Jil Sander Instant Tan

Om een zomers tintje te faken heb je allerlei middelen tegenwoorden, self-tan producten, bronzer in poedervorm maar ook instant tan producten. Deze laatste heb ik afgelopen winter aangeschaft. Het was mijn eerste instant tan product. Inmiddels heb ik ook een instant tan van LANCASTER gekocht en gebruikt, maar in dit artikel review ik de instant tanner van Jil Sander. Het product heeft de naam: face bronzer. Snel op te doen, goed uitsmeren en klaar! Is het product bevallen? Lees mijn review!

Voordat ik in februari op wintersport ging, was ik opzoek naar een fijne bronzer. Ik gebruik al sinds een jaar l’Oréal self tanner, maar ik wilde wel eens iets nieuws. Bij de ICI Paris XL kwam ik tijdens de sale deze bronzer tegen van Jil Sander. Eentje die direct een tint geeft en ’s avonds gewoon verwijderbaar is. Je hebt daardoor maar een klein beetje nodig, want je wilt geen dikke laag opsmeren natuurlijk en lijken op een zonnebank junkie of iemand die met z’n hoofd in een emmer met bronzer is gevallen, haha. Ik gebruik de bronzer regelmatig. Vooral afgelopen zomer kwam deze bronzer heel goed van pas! Toch een beetje zomer, maar dan uit een tube.

Het product zit in een smalle tube en heeft een draaidop. Er komt gemakkelijk een juiste dosering uit. Je hebt voor een sunkissed look slechts een hoeveelheid van een erwtje nodig. Het smeert gemakkelijk uit. Ik breng het direct op nadat ik mijn dagcrème op heb gedaan. Soms meng ik een beetje met mijn dagcrème. Een beetje opbrengen ná de dagcrème heeft mijn voorkeur. Verdelen over het gezicht door even te stippen op neus, wangen en voorhoofd en dan op de kin, netjes uitsmeren en klaar. Zo gemakkelijk is het. Bij de eerste keer zou ik aanraden heel erg weinig op te brengen zodat je altijd nog een klein beetje meer op kunt doen. Teveel opdoen is natuurlijk vervelend, want dan moet je het er weer af gaan halen. Het product is heel zuinig in gebruik. Aangezien iedereen een andere huidtint heeft, raad ik aan om het product eerst in sample vorm aan te vragen bij de drogist/parfumerie wanneer dit mogelijk is. Of laat je goed adviseren over de tint. Niet iedereen kan dezelfde kleur hebben. En ook niet iedere instant tanner heeft verschillende tinten. Voorkom een miskoop door het dus eerst even te testen. Dan weet je ook meteen of je de geur prettig vind.

Er zit 50ml in de tube en het blijft na openen zo’n 18 maanden goed. Dit is vrij lang voor gezichtsverzorging. De geur ervaar ik als fijn, niet heel aanwezig en het ruikt gewoon prima. Zelfbruiners stinken vaak vind ik en dat heb je niet met instant tanners. Er zit zelfs een SPF in!

Pluspunten:

  • SPF 15
  • Smeert gemakkelijk uit en je hebt maar een erwtje nodig! Je zult er dus lang gebruik van kunnen maken =D
  • Geeft geen strepen en ik zie geen lijn lopen bij mijn hals na goed uitsmeren.
  • Stinkt niet! Zelfbruiners stinken vaak iets vanwege de werkzame stoffen, maar dit is geen zelfbruiner dus zal dat de reden zijn dat dat ‘stinkende’ wat je normaal ruikt bij deze bronzer niet aanwezig is.
  • Zuinig in gebruik

Minpunten:

  • Het enige minpunt wat ik kan bedenken wat betreft gebruik: je moet je handen even wassen na gebruik anders krijg je vegen op je kleding.
  • Moeilijk verkrijgbaar

Ik heb op internet gezocht of het product te koop is, echter kon ik het nergens vinden (wel op een buitenlandse site). Waarschijnlijk zal Jil Sander met een nieuwe versie uitkomen deze winter. De prijs zal rond de €18 liggen vermoed ik. Ik zal het navragen bij de parfumerie en hopelijk kan ik jullie dan snel vertellen of het weer terug in de winkels komt.

Even nog wat meer ingaande op het onderwerp zon. Ik ga amper onder de zonnebank. Vroeger ging ik nog 3-6x per jaar eronder, maar sinds ik 1 pigmentvlekje op mijn wang heb, ga ik minder dan dat. Dit jaar ben ik nog maar slechts één keer geweest…. dat gaat dus goed =D

Ga jij wel eens onder de zonnebank? Zoja, hoe vaak dan?

Bescherm jij je huid goed tegen de schadelijke effecten van de zon?

Elke dag 15min in de zon zitten is erg goed voor je. Je maakt dan voldoende vitamine D aan (wanneer het niet al te bewolkt is) en dat is goed voor je huid en ook je geest! Zelfs op een bewolkte dag buiten zijn is goed voor je. Daglicht alleen al helpt al om de Vit. D aan te maken. Ik smeer mij altijd in wanneer het zonnig is en ik weet dat ik buiten zal zijn. Op mijn gezicht smeer ik altijd factor 30 en op mijn lichaam factor 15, 20 of 30 (afhankelijk van hoe lang ik in de zon zal zitten/liggen/staan). In mijn handtas stop ik altijd al vanaf het voorjaar een tube met factor 30 speciaal voor het gezicht. Zo zorg ik ervoor dat ik nooit onverwacht op een terrasje zit en vervolgens thuis zit later met een rood hoofd als een kreeft. Verbranden zorgt er namelijk voor dat de kans op huidkanker toeneemt en je huid veroudert door uitdroging. Wie wil er nu vervroegt rimpels op zijn gezicht en lijf? Ik word standaard minimaal 4 jaar jonger geschat (uiterlijke schatting) tot zo’n 6 jaar jonger. En soms wordt er zelfs om mijn ID gevraagd haha (dat is sinds mijn 24ste ineens ontstaan)! Voor degene die het nog niet wisten, dit jaar werd ik in juli alweer 30! Wanneer er dan nog steeds af en toe om je ID gevraagd wordt, tja, dan zal ik dat maar opvatten als een compliment. Hopelijk word ik op mijn 40ste ook soms nog steeds 4 tot 13 jaar jonger geschat haha =D

xoxo Fleur