BROWN EYES

Wat ben ik toch dol op naturel bruin tinten voor op mijn ogen. Maybelline heeft een The Nudes palette uitgebracht met 12 kleuren. Ideale kleuren om een rustige ooglook mee te maken of juist een wat donkere smokey eye. Je kunt er dus veel kanten mee op. Door de glans van sommige kleuren krijgt je look een glamour effect. Maar je kunt het dus ook heel naturel houden dankzij de zachtere en matte tinten. Kijk je mee naar de productfoto’s, swatches en een ooglook?

VERPAKKING

Maybelline The Nudes palette 1

BELOFTE

Op de achterkant van het palette staat dat je er 13 looks mee kunt maken. Ik geloof dit heus, maar ik kan er waarschijnlijk maar een stuk of 8 verzinnen. Het palette bevat 12 kleuren en je kunt er echt een hele hoop variaties mee maken. Vooral omdat sommige kleuren mat zijn en een aantal een shimmer bevatten.

INGREDIËNTEN

Deze staan op de achterkant van de verpakking. Maar de letters zijn zó ontzettend klein weergegeven, dat ik het niet voor elkaar kreeg om daar een duidelijke foto van te maken. Ik kan het met het blote oog ook niet echt goed lezen. Het enige dat ik kon ontcijferen: magnesium, titanium dioxide, aluminium powder en copper powder. Jammer dat ze deze letters zo klein weergeven, zo kun je niet goed zien wat er nu allemaal inzit voor het geval je dit wilt checken voor als je ergens allergisch voor bent.

GEBRUIK & SWATCHES

Maybelline The Nudes palette 2Maybelline The Nudes palette 3Maybelline The Nudes palette 4

De bovenste rij: kleur 2, 3 en 5 gezien vanaf links zijn niet zo goed gepigmenteert wanneer je het droog aanbrengt. Met een oogschaduw basis op het ooglid valt dit gelukkig wel mee. Het zijn twee shimmer kleuren en vier matte tinten. De oogschaduw brengt gemakkelijk aan en je hebt geen last van fallout. De kleuren blenden heel erg gemakkelijk in de arcadeboog.

Maybelline The Nudes palette 5

Onderste rij: al deze zes kleuren zijn gelukkig wel erg goed gepigmenteerd. Ze zijn om en om met een shimmer. De variatie vind ik top! Er zijn in totaal drie lichte kleuren die je kunt gebruiken als highlighter. Er zijn zes bruine tinten die van licht taupe naar donker bruin gaan en nog een zwarte, gouden en koper kleur. Er zijn daardoor erg veel verschillende ooglooks mee te maken. De kleuren zijn goed op te bouwen. Ik heb er een ooglook mee gemaakt die goed kan voor overdag, een erg draagbare look. Bij het opbrengen heb ik geen last van fallout gelukkig.

OOGLOOK

Maybelline The Nudes palette 12Maybelline The Nudes palette 6

Op het bewegende ooglid en mijn wenkbrauwbot zit kleur 1. In mijn arcadeboog heb ik 2 aangebracht en ook op mijn bovenste en onderste wimperrand. Op het midden van mijn bewegende ooglid zit een beetje van kleur 3 om de look wat glans te geven. En deze kleur zit ook op mijn onderste wimperrand richting mijn binnenste ooghoek.

Maybelline The Nudes palette 8

Deze twee foto’s zijn met flits gemaakt. Daardoor lijken de bruintinten in de arcadeboog véél lichter dan in het echt.

Maybelline The Nudes palette 7

Hier is een foto zonder flits. Helaas is het licht de dag dat ik de foto’s maakte niet zo best (een grauwe dag). Maar hier kun je al wel zien dat de tinten iets donkerder zijn in vergelijking met de foto’s mét flits. In het echt is de kleur in de arcadeboog nóg donkerder. Vooral in de buitenste ooghoek is de kleur een stuk donkerder.

Maybelline The Nudes palette 10

Mét flits. Ik heb hooded eyes zoals ze dat noemen. Dat betekent dat ik hangende oogleden heb. Het is daardoor lastig voor mij om heel duidelijk een ooglook te laten zien. Ik breng de donkere kleur vrij hoog aan, op deze manier kun je een arcadeboog faken als het ware. Je creëert daardoor extra schaduw waardoor wanneer je je ogen open hebt, er een arcadeboog ontstaat die er normaal gesproken (zonder donkere oogschaduw) niet is.

Maybelline The Nudes palette 9

Deze foto is gemaakt zónder flits.

En voor de volledigheid een full face foto:

Maybelline The Nudes palette 11

Zie je dat mijn arcadeboog helemaal weg valt doordat ik een teveel aan vel/huid heb op mijn oogleden? Tja, valt weinig aan te doen. Wie weet zal ik ooit een keer mijn oogleden laten corrigeren met een ooglidcorrectie. Maar voorlopig heb ik er nog niet zo’n last van en is het prima zo. Ik vergat blush op te doen zie ik nu. Alle producten die ik heb gebruikt op een rijtje: foundation (l’Oréal infillable), poeder (Allround Mineral Cosmetics), concealer (Lancome), bronzer (beebee), oogschaduw basis (Too Faced), oogschaduw (het palette van deze review), mascara (Yves Rocher donker bruin) en op mijn lippen een lipbalm van Catrice in een zacht roze kleur.

Dit Maybelline palette heb ik gekregen van mijn tante. Ik ben er erg blij mee. Vooral de eerste kleur in het palette gebruik ik vaak omdat de pigmentatie erg goed is. Die gebruik ik dan in combinatie met mijn favoriete palette van Urban Decay (daarvan is mijn favo highlighter op helaas). Deze kleuren zal ik er nog vaak bij pakken.

CONCLUSIE

Het is een heel handig palette om mee te nemen op vakantie of een weekendje weg. Het is licht en niet super groot en past daarom makkelijk in je toilettas. Zoals ik al schreef zijn de kleuren gemakkelijk en goed op te brengen en de kleur intensiteit is goed op te bouwen. De kleuren blenden ook nog eens gemakkelijk, waardoor het een palette is wat ik erg vaak zal gaan gebruiken. Een aanrader kan ik het zeker noemen!

Als je nog een ooglook wilt zien met dit palette (en een korte review), lees dan vooral dit artikel van Beautylab eventjes. En Misslipgloss heeft er een volledige review over geschreven, deze vind je hier terug (erg mooie foto’s en look!). Bij haar ooglook kun je beter zien hoe de kleuren tonen op de ogen.

Dit product is te koop bij de drogist en kost €15,99.

Tot snel weer! xoxo Fleur