RITUAL OF JING

Begin maart lanceerde Rituals een nieuw ritueel: the Ritual of Jing. Je spreekt het (fonetisch geschreven) uit als Tjing. Een ritueel speciaal bedoelt voor het ontspannen. Met twee verschillende geuren: de Relax en de Sleep. De Relax meer voor overdag en de Sleep als hulp om beter te slapen. Ik hou erg van vernieuwingen en ik kocht dus eventjes geleden wat nieuwe producten. In deze review vertel ik je meer over de alle producten op de foto. Lees je mee?

Eerst vertel ik je iets meer over het ritueel Jing. Het is gebaseerd op een Chinees ritueel. Dit is wat Rituals daarover zegt:

The Ritual of Jing is geïnspireerd door het eeuwenoude Chinese concept van ‘Jing’, dat staat voor kalmte, stilte en rust. Vind met deze collectie jouw pad naar innerlijke vrede en ontdek de kunst van kalmte en stilte. Creëer een persoonlijk rustoord, waar je diepe ontspanning vindt en je slaap verbetert met betekenisvolle routines.

Goed in slaap komen of goed slapen de hele nacht door, is voor heel veel mensen toch wel een probleem. We leven nu eenmaal in een wereld waarbij we veel moeten / willen doen voor werk en privé en we krijgen de hele dag door prikkels. De Relax lijn is daarom goed om jou te laten ontspannen door de dag heen. Door echte rustmomenten te creëren, kun je ervoor zorgen dat je in de avond beter zult slapen. De Sleep lijn heeft producten speciaal voor de nachtrust. Deze helpen je te ontspannen voor het slapen gaan mede door onder andere de zachte lavendel geur,

Ik moest een paar dingen kopen onlangs bij Rituals en ik besteedde iets meer dan 40 euro, waardoor ik een mooi Jing setje cadeau kreeg. Deze laat ik je zien uiteraard. De Relax thee kocht ik voor mijn zus. En de bodymist en shower foam kreeg ik cadeau. Kijk maar mee!

In het Jing cadeausetje zit de pillow mist en het handmasker van de Sleep lijn. En een kaarsje van de Relax lijn. Nice!!!

PILLOWMIST

De pillow mist is bedoeld om op je hoofdkussen of andere stof te sprayen. De geur opent met citrusvruchten en algauw ruik je de lavendel. Door deze geur zul je meer ontspannen in slaap vallen. Ik moet nog een beetje wennen aan de geur. Maar dat komt omdat het mij heel erg doet denken aan mijn oma. Toen ik nog klein was, maakten we met stof kleine bundeltjes met verse lavendel voor in mijn kledingkast. Nu zo’n 25 jaar later, liggen die nog steeds in de kledingkast van mijn ouderlijk huis en geuren ze zelfs nog. De geur is lekker, maar ik moet gewoon dus nog een beetje wennen eraan, ook omdat ik verder nooit iets met lavendel gebruik…

Daarnaast gebruik ik in de slaapkamer juist zo min mogelijk geur. Ten eerste omdat mijn vriend dat niet zo fijn vindt, maar ook omdat ik het zelf niet zo prettig vind. Ik heb de geurstokjes van de Karma aan mijn kant van het bed staan. Maar toen ik laatst de stokjes had omgedraaid voordat ik ging slapen, kreeg ik er hoofdpijn van.

Deze pillow mist heb ik overdag al vaak geroken, maar dus tot nu toe niet in de avond getest. Zal het snel eens gaan proberen, ruim voordat ik ga slapen om eventuele hoofdpijn te voorkomen.

Gebruik pillow mist: spray 3x op je kussen en laat het 5 min absorberen. In mijn geval zal ik het bij 1x sprayen laten.

De geur is verrijkt met essentiële oliën die de slaap bevorderen. De mist zal je slaap verbeteren belooft het. Nu las ik op de facebook pagina van Rituals dat er al best veel mensen fan zijn en dat zij er ook beter door slapen.

Ingrediënten: Aqua/Water, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil , Parfum/Fragrance, Propylene Glycol, Caprylic/Capric Triglycerides, Lavandula Augustifolia (Lavender) Oil, Santalum Spicata Wood (Sandalwood) Oil, Glycerin, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Citral, Coumarin, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.

Deze travelsize bevat 20ml. De fullsize heeft 50ml en koste €17,50.

RELAX THEE

Oh ik ben echt lyrisch over deze thee. Er zit onder andere kamille en verbena in en ik ben echt fan! Normaal vind ik meer dan 1 kopje thee met kamille niet zo lekker, maar door de combinatie van andere smaken kan ik van deze echt heel veel drinken op een dag. Heerlijk!

Kamille komt van oorsprong uit het Nabije Oosten. Het is een van de oudste medicinale kruiden ter wereld. Kamille staat bekend om haar kalmerende eigenschappen, en kan worden gebruikt om de huid te verzachten of de geest te relaxen.

De geur van verbena staat bekend om de verkwikkende en stimulerende eigenschappen. Verbena wordt vaak gebruikt in combinatie met citrusgeur om de stemming te verbeteren en het energiepeil te verhogen.

Bij het lezen van onderstaande ingrediëntenlijst snap ik wel waarom ik ‘m zo lekker vind. Allemaal dingen die ik echt heel lekker vind (lemongrass, rooibos en bv appel). Geen wonder dat dit nu MIJN thee is. Oh nee, ik had ‘m voor mijn zus gekocht, haha. Nou ik ga zeker weten snel nog eentje kopen die dan echt voor mezelf is =).

Alle ingrediënten: Lemongrass, Fennel Sweet, Green Rooibos, Blackberry Leaves, Licorice Root, Ginger, Apple Pieces, Orange Peel, Aniseed, Camomile Flowers* (5%), Lemon Verbena* (5%), Cinnamon, Cardamom Seed, Cloves, Natural Cinnamon Bark Flavour

De thee bevat 25 biologische zakjes en kost €6,50.

SHOWER FOAM

De Relax lijn heeft dezelfde geur als de oude vertrouwde Ritual of Dao. De Dao is eruit, maar daar is dus gelukkig de Jing Relax voor in de plaats gekomen. Het is echt helemaal dezelfde geur kan ik je beloven. Er zit onder andere heilige lotus in en jujube (dat is een soort vrucht). Een geur die je kunt omschrijven als zacht en licht bloemig door de lotus. Ik ben enorme fan van de handbalm van de Dao (heb er nog 1 op voorraad gelukkig).

Voor mijn handen vind ik deze geur wel heel erg fijn. Maar om mee te douchen of voor in huis… ik weet niet. Het past gewoon niet bij me. Ik vind de geur dus niet vervelend ofzo, maar gewoon een tikkie saai eigenlijk. Ik ben dan weer groot fan van Happy Buddha, Karma en Sweet Jasmine.

Het lekkere aan de shower foams van Rituals: ze schuimen overdadig! De gel wordt in aanraking met water meteen schuim. Je hebt maar een klein beetje per keer nodig waardoor je er ruim 40 dagen mee zou doen wanneer je het elke dag gebruikt. Sinds ik bij Rituals werk en niet meer 2x per week met foam douche maar nu echt elke dag, vind ik douchegels echt niet meer zo fijn haha. Ben enorm verwend nu ondertussen. Ik hou gewoon onwijs veel van al dat schuim!

Maar zoals ik al schreef, is dit niet mijn geur. Gelukkig is mijn moeder een fan, dus zij kan deze van mij krijgen <3.

De geur is (net als de oude Dao) dus heilige lotus en jujube. De Dao had yi yi ren erin zitten, wat een graansoort is. Deze geur van Jing Relax is toch echt hetzelfde gebleven vertelt Rituals en dat is ook mijn eigen ervaring.

Ingrediënten: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Isopentane, Sorbitol, Peg-120 Methyl Glucose Dioleate, Isopropyl Palmitate, Isobutane, Parfum/Fragrance, Propylene Glycol, Zizyphus Jujuba (Jujube) Fruit Extract, Nelumbo Nucifera (Lotus) Flower Extract, Sodium Benzoate, Citric Acid, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Potassium Sorbate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal.

De shower foam bevat 200ml en kost €8,50.

RELAX KAARS

Het kaarsje heeft de geur van heilige lotus en jujube, een zachte geur die voor ontspanning zorgt. Dit vind ik trouwens van alle geuren van Rituals de allerzachtste. Hoe schattig zo’n klein kaarsje! Je kunt deze kaars gebruiken als meditatiekaars. Kijk dan 1 min in de vlam om tot rust te komen en je hoofd leeg te krijgen. Of brand ‘m gewoon lekker voor de geur en sfeer natuurlijk =).

Ingrediënten: Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes; Tetrahydrolinalool; 4-Tert-Butylcyclohexyl Acetate; Linalool; Heliotropine; Benzyl Salicylate; Amyl Cinnamal; Methylenedioxyphenyl Methylpropanal.

De fullsize kaars heeft 50 branduren en kost €19,90.

HANDMASKER SLEEP

Het handmasker uit het setje heeft 20ml inhoud. Daar kun je wel een poosje mee vooruit. Ik moest de afgelopen weken zo vaak mijn handen wassen dat ik een hele ruwe huid kreeg, vooral bij mijn knokkels en nagelriemen. Deze komt dus erg pas pas op het moment. Ik merk na 1 nacht al veel verschil. Je kunt het handmasker ook overdag gebruiken, maar wees dan iets zuiniger met de hoeveelheid omdat het een hele vettige crème is. De geur is lavendel met heilig hout (sandle wood). Ik vind ‘m echt super lekker! Mensen die fan waren van de Dao night balm, zullen deze vast ook heerlijk vinden.

Als je net als ik in de winter graag je handen zacht houdt, dan kan ik deze absoluut aanraden. Ik ga zeker weten een tube kopen als deze travel size bijna op is.

Instructies volgens Rituals:
‘Breng de balsem vóór bedtijd aan op je handen en nagelriemen om ze te hydrateren en verzorgen. Masseer de bovenkant van je hand, draai je handpalm naar boven en maak cirkelvormige bewegingen met je duim. Blijf diep inademen.’

Ingrediënten: Aqua/Water, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Undecane, Glyceryl Caprylate, Sodium Phytate, Tocopherol, Santalum Album (Sandalwood) Wood Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract, Stearic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Tridecane, Palmitic Acid, Sodium Cetearyl Sulfate, Linalool, Limonene, Geraniol, Coumarin, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Inhoud travelsize: 20ml. De fullsize bevat 70ml en kost €9,90.

Is het geen plaatje zo deze drie cuties bij elkaar?! Deze set krijg je cadeau als je member bent (zo gepiept online nu en anders in de winkel wanneer ze weer open zijn) bij besteding van E40. Hoe lang deze actie met dit Jing setje nog duurt weet ik niet precies. Maar anders is er wel weer een nieuw leuk setje. Er zijn trouwens naast dit soort cadeautjes, ook nog andere mooie aanbiedingen bij het besteden van een hoger bedrag in de webshop. Neem maar eens een kijkje in de Rituals webshop om te zien wat voor leuks.

Nu in deze tijd dat het advies is om binnen te blijven en niet onnodig naar buiten te gaan, is het belangrijk dat je aan jezelf denkt. Kijk niet teveel nieuws, maar zorg voor structuur en afleiding thuis. Misschien kun je online doorwerken, of misschien moet je vooral voor je gezin zorgen. Vergeet dan niet om pauzes in te lassen. Echte me-time momenten waarbij je tot rust komt. Heel veel succes daarmee!

Wil het hele assortiment producten bekijken? –> The Ritual of Jing

Wat zijn jouw absolute favorieten van cosmetica voor je lichaam?

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

PS Kun jij wel goed een zelfbruiner gebruiken op dit moment? Lees dan mijn review over de Bronz’ Express eens. Deze kun je heel fijn rustig opbouwen en ik ben een echte fan.

Enkele producten uit deze review heb ik gekregen.