CLEAN YOUR FACE

Mijn gezicht goed reinigen na een dag make-up dragen, vind ik heel belangrijk. Een lange tijd geleden ontdekte ik (dankzij Misslipgloss.nl) micellair reinigingswater van het merk Garnier. Een roze dop heeft ‘ie, speciaal voor de gevoelige huid (de andere heeft een groene dop). In april was ik bij de Trekpleister en daar was deze micellair reinigingswater in (argan) olie variant in de aanbieding. Inmiddels heb ik er al een verpakking doorheen gejaagd en gebruik ik nu een tweede. Vandaag vertel ik jullie waarom ik deze nu zo fijn vind…

VERPAKKING

Garnier Micellair reinigingswater arganolie 1Garnier Micellair reinigingswater arganolie 2

Het product ziet er netjes uit, aantrekkelijk ook wel. Je ziet meteen dat het om een olie gaat doordat deze bovenop het reinigingswater drijft. Op de verpakking staat duidelijk vermeld om wat voor een product het gaat. Het bevat 400ml, wat natuurlijk ontzettend veel is. Het is dan ook een flinke fles. Mét een klikdop wat ontzettend handig is. De kleuren op de verpakking passen mooi bij de kleur van de olie, daar is goed over nagedacht!

BELOFTE

Informatie op de achterzijde van de verpakking: “Het Micellair Reinigingswater is verrijkt met micellen, reinigende oliën en ultra efficiënte arganolie. Het reinigt, verwijdert alle types make-up en kalmeert in 1 handeling dankzij de formule met twee fasen. Schudden en aanbrengen op het gezicht met een wattenschijfje, zonder wrijven en spoelen. Geschikt voor alle huidtypes, zelfs een gevoelige huid.” Of dit allemaal klopt vertel ik je zo bij de conclusie.

INGREDIËNTEN

Garnier Micellair reinigingswater arganolie 4

Er zit water in, arganolie (bovenaan in de lijst), algen, alcohol en helemaal als laatste op de lijst staat parfum. Op de foto kun je lezen wat er allemaal nog meer in zit. Volgens mij geen irriterende ingrediënten. Alleen de parfum zou kunnen irriteren natuurlijk, maar volgens de verpakking is het zelfs geschikt voor gevoelige huidtypes. En ik moet toegeven dat dit klopt. Mijn huid is een beetje gevoelig (niet heel erg en in de winter wat meer dan in de zomer) en ik heb nergens last van. Zelfs mijn ogen prikken totaal niet wat vaak wel zo is met reinigers, ook met micellair reiningingswater van andere merken. De geur vindt mijn vriend best aanwezig en daardoor niet zo fijn, maar ik ervaar de geur als prettig. De geur zou ik als bloemig omschrijven maar ook wel fris.

CONCLUSIE

Het is een hele fijn micellair reinigingswater om te gebruiken. Wat ik altijd doe bij het verwijderen van mijn make-up: het product op twee grote wattenschijven doen. Een wattenschijf op mijn oog leggen en dit even laten intrekken. Dan voorzichtig mijn mascara en overige oogmake-up verwijderen door lichtjes erover te gaan met de wattenschijf. Hierbij hoef ik niet hard te wrijven, maar ik wrijf wel een beetje. Het verwijdert heel gemakkelijk mijn mascara en oogschaduw. Voor mijn eyeliner moet ik wel een tikkie wrijven om echt alles te verwijderen. De andere kant van de wattenschijf gebruik ik voor mijn andere oog. De tweede wattenschijf gebruik ik voor het verwijderen van mijn gezichtsmake-up. Waterproof mascara kan dit product ook goed verwijderen overigens, dus die belofte maakt het waar. Hierna is mijn gezicht echt helemaal schoon zonder enig restje make-up. Mijn huid voelt niet vettig aan maar juist gehydrateerd. De verhouding olie en reinigingswater is zodanig dat het geen waas van olie achterlaat. Fijn, want ik hou niet van het gevoel van een vettige huid. Hierna breng ik een olie aan en dan mijn dagcrème. In de avond gebruik ik ook de gezichtsolie en een nachtcrème. Als je houdt van micellair reinigingswater, dan kan ik je deze zeker aanrader. Vooral voor de droge huidtypes, wat ik ben, is deze heel erg fijn. Je zult absoluut geen trekkerige huid krijgen na gebruik van dit product. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Ik koop deze altijd met een 1 + 1 gratis actie bij de Etos of Kruidvat, ideaal!

Dit product is te koop bij de drogist en kost €6,99 voor 400ml.

Wat voor reinigingsproduct gebruik jij?

Heb jij al wel eens een micellair reinigingswater gebruikt? En kan deze waterproofmake-up verwijderen? Vertel het me allemaal in de comments. Tot snel weer, xoxo Fleur.