REVIEW TIME

Al ruim een jaar heb ik dit paletje in mijn bezit. Onlangs maakte ik er eindelijk productfoto’s van. Ik ging er lekker mee aan de slag en vandaag heb ik de review voor jullie. Lees verder voor swatches en een ooglook…

YVES ROCHER OOGSCHADUW PALETTE

Yves Rocher is een Frans cosmeticamerk. In Nederland werd het ongeveer 20 jaar geleden geïntroduceerd door middel van catalogussen. Inmiddels zijn er door heel Nederland vaste winkels gekomen her en der. Zo zijn er maar liefst twee filialen in Utrecht (Steenweg en Hoog Catherijne). Ook hebben ze een webshop. De producten zijn voor bijna 100% natuurlijk en bevatten weinig tot geen overbodige toevoegingen. De winkel op de Steenweg vind ik erg mooi. Je kunt er geuren testen (op waaiers gespoten), informatie krijgen over alle gezichtsverzorgingsproducten en qua make-up hebben ze alles in huis. Je krijgt advies op een fijne manier. Er staat een stoel in de winkel waardoor je hulp kunt krijgen voor bijvoorbeeld het aanbrengen van foundation of andere soorten make-up.

VERPAKKING

Yves Rochez oogschaduw palette 1

Het is een klein paletje met twee kleuren oogschaduw. De ene kleur is grijs en de donkere is aubergine. De verpakking ziet er prima uit en voelt ook stevig. Er zit een sponsapplicator bij, maar ik gebruik liever mijn eigen kwasten omdat dat fijner werkt.

GEBRUIK

Bij het opbrengen is het wel goed om de kwast van te voren af te tikken omdat je anders last hebt van fallout. De poeder is een beetje korrelig, maar niet heel erg. Het geeft maar een klein beetje fallout, dus dat valt prima op te lossen. De oogschaduw blend erg prettig en is goed op te bouwen. De pigmentatie is helemaal in orde. Zeker met een oogschaduwbasis komt de pigmentatie goed tot z’n recht.

SWATCHES

Yves Rochez oogschaduw palette 2Yves Rochez oogschaduw palette 3

OOGLOOK

Yves Rochez oogschaduw palette 4jpg

Over mijn gehele ooglid heb ik een nude kleur aangebracht van de Hema. Over het bewegende ooglid heb ik de grijze kleur aangebracht van het Yves Rocher oogpalette. In de arcadeboog en buitenste hoek zit de aubergine kleur uit het paletje. Deze kleur heb ik ook aangebracht op mijn bovenste en onderste wimperrand.

Yves Rochez oogschaduw palette 6Yves Rochez oogschaduw palette 5Yves Rochez oogschaduw palette 7

Een full face look om te zien hoe de ooglook past bij de rest van mijn gezicht. Wat ik verder nog heb gebruikt op mijn gezicht: foundation van Dr. Hauschka (nummer 4), concealer pen van de Etos (nr 02), gezichtspoeder van Mineral, blush van Rimmel (oudroze kleur), wenkbrauwgel Anastasia (kleurloos), mascara Pupa Vamp en lipgloss van Rituals.

CONCLUSIE

Een fijne oogschaduw palette waar je alle kanten mee op kunt. Een smokey eye is er zo mee gemaakt, maar je kunt ook een rustigere look maken door alleen een lijntje te maken met de donkere kleur. Die kleur kun je ook goed gebruiken als eyeliner. Of onder je onderste wimpperrand voor een wat donkerdere look. Ik vind de oogschaduw fijn in gebruik en kan ‘m zeker wel aanraden. Er zijn nog veel meer kleuren. De kleuren passen goed bij elkaar en is fijn om mee te nemen voor bijvoorbeeld een weekendje weg of voor vakantie.

De oogschaduw kost €7,95 en is verkrijgbaar in de fysieke winkels van Yves Rocher. In de online webshop van Yves Rocher is deze niet te koop, maar wel andere soorten oogschaduws en meer.

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest