is deze crème ook erg geschikt. Lees vooral de review als je er achter wilt komen of de crème ook iets voor jou is…

Mijn huidtype is droog (vocht- en vetarm). Ik krijg snel last van droogtelijntjes rond mijn ogen. Daarom zijn voedende crèmes die goed hydrateren voor mij erg geschikt. Vooral in de herfst en winter heb ik last van een droge huid. Soms ook in de zomer wanneer ik veel heb gezond. Dan zou deze crème ook geschikt zijn om te gebruiken.

VERPAKKING

Equivita anti age 1Equivita anti age 4

Het product zit in een plastic potje met deksel. Je kunt een spatel of theelepel gebruiken om het product eruit te halen zodat de kwaliteit optimaal blijft. Ik gebruikte gewoon mijn vingers. Het ziet er best luxe uit vanwege de zilverkleurige deksel. De vormgeving vind ik wel mooi.

BELOFTE

“Diep werkende anti-rimpelcrème, op basis van Matrixyl 3000 (hoogst efficiënt tegen rimpels, bevordert de elasticiteit van de huid), en paardenmelk (voedt en hydrateert de huid).

Equivita is een (nacht)crème die 4 hoogwaardige stoffen bevat voor het verwijderen van fijne lijntjes en rimpels: Matrilyx 3000, Hibiscuszaad extract, ascophyllum extract en asparagopsis armata. Deze 4 ingrediënten maken Equivita tot een geweldige crème.

Equivita zorgt voor:

  • Een heldere teint
  • Minder pigmentvlekken
  • Minder huidverkleuring
  • Minder zichtbare poriën

Equivita hydrateert en voedt de huid en verhoogt de productie van nieuwe huidcellen. Equivita zorgt er voor dat u uw heldere en jeugdige teint van vroeger weer terug krijgt!

Equivita stimuleert de collageenproductie van de huid

Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de jonge huid. Het ingrediënt Matrixyl 3000 in de Equivita crème ondersteunt de drie belangrijkste bouwstenen die essentieël zijn voor een egale en jeugdige huid. Het ingrediënt zorgt ervoor dat de niveaus van het collageen, hyaluronzuur en fibronectine in de huid opnieuw opleven. Ascophyllum extract in de Equivita crème maakt de huid stralend jong, doet donkere vlekken verdwijnen en houdt de helderheid van de huid vast.

Equivita verhoogt de collageenniveaus in de huid. Collageen is een natuurlijk eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door het niveau van collageen in de huid te verhogen, vertragen ouderdomssymptomen en worden bestaande rimpels verminderd. Maar Equivita vermindert niet alleen rimpels en fijne lijntjes. Het opvallende aan Equivita is dat ze ook werkt op pigmentvlekken en huidverkleuringen. Deze worden minder of verdwijnen zelfs helemaal door de diepe celvernieuwing waar de Equivita crème voor zorgt! En dit allemaal zonder parabenen!

Equivita anti age 2

Het zijn een hoop beloftes! Lees verder om te lezen of dit product het ook heeft waargemaakt…

GEBRUIK

Equivita anti age 5Equivita anti age 6Equivita anti age 8

Op bovenstaande foto’s kun je goed zien dat het een stevige crème is. Dat betekent dat het een zeer voedend product is. Dit is niet geschikt voor vette huidtypes denk ik. Het zal dan een te stevige substantie zijn die niet voldoende intrekt. Ik smeerde de crème tweemaal daags (ik kwam er pas later achter dat het een nachtcrème betrof, vandaar). Het smeert gemakkelijk uit, maar het duurt wel even voordat het goed is ingetrokken. Bij mij gaf het geen vettig laagje. Maar ik heb dan ook een zeer droge huid. In de ochtend smeerde ik minder dan in de avond. Bij teveel product, krijg je een glanzend gezicht en trekt het niet goed in. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer. Het is dus een zuinig product. De geur van het product is prettig! Niet teveel geur aanwezig maar gewoon lekker fris.

INGREDIËNTEN

Equivita anti age 3

Er zit wel wat parfum in (halverwege de lijst, de hoeveelheid is dus niet heel groot), wat betekent dat het niet zo geschikt is voor de gevoelige huidtypes. Ik kreeg geen last, maar ik heb dan ook niet een zeer gevoelige huid. Wel een beetje, maar niet heel erg. Ik zie glycerine op de tweede plaats staan van de ingrediënten, wat goed is. Dat betekent dat het inderdaad een zeer hydraterend product is (lees hier meer over de stof glycerine en lees hier het artikel dat Dr. Jetske Ultee schreef over het aanschaffen van de ideale dagcrème).

CONCLUSIE

Een crème die ik zeker kan aanraden wanneer je net als ik een droge huid hebt. Het hydrateert en voedt je gezicht goed. Bij mij verminderde het mijn droogtelijntjes. Ze verdwenen zelfs na 2 maanden gebruik, super fijn! De overige beloftes heeft de crème niet waar kunnen maken. Mijn pigmentvlekken zijn niet verminderd en ik kon niet goed zien dat het mijn poriën heeft verkleind. Wel kreeg ik een heldere teint. Al met al ben ik absoluut tevreden en te spreken over dit product. Of ik het zelf een keer zou gaan aanschaffen, weet ik niet zo goed. Het is wel een heel bedrag namelijk om neer te tellen. Ik vind wel dat het een luxe product is en dat het een bedrag als €40 wel waard is (hoeveel het exact kost verschilt per webshop). Ik heb al heel wat serums en crèmes getest en ik vind dat dit zeker wel goed zijn werk doet. Maar toch is het jammer dat ik niet heb gemerkt dat mijn pigmentvlekken minder zijn geworden. Daar was ik namelijk enorm benieuwd naar, dus dat het dat niet doet voor mijn huid is wel een teleurstelling eigenlijk. Online heb ik gevonden dat het voor andere personen wel goed werkt om pigmentvlekken en sproeten te verminderen.

Equivita dagcrème bevat 50ml en is onder andere te koop in de webshop bekendvanpc.nl van €69,95 voor 37,95.

Tot snel weer! xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest

Deze review bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf/merk.