TESTPANEL REVIEW TIME

Vandaag weer een nieuwe review van Chantal. Zij testte voor jullie de Pupa Extreme Cover foundation. Een foundation die sinds afgelopen jaar nieuw op de markt is en beloofd heel dekkend te zijn maar de poriën niet verstopt. Lees verder om te lezen wat Chantal van de foundation vindt en om alle foto’s te bekijken…

PUPA Extreme Cover Foundation

Review door Chantal:

Ik testte voor jullie de Extreme Cover Foundation van PUPA in de kleur 010 alabaster. Ik heb al eerder make-up producten van dit merk gehad en ben er altijd heel tevreden over geweest, met name de rode lipsticks.

Op de website van PUPA (pupa.nl) wordt deze foundation als volgt beschreven:

De PUPA Extreme Cover Foundation is een foundation met een extreme dekking. Echter zorgt deze dekking er niet voor dat de poriën verstopt raken. De luchtige textuur zorgt ervoor dat de huid kan blijven ademen. De foundation helpt onvolkomenheden, vlekken en kringen te camoufleren op een natuurlijke manier. Door het hoge pigmentgehalte is er slechts een kleine hoeveelheid nodig voor een maximaal resultaat. Bovendien heeft de foundation een heerlijke bloemige geur. De PUPA Extreme Cover Foundation is geschikt voor elk huidtype. De aanwezige SPF 15 zorgt voor bescherming van invloeden van buitenaf, zoals schadelijke Uv-straling van de zon.

Daarnaast is het product dermatologisch getest, olie- en parabenenvrij en geeft het volgens het merk een laag risico op allergieën.

Het product is niet goedkoop namelijk €32.50 echter valt het hiermee ook niet in het dure segment van €50 en hoger.

Er zijn in totaal 6 verschillende kleuren:
010 Alabaster – hele lichte huid
020 Fair Beige – lichte huid
030 Light Sand – lichte/ medium huid
040 Medium Honey – medium huid
050 Deep sand – medium/donkere huid
060 Deep gold – donkere huid

De verpakking van de foundation is een simpele ondoorzichtig zwarte tube. Persoonlijk vind ik dit een beetje saai en heb ik gemerkt dat het vrij snel vies kan worden. Hiernaast vind ik het een minpunt dat ik niet kan zien hoeveel product er nog in de tube zit. Ik vind het wel handig dat de verpakking een tube is en het makkelijk maakt om het product te doseren en hygiënisch werkt. Ook kan de tube op de dop staan waardoor je altijd gelijk de foundation eruit krijgt.

De foundation is goed smeerbaar, niet te vloeibaar maar ook zeker niet stroef. Het product ruikt heel erg lekker, ik zou het omschrijven als een zachte, poederige en licht bloemige geur. Een hoeveelheid ter grote van een doperwt is voldoende om mijn hele gezicht en nek te voorzien van een dunne en egale laag foundation. Het liefst breng ik het aan met een beauty blender of stipling brush maar het gaat ook prima met mijn vingers.

Extreme cover is echt de goede benaming voor dit product. Zoals je kan zien op de foto’s hieronder dekt de foundation erg goed en creëer je heel gemakkelijk een egaal canvas zonder een masker effect. Mijn poriën raakten niet verstopt en het voelde ook niet als een ‘zwaar’ laagje op mij gezicht. De finish is erg mat en ik zou het product daardoor ook niet aanraden voor iemand met een droge huid.

Ik vind het een ideale foundation voor foto’s en events omdat het de hele dag blijft zitten zonder dan ik mijn ‘glanzende T-zone’ af moet poederen. Een ander positief punt vind ik dat de kleur echt heel licht is. Aangezien ik een hele lichte huid heb is het vaak moeilijk om een goede en dekkende foundation te vinden. De 010 van PUPA is zelfs voor mij aan de lichte kant en zal ik in de zomermaanden niet kunnen dragen zonder het met een donkerdere kleur te mixen of te vervangen voor de 020. Het kleurbereik van de totale lijn is echter gelimiteerd tot 6 en zou wat mij betreft uitgebreid mogen worden. Bonus punten voor de SPF 15 factor in de foundation.

Foto’s boven zonder foundation, midden foto’s met alleen foundation en onderste foto’s met volledige make-up.

In het kort:
Fijne foundation, covert alles, voelt licht aan en verstopt je poriën niet. Het product is zuinig in gebruik, ruikt lekker en blijft de hele dag zitten. Ideaal voor events en fotoshoots en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is wel echt mat dus minder geschikt voor mensen met droge huid maar absoluut een aanrader!

De foundation bevat 30ml en kost €32.50. Te koop bij geselecteerde drogisten, salons en online bij webshops. Ook op Pupa.nl zelf kun je de foundation aanschaffen.

Liefs Chantal

Deze review is geschreven door testpanellid Chantal.

De foto’s van het product zelf en de foundation op de hand zijn door mij gemaakt.
De fotocollage heeft Chantal zelf gemaakt.

Dit product is opgestuurd door een merk/bedrijf.