SUPER SOFT SKIN

Testpanel review time! Vandaag kun je de eerste review lezen van Chantal hier op mijn blog. Zij testte een plantaardige bodyscrub van het merk Yves Rocher. Een Frans merk dat meer dan 50 jaar geleden werd opgericht door meneer Yves Rocher en inmiddels wordt geleid door zijn kleinzoon. Wist je dat Yves Rocher het nummer 1 cosmetica merk in Frankrijk is (meer hierover binnenkort in een parfum review)? Benieuwd naar de mening van Chantal? Lees dan vooral verder…

Yves Rocher Plantaardige Peeling (bodyscrub)

Ik testte voor jullie de Plantaardige Peeling van Yves Rocher. Dit is voor mij een bekend merk en ik heb hier in het verleden wel vaker producten gekocht maar dat is wel een tijdje geleden.

Op de website schrijft Yves Rocher het volgende over dit product:

Wilt u een zachte huid die als nieuw aanvoelt? Dan is deze Plantaardige Bodypeeling ideaal voor u. De huidstructuur wordt verfijnd, zodat uw huid weer glad, gelijkmatig en heerlijk zacht wordt.
+punt: de peelende formule die uw huid mild scrubt.

Hiernaast bevat de scrub volgens het merk 100% plantaardige scrubdeeltjes en is het onder dermatologisch onderzoek getest. Een tube met 150ml scrub kost €9.90 maar ze hebben vaak kortingsacties waardoor deze nog maar €5.95 per tube kost.

bodyscrub

Review Yves Rocher bodyscrub

De inhoud in milliliters is vergelijkbaar met dat van andere merken die tubes lichaamsscrub produceren. Het feit dat de scrub in een tube zit vind ik erg fijn. Op deze manier is de inhoud makkelijker en hygiënischer te doseren dan bij een scrub uit een pot.

Qua uiterlijk weet je met dit product gelijk waar je aan toe bent. Abrikozen poeder, alle huidtypes, bodyscrub en parabenen vrij zijn elementen die je gelijk op de voorkant van het product kunt lezen. Ik vind de verpakking niet heel verrassend of vernieuwend. De afbeelding van de abrikozen en het kleurgebruik maken geen extreem luxe indruk op mij persoonlijk maar het ziet er ook niet heel goedkoop uit. Het ziet er gewoon prima uit.

Dan nu de scrub zelf:
Het is een donker oranje scrub die aanvoelt als een volle douchegel met een mix van fijne en wat grovere scrubdeeltjes erin. Het product blijft goed op mijn huid plakken en ik kan het makkelijk doseren. Ik heb ongeveer de hoeveelheid ter grootte van 1x €2 munt nodig voor mijn armen, 2x €2 munt voor mijn benen en nog 2x een €2 munt voor mijn buik en rug. Wanneer ik in de tube knijp om de geur te ruiken is deze zoet, fruitig en heeft het een natuurlijke abrikozengeur (gelukkig niet chemisch).

Bij het douchen merk ik dat de geur van het product tijdens het aanbrengen veel subtieler is dan bij het ruiken van de tube. Enkele ogenblikken na het afspoelen van de scrub ruik ik de geur niet meer. Dit vind ik jammer aangezien ik gehoopt had dat de geur bij gebruik even sterk zou zijn als in de tube (ik hou van sterke, fruitige geuren tijdens het douchen) en ook dat deze wat langer zou blijven hangen.

Het uiteindelijke ‘scrub effect’ kan ik het beste omschrijven als mild. Mijn huid voelt na het scrubben niet rauw aan zoals met grovere scrubs het geval kan zijn. Ik heb zoals aangeraden de scrub 2x per week gebruikt op mijn hele lichaam (met uitzondering van mijn gezicht) en vind het echt een fijn product. Mijn vaak droge en doffe huid voelt veel zachter en gladder aan en het product is zuinig in gebruik. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik ook erg goed. Wanneer ik het effect van deze scrub vergelijk met duurdere merken zit er vrijwel geen verschil in. Yves Rocher heeft zijn beloftes over het product wat mij betreft waargemaakt. Het enige kleine minpuntje voor mij is de zwakke intensiteit van de geur.

In het kort:
Een fijne, betaalbare bodyscrub met subtiele abrikozengeur die de huid verzacht en gladder maakt. Ik raad het product dan ook zeker aan!

Veel Liefs! Chantal

Wil je Chantal beter leren kennen? Ze heeft een biografie (+foto) geschreven voor haar eigen pagina ~~> Chantal

Het product is te koop bij de Yves Rocher winkels en in hun online webshop. Op de foto’s zie je een tube met een inhoud van 75ml. Dit kreeg ik (Fleur) een keer cadeau bij een aankoop in de winkel. De normale inhoud is zoals in de review werd beschreven 150ml. Op de website staan overigens ook allemaal korte reviews van personen die de scrub hebben gekocht.

Foto’s gemaakt door Fleur