IN THA TEST

Van het merk Mineralogie heb ik de Dispending Brush foundation getest voor de webshop Ecofavourites. Dit is een minerale foundation waarbij de foundation en kwast in één verpakking zit, het product komt uit de kwast. Ik vertel je meer over het merk Mineralogie en natuurlijk wat mijn ervaring is met deze foundation. Lees snel verder voor de review, eigen productfoto’s, swatches en een make-up look…

Het merk Mineralogie heb ik leren kennen door reviews op de site van Misslipgloss en een oogschaduw die in een beautybox zat. Een merk dat luxe uitstraalt en ook nog eens gezond is voor de huid!

‘Onze prachtige kleurpigmenten – geïnspireerd door de natuurelementen – reflecteren licht en geven de huid een gezonde, zachte gloed. Ons kleurenpalet is daarbij even veelzijdig als uw levensstijl. De make-up van Mineralogie versterkt uw natuurlijke schoonheid. Daarnaast is onze hoogwaardige make-up goed voor de gezondheid van uw huid. Ze is vervaardigd uit de beste farmaceutische ingrediënten en zijn vrij van talk, zetmeel, kleurstof en parfum. Ook bevatten ze een factor SPF 26. Mineralogie staat voor dier- en milieuvriendelijke producten en het ondersteunen van groene doelen. Onze producten worden mede door deze filosofie nooit op dieren getest.’

Een foundation die goed is voor de huid? Dat klinkt erg goed! Dat is minerale foundation meestal wel maar deze van Mineralogie bevat geen talk, een groot pluspunt.

Ecofavourites over het product:
‘Minerale poeder foundation in unieke en navulbare Dispending Brush. Met de Loose Mineral Foundation kunt u van alle voordelen die make-up te bieden heeft profiteren; de huid wordt optimaal beschermt door de SPF26, de huid wordt egaal gemaakt zonder dat de huid wordt afgesloten. Daarnaast verbetert deze foundation in poedervorm de conditie en gezondheid van de huid, doordat hij naast de voedende bestanddelen als plantextracten en natuurlijke oliën, vitamine A en E ook natuurlijke anti-oxidanten bevat. Het geheim? Het gebruik van alleen de beste, zuiverste mineralen van farmaceutische kwaliteit. De Loose Mineral Foundation is zelfs voor de meest gevoelige huid goed verdraagzaam. Doordat de Loose Mineral Foundation vrij is van ongewenste stoffen als talk, zetmeel, parfum en kleurstoffen, kan zelfs de huid met acne, rosacea of allergieën de make-up goed dragen.’
Dat is goed nieuws voor de vrouwen met een moeilijke huid! Ik heb daar geen last van gelukkig. Wel heb ik rond mijn neus wat roodheid en grote poriën op mijn neus. Deze foundation verstopt deze dus niet. Het matteert de huid op een mooie manier en je ziet de minerale poeder niet op de huid zitten.
Ecofavourites bezorgt heel erg snel (binnen 24uur met PostNL), heeft de gebruikelijke betaalmogelijkheden en geeft snel advies wanneer je een vraag aan ze stelt via de shop. Ze werken duurzaam door materiaal te recyclen en niet onnodig te printen. Ze verkopen deze merken: Pure and True , Cosmetics 27 , Mineralogie , Living Nature , Naturelle d Argan , Less is More , Green People, Figs and Rouge en Lichtjuwel.
VERPAKKING

Mineralogie foundation dispenser brush 1Mineralogie foundation dispenser brush 4Mineralogie foundation dispenser brush bewerkt 3Mineralogie foundation dispenser brush bewerkt 1Mineralogie foundation dispenser brush 9

INGREDIËNTEN

Mineralogie foundation dispenser brush 6

Zinc Oxide (CI 77497), Titanium Dioxide (CI 77891), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Sericite, Boron Nitride +/-: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007), Manganese Violet (CI 77742), Retinyl Palmitate (vitamin a) Tocopheryl Acetate (vitamin e), Chromium Oxide Green (CI 77288)

SWATCHES
Voordat ik de minerale foundation ging testen voor Ecofavourites kreeg ik eerst de samples opgestuurd met de vijf kleuren die zij verkopen, om zo de juiste kleur te bepalen voor mijn huid. Je kunt de samples los bestellen en de kosten krijg je terug wanneer je het product full size bestelt, erg handig! Hieronder zie de kleuren en welke concealer hier het beste bij past.
Cashmere – gele ondertoon – geschikt voor zeer lichte teint – aanbevolen concealer N2
Agate – rode ondertoon – geschikt voor lichte teint – aanbevolen concealer N2
Soft beige – gele en rode ondertoon – geschikt voor lichte/medium teint – aanbevolen concealer N3
Golden sand – gele ondertoon – geschikt voor medium/warme teint – aanbevolen concealer N3
Brown sugar – rode ondertoon – geschikt voor medium/warme teint – aanbevolen concealer N4
cashmerepile agatepile goldensandpile softbeigepile brownsugarpile
Cashmere Agate Golden Sand Soft Beige Brown Sugar
Mineralogie foundation dispenser brush 21 bewerktIMG_0490Mineralogie foundation dispenser brush 20

De kleur die mij het mooiste staat is ‘soft beige’.

Mineralogie foundation dispenser brush 10

Mineralogie heeft van de loose mineral foundation nog meer kleuren naast de vijf kleuren die Ecofavourites verkoopt:

GEBRUIK

In de verpakking zit een duidelijke gebruiksaanwijzing: ‘Activeer de brush door 3 maal op de knop aan de onderzijde van de brush te drukken (alléén voor het eerste gebruik! Daarna nooit meer!). Door middel van ronddraaiende beweging de penseel over het gezicht halen. Begin op het voorhoofd en werk in de vorm van een “3” naar beneden langs de slapen, over de jukbeenderen naar de kin toe. Herhaal indien een meer complete dekking gewenst is. Tip: gebruik de Mineralogie Face Primer om de huidtint te egaliseren en fijne lijntjes te verzachten, of plaatselijk aan te brengen om verwijde porien wilt verkleinen.’

Ik drukte drie keer en ging daarna aan de slag met de kwast. Dat was erg wennen want ik gebruik normaal altijd een kabuki. Na verschillende dagen testen gaf ik de voorkeur aan een beetje poeder in een deksel doen om daarmee de kwast in te ‘dopen’. Je kunt de kwast gewoon reinigen. In de gebruiksaanwijzing staat dit duidelijk omschreven. Het liefst gebruik ik mijn Sephora kabuki omdat die kwast ontzetten fijn is voor poeders. De minerale foundation is heel gemakkelijk op de huid aan te brengen met ronddraaiende bewegingen met de kwast. Ik gebruik twee maal een dun laagje waarbij ik me concentreer op de neus en wallen en kin. De rest van mijn gezicht heeft bijna niets nodig. De foundation gaat niet in de poriën zitten en is dus helemaal niet zichtbaar. Anderen kunnen niet zien aan mijn gezicht dat ik iets erop heb zitten! Ik kreeg complimenten over dat mijn huid er zo gaaf uitzag. En ze dachten dat ik niets op had, klinkt goed hè!
Als je iets meer dekking nodig hebt vanwege onzuiverheden, kun je gemakkelijk 3 of 4 laagjes gebruiken. De truc is om steeds maar een klein beetje te gebruiken, zo kun je nooit teveel opdoen. Ik poeder de minerale foundation niet af omdat het niet nodig is. Ik ga niet glimmen op de t-zone en het blijft de hele dag mooi zitten. Wel heb ik een primer gebruikt voor het opbrengen. Als je wilt kun je het bijwerken wanneer je last krijgt van glimmende plekken. Mijn huid is vocht- en vetarm dus ik glim niet zo snel. Ik ruik wel een sterke geur bij het opbrengen die ik niet kan thuis brengen of goed kan omschrijven. Deze verdwijnt wel snel op de huid, dus blijft niet hangen. Na een halve minuut ruik ik niets meer. Ik ruik geuren heel snel en sterk, het kan zijn dat anderen dit dus totaal niet ruiken. Maar gelukkig is deze geur snel weer weg. Op mijn kwast kan ik deze nog wel ruiken. Als ik niet de dispending brush gebruik voor het aanbrengen van de foundation pak ik een kabuki die ik uitsluitend hiervoor gebruik (ik was regelmatig mijn kwasten). Storend is de geur dus zeker niet voor het gezicht, vooral omdat deze zo snel weer verdwijnt.

Zonder make-up:

Mineralogie foundation dispenser brush 12 bewerktMineralogie foundation dispenser brush 12_3

Met een full face make-up:

Mineralogie foundation dispenser brush 13
CONCLUSIE

De minerale foundation is heel prettig en blijft de hele dag goed zitten. Je voelt het niet zitten op de huid en anderen zien niet dat je make-up op hebt. Allemaal heel positief! Maar ik geef de voorkeur aan de verpakking van de loose Mineral foundation. De Dispending brush vind ik niet zo heel fijn in gebruik. Ik heb een aantal hele fijne kabuki kwasten die ik liever gebruik voor het aanbrengen van minerale foundation dan deze van mineralogie. Het idee is natuurlijk heel goed, maar voor mij werkt het niet prettig. Liever doe ik een beetje in een deksel en werk de poeder dan in m’n kabuki om het daarna goed te verdelen op mijn gezicht.

Ik raad dus de minerale foundation absoluut aan alleen zou ik dan voor de loose foundation verpakking kopen ipv de Dispending brush. Maar wil je de foundation gebruiken om ook tussendoor bij te kunnen werken, dan is de Dispending Brush veel handiger. De minerale foundation is heel erg zuinig in gebruik, je hebt maar weinig nodig per keer. Het is een prijzig product, maar gezien je er erg lang over doet is het wel een aanrader. Kwaliteit kost nu eenmaal wat. Ik gebruik vaak mijn pressed foundation van AVEDA en deze bevat 7g en kost €28,50. De Mineralogie is dus net iets duurder, maar bij de AVEDA pressed foundation heb je er nog geen verpakking bij. Je kunt het plastic omhulsel gebruiken met het tinnetje zoals ik doe, maar ze verkopen er een verpakking bij zodat je deze steeds kunt hervullen. Dan ben je in totaal hetzelfde of iets meer kwijt (ik weet niet precies hoeveel het doosje kost van de verpakking) en is het pas voordeliger wanneer je het product vaker koopt gezien de refil goedkoper is. De prijs voor deze Dispending Brush is daarom helemaal niet overdreven prijzig vergeleken met dezelfde producten met goede kwaliteit, want je hebt er direct een goede kwast bij.

 • Samples Mineralogie foundation € 0,001 (de € 4,85 voor de verzendkosten krijg je terug wanneer je een full size bestelt)
 • Mineral Despending Brush 7g € 61,95
 • Bijvulling Mineralogie Despending Brush 9g € 35,95
 • Mineralogie Loose foundation 9g € 36,95
 • Mineralogie Pressed foundation 10g € 45,95
 • Mineralogie Concealer 6ml € 23,95
MAKE-UP LOOK

Mineralogie foundation dispenser brush 18

Wat ik gebruikte voor deze make-up look:

Gezicht

 • Primer van Clarins
 • Foundation Mineralogie dispenser brush
 • Blush Sephora kleur Blush me brun nr 12

Ogen

 • Concealer & highlighter van Sans Soucis 20 medium beige
 • Oogschaduw primer Too Faced Shadow Insurance Candelight
 • Oogschaduw: eerst van de Hema kleur 01 (nude kleur met subtiele glans) over hele ooglid. Verder kleuren uit het Naked 1 palette: bewegend ooglid en een beetje op het wenkbrauwbot Virgin. In de arcadeboog Naked en Buck.
 • Een dun donkerbruin lijntje GOSH als eyeliner (long lasting brow pen 001 dark brown).
 • Oriflame 2FX Over Black Mascara
 • Op de waterlijn CARGO The Reverse Lip Liner (deze gebruik ik ook op mijn cupidoboog, dit is een heel licht roze tint).
 • Wenkbrauwen: Catrice Perfecting & Shaping Gel donkerbruin.

Mond

 • Too Faced lipgloss Glamour Gloss volumizing (with the lip injection comfort plump) kleuren ‘Barely Legal’ en ‘Erotic’.
 • Op de cupidoboog een beetje CARGO The Reverse Lip Liner (die ik ook voor mijn waterlijn gebruik een frisse oogopslag).

De Mineralogie Dispending Brush Foundation bevat 7g product, kost €61,95 en is onder meer te koop in de webshop Ecofavourites.

Wat is jouw favoriete foundation?

xoxo Fleur

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.