Vandaag een review over The Body Shop Olive showergel. Afgelopen voorjaar had TBS een actie, een fles met maarliefst 750 ml inhoud voor slechts €9,-. Dat is natuurlijk ontzettend goedkoop. Maar is de showelgel ook echt lekker? Ik kom niet heel vaak bij TBS maar de producten die ik tot nu toe heb gekocht bij TBS bevallen wel enorm. Zo hopelijk ook deze showergel! Ik heb er twee gekocht. Eentje voor thuis in de douche en eentje om iemand cadeau te geven. Ik heb de showergel nog niemand cadeau gegeven want eerst wilde ik de showergel zelf eens goed testen. Lees snel verder als je wilt weten of de showergel mij is bevallen…..

Ik gebruik de showergel nu ongeveer 3 maanden. In het begin heb ik het dagelijks gebruikt, maar ik merkte na ongeveer twee weken dat ik steeds minder naar deze showergel greep. Wat is mijn algehele beleving met The Body Shop Olive Showergel? Allereerst de geur, het is en frisse geur. Ik vind olijven lekker om te eten, maar of ze lekker ruiken, hmmm. Ik hoef nou niet echt naar olijven te ruiken. Nu wees gerust, je ruikt niet echt olijven. Ik heb de showelgel natuurlijk eerst goed geroken voordat ik hem kocht. Het ruikt best lekker. Niet sterk aanwezig en eigenlijk unisex omdat het niet echt zoet is maar ook niet een zware toon draagt (mannen producten hebben meestal een diepere zwaardere geurtonen).

Bij douchegels vind ik een aantal zaken heel belangrijk: allereerst de geur natuurlijk. Je wilt tenslotte lekker fris ruiken na een douchesessie. En daarnaast mag het product mijn huid niet uitdrogen. Het liefst wil ik een product dat ook voedend werkt. En het allerliefst wil ik dat de PH waarde neutraal is. Dat laatste is erg lastig, want er staat bijna nooit iets vermeld over de PH waarde. Nivea heeft producten met een neutrale PH waarde en misschien heel veel andere merken ook, alleen het staat er of niet op of het is dus gewoonweg niet PH neutraal. Waarom ik graag PH neutraal wil? Dat is beter voor de huid heb ik begrepen. Ik merkte dat een showergel met een PH neutrale waarde echt prettiger werkt voor de huid dan eentje zonder. De huid droogt niet uit en je kunt gemakkelijker het hele lichaam ermee inzepen. Showergels die niet PH neutraal zijn, gebruik ik liever niet steeds om het hele lichaam mee in te zepen. Meestal doe ik dan alleen oksels en voeten met de zeep en slechts een aantal keer per week wat uitgebreider. Zeep droogt nu eenmaal je huid uit en daarom moet je er niet te rijkelijk mee smeren over je huid. Tijdens een scrubbeurt doe ik het wel rijkelijk op mijn scrubhandschoenen, maar dan gebruik ik een echt voedende showergel.

Goed, ik draaf nu door en zal weer terug komen op de review haha! Ik heb eens goed naar de ingrediëntenlijst gekeken, zie foto hieronder, maar ik herken slechts een paar van de namen. Daarom ben ik even op google gaan zoeken naar de betekenis van een aantal van de ingrediënten. Het zijn voornamelijk de standaard showergel ingrediënten en ik heb andere reviews gelezen en daar waren ook geen opvallende ingrediënten opgevallen.

De producten van TBS zijn nooit op dieren getest, wat ik een goede zaak vind. Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang niet altijd weet en erop let of de producten die ik koop dierproefvrij zijn. Het staat er helaas niet op wanneer het namelijk wel het geval is. En om nu altijd te zoeken naar de woorden ‘dierproefvrij’, tja, dat zit nog niet in mijn systeem. Wel geef ik de voorkeur aan dierproefvrij, dus als ik de keuze heb tussen producten waarbij het op de ene wel vermeld staat en bij de ander niet, dan zal ik altijd kiezen voor de dierproefvrij. Het zou dus heel goed kunnen dat ik zonder dat ik me daarvan bewust ben, producten in huis heb die wel op dieren zijn getest. Eigenlijk zou ik me daar meer in moeten verdiepen. Toch vind ik dat de overheid er meer aandacht aan zou kunnen besteden om te zorgen dat het beter controleerbaar is en het duidelijk vermeld wordt voor de consument. Want wanneer je de tekst ‘dierproefvrij’ niet kunt vinden op het etiket of verpakking, betekent dat dan dat het wel op dieren is getest? Nee toch… Dat is dus een taak voor de overheid om duidelijkheid in te gaan brengen. Maak het ze maar verplichten om een vermelding te geven dat het niet dierproefvrij is wanneer dat het geval is bijvoorbeeld.

De fles heeft een pompsysteem. Super handig! Ik heb de showergel in een stevig doucherek staan en daardoor kan ik snel wat gel eruit halen en mij lekker snel opfrissen onder de douch. Het werkt dus erg prettig dat je niet een dop eraf hoeft te halen. Vooral voor de snelle douchsessies (ik douche slechts 5 min doordeweeks in de ochtend, alleen als ik mijn haren was ietsjes langer, 7 min =D) is dit ideaal. Je kunt het ook dicht draaien, dus wanneer je de fles wilt meenemen voor een lange vakantie, dan kan dat prima. De verpakking is natuurlijk heel goed geschikt voor familiegebruik!

Na een week of twee ben ik deze showergel gaan afwisselen met andere douchgels, want de geur ging me al vrij snel vervelen. Een nadeel dus aangezien er 750ml in de fles zit haha! Ik zal even de voordelen en nadelen die ik heb ervaren op een rijtje zetten:

Voordelen:

  • grote inhoud, ik hoef dus niet snel weer een nieuwe te kopen
  • de prijs, voor 750ml is dit product erg goedkoop, €9,-
  • frisse geur die niet al te lang blijft hangen op de huid
  • droogt mijn huid niet uit
  • heeft een prettige pompfunctie

Nadelen:

  • na een tijdje gaat de geur mij vervelen en dan is de grote hoeveelheid van de
  • verpakking juist een nadeel
  • zware fles om te sjouwen wanneer je shopt
  • het gewicht kan ook een nadeel zijn voor in de douche, maar dat is afhankelijk van het doucherekje. Die moet namelijk wel stevig zijn. Heb een een rand waar de fles goed op kan blijven staan, dan is het geen nadeel natuurlijk.


Conclusie

De showergel is prettig in gebruik door het pompsysteem. De geur is fris en zowel voor vrouwen als mannen te gebruiken. Het droogt de huid niet uit. Voor mij was er ook een nadeel, de geur ging mij vervelen. Zorg dus wanneer je deze eventueel wilt kopen, dat je de geur eerst goed test in de winkel. Ruik echt even heel goed voordat je het overweegt te kopen.

De grote verpakkingen zijn niet meer te koop op dit moment. Dat was slechts tijdelijk. Ik vermoed wel dat ze regelmatig de 750ml flessen zullen laten terug komen in de winkel. Het liep als een trein en twee geurlijnen waren echt heel snel uitverkocht. Hou de winkel dus in de gaten wil je zo’n grote mega fles scoren.

Kende jij deze grote verpakkingen al? En wat vind jij van de geurlijn Olive van The Body Shop?

xoxo Fleur