Xadi profielfotoTESTPANEL REVIEW TIME

Shampoo: een product waarvan ik maar moeilijk de juiste lijk te vinden. Er staan nu wel zeker 4 soorten in mijn badkamer. Ik heb een zeer gevoelige hoofdhuid en krijg daardoor al snel last van (hoofdhuid)schilfers. Vooral in tijden van stress komt het helaas opzetten. Daarom gebruik ik eerder een dure en speciale (milde) shampoo die mijn hoofdhuid kalmeert. Ingrediënten als SLS en SLES vermijd ik. Dit is een van de redenen dat ik niet snel een nieuwe shampoo test voor de site. Gelukkig komt daar mijn testpanel tot de rescue! Zij testen allerlei soorten shampoo’s voor ons. Vandaag vertelt Xadi haar beleving over de shampoo en het haarmasker uit de SP-lijn van Wella Professional…

Xadi heeft voor jullie een review geschreven over een shampoo (Smoothen-lijn) en haarmasker (Shine define-lijn) uit de Wella Professional SP-lijn.

-SP WELLA PROFESSIONAL-

Shampoo is zo’n product dat iedereen gebruikt! Ik zelfs dagelijks. Ik weet dat het niet goed is, maar het ‘trainen’ van mijn haar werkt niet voor mij. Uiteraard verzorg ik het wel met conditioner en maskertjes. Ik kreeg van Fleur twee producten uit de SP-lijn van Wella Professional, een shampoo en haarmasker. Op de foto zie je de twee travel size producten met ieder een inhoud van 30ml. De middelste, grote fles kreeg ik bij de kapper en zo zien jullie meteen hoe een fullsize fles (250ml) eruit ziet.

Wella shampoo

SP is een deel van Wella Professional. Ze hebben verschillende producten voor allerlei verschillende haartypes en veel diversiteit aan gewenst resultaat!

Wella Professional smoothen

1. Zo is er de Smoothen-lijn, waarvan ik de shampoo heb getest. Deze lijn belooft je haarstructuur te verbeteren en het haar zacht en soepel te maken. Na gebruik van deze producten zou je haar perfect doorkambaar moeten zijn!

 

Wella Professional hydrate

2. Voor de mensen met droog haar, is er de Hydrate-lijn. Van deze lijn heb ik de fullsize shampoo gekocht en gebruikt. Na gebruik van deze producten zou je haar weer intens gevoed moeten zijn zonder dat het zwaar wordt.

 

Wella Professional repair

3. De Repair-lijn zorgt voor een verbeterde haarstructuur en belooft je haar goed doorkambaar te maken. Geen gespleten haarpuntjes meer!

Wella Professional volumnize

4. De mensen met futloos haar zullen erg gebaat zijn met de Volumnize-lijn. Deze producten maken fijn haar weer wat sterker zonder het te verzwaren en zorgt uiteraard ook voor volumineuze lokken.

Wella Professional color save

5. Mensen die hun haar kleuren, kunnen het beste de Color Save-lijn gebruiken. Deze producten zorgen ervoor dat je haarkleur schittert en beschermt de kleur tegen vervagen. Je haar is na gebruik van deze producten ook zacht en soepel.

Wella Professional shine define

6. De Shine Define-lijn zorgt ervoor dat dof haar weer glanst als nooit tevoren. Het brengt weer leven in je haar.

Wella Professional clear scalp

7. Voor mensen die last hebben van roos en een jeukende hoofdhuid is er de Clear Scalp-lijn. Deze producten zouden ervoor moeten zorgen dat je geen last meer hebt van roos en andere ongemakkelijkheden.

Wella Professional balance scalp

8. De Balance Scalp-lijn is de lijn voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. De producten zijn heel mild en dus ideaal voor mensen die zoeken naar parfumvrije, alcoholvrije en PH-neutrale producten.

9. Er is nog een lijn, The Expert Kit, maar deze is vooral gericht voor de betere kapsalons. Deze bereidt het haar voor op een permanent of een kleuring. Zoals je ziet heeft Wella dus aan elk haartype gedacht! De meeste lijnen zijn erg uitgebreid en voor iedereen is er wat. Ik vind de verpakkingen trouwens erg mooi. Elke lijn heeft een specifieke kleur gekregen en ik vind de flessen er luxueus uitzien. Niet te veel poespas, gewoon mooi en strak. Dikke like! Wella belooft mooie dingen maar maken de producten deze waar? Ik testte het uit!

Wella shampoo

SMOOTHEN SHAMPOO
VERPAKKING

De kleur die ze gebruiken bij de fullsize producten, hebben ze doorgetrokken naar de testers. Dit vind ik erg goed, maar ook een beetje vanzelfsprekend. Het tubetje heeft een mooie, parelmoeren glans en geeft best wel een luxe gevoel. Er staat vrij veel tekst op maar dit is niet storend. Het is enkel heel jammer dat het tubetje een schroefdop heeft. Dit is een beetje klungelen in de douche, je moet de dop ergens neerleggen en intussen moet je shampoo in je hand doen … Het was fijner geweest als er een klikdop op had gezeten. Na 3 dagen brak de dop ook nog eens af, zonder dat ik erg gewelddadig was geweest … Gelukkig hebben de fullsize-verpakkingen wel een fijne dop.

Wella shampoo

INGREDIËNTEN

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Dimethicone, Glycol Distearte, Sodium Cytrate, Cocamide MEA, Sodium Xylenesulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Parfum, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Salicylic Acid, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Persea Gratissima Oil, Limonene, Benzyl Salicyclate, Linalool, Caramel, Benzyl Alcohol, Hydrolyzed Keratin, Hydrochloric Acid, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Zein, Magnesium Nitrate, Phenoxyethanol, Cl 19140, Methylchloro-isothiazolinone, Ethylparaben, Magnesium Chloride, Isobutylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Methylisothiazolinone

WOW, dit zijn een boel ingrediënten! Ik kan moeilijk alles ontleden maar ik heb de belangrijkste ingrediënten er even uit gehaald. Wat me meteen opviel was de aanwezigheid van SLS én SLES! Dit zijn beide vrij agressieve reinigers (SLES is iets milder). Omdat ik mijn haar dagelijks was, is dit niet zo ideaal. Dimethicone is een silicone. Siliconen zijn op zich helemaal niet slecht. Ze maken je haar zacht en glanzend doordat het een laagje vormt over je haar. Aan de andere kant kan je haar dan ook slecht ‘ademen’ en ook je hoofdhuid kan er last van hebben. Ook bevat de shampoo parfum (9e product in de lijst) en parabenen. Deze zorgen voor de houdbaarheid van de shampoo. Er zitten ook verzorgende ingrediënten in zoals advodaco-olie (Persea Gratissima Oil) en keratine (Hydrolyzed Keratin). Er zit alcohol in, Benzyl Alcohol, maar deze is niet schadelijk of uitdrogend.

FEELING

Het product zelf vind ik prima qua substantie! Gewoon wat ik van een shampoo verwacht, niet te vloeibaar, niet te dik. De shampoo heeft ook een mooie parelmoeren glans. Bij de eerste paar keren gebruik vind ik het niet erg schuimen, maar wanneer ik meer water gebruik, schuimt hij beter. Dat verwacht je niet met SLS en SLES zo hoog op de ingrediëntenlijst. De shampoo heeft een hele subtiele geur, je ruikt hem eigenlijk bijna niet. Beetje gek, voor een shampoo waar toch behoorlijk wat parfum in zit.

WERKING & CLAIMS

Wella belooft dat je haar na gebruik van deze shampoo lekker zacht, soepel en doorkambaar is. Wel, ze liegen niet! Mijn haar is super zacht, het doorkammen gaat beter als ooit tevoren en op het einde van de dag heb ik minder knopen. Zelfs vriendinnen zeiden dat mijn haar er mooi uitzag en zacht voelde (dit wel in combinatie met het haarmasker)! Helaas merkte ik na 2 weken dat ik toch wel wat roos kreeg. Dit komt waarschijnlijk door de SLS en SLES die iets te agressief zijn voor mijn hoofdhuid. Dit is dus geen shampoo voor mensen met een gevoelige hoofdhuid! Gelukkig heeft SP wel andere producten voor deze mensen. Ik vind het zeker geen slechte shampoo, mijn haar ziet er mooi uit, enkel mijn hoofdhuid is er niet zo blij mee en daarom zou ik hem niet zelf kopen.

Prijs shampoo: 250 ml – ongeveer €15

SP SHINE DEFINER HAARMASKER
VERPAKKING

Deze verpakking ziet er hetzelfde uit als de shampoo (sample size 30ml), enkel een andere kleur omdat hij uit een andere lijn komt. Deze tube heeft ook weer een schroefdop maar omdat ik het masker niet dagelijks gebruik stoor ik mij er iets minder aan. Deze dop is niet afgebroken.

Wella shampoo

INGREDIËNTEN

Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Panthenol, Phenoxyethanol, Parfum, Benzyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Glutamic Acid, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben, Propylene Glycol, EDTA, Cera Alba, Glycerin, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Sodium Chloride, Benzyl Salicyclate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha-Isomethyl, Ionene, Citric Acid, Maris Sal, Hydrolyzed Pearl

De soorten alcohol die in de lijst staan, hebben allemaal een verzachtende, vocht vasthoudende werking. Geen enkele is uitdrogend en dat lijkt me wel zo logisch voor een haarmasker. Stearamidopropyl Dimethylamine herstelt je haar en is een vervanger voor siliconen. Wel vinden we nog enkele parabenen terug in het product. Wat ik ook een interessant ingrediënt vind, is Maris Sal, als voorlaatste in de lijst. Dit is zeezout! Dit zit wel eens in huidverzorging maar ben ik persoonlijk nog nooit tegengekomen in een haarproduct. Maar aangezien het aan het einde van de lijst staat, merk je hier weinig tot niets van. Het zal wellicht voor het verbeteren van de substantie zijn toegevoegd.

UITERLIJK

De structuur van het masker lijkt helemaal niet op die van de shampoo. Het haarmasker is dikker en voelt ook voller. Ook dit product ruikt niet erg overheersend. Je ruikt subtiel een frisse geur maar deze blijft geen hele dag in je haar hangen. Dit vind ik niet zo erg, ik gebruik wel parfum als ik lekker wil geuren. Ook dit haarmasker heeft een lichte parelmoeren glans en is heel gemakkelijk te verdelen.

Wella shampooBoven de shampoo en beneden (witte substantie) zie je het haarmasker.

WERKING & CLAIMS

Ik ben absoluut fan van dit haarmasker! Het maakt mijn haar zeker zacht en glanzend. Het voelt ook gevoed aan en mijn haar ziet er gezond uit. Hiermee maakt Wella zeker zijn beloftes waar. Wat ik ook heel fijn vind, is dat er geen siliconen in het product zitten. Het effect is dus niet tijdelijk tot je je haar opnieuw wast, maar het product doet ook effectief iets voor je haar. Ik vind het masker aan de prijzige kant en zolang ik nog studeer zal ik mijn haar blijven verzorgen met budgetvarianten. Toch zal dit haarmasker, als ik later alleen woon en werk, zeker nog eens in mijn winkelmandje terecht komen!

Prijs haarmasker: 200 ml – rond de €20

De Wella Professional producten zijn oa. verkrijgbaar in de Beautywebshop Johnbeerens.com en bij kapperszaken.

Deze producten zijn opgestuurd door een bedrijf/merk ter review.