SOFT HAIR

Je haar goed verzorgen vind ik wel belangrijk. Echter wil ik er niet al te veel tijd aan besteden. Zo was ik (al sinds ik me kan herinneren) mijn haren slechts 1x per week. Meestal gebruik ik alleen shampoo. Maar daarna doe ik er wel altijd een verzorgend product in, vooral wanneer ik de conditioner heb overgeslagen. Er zijn tig middeltjes op de markt hiervoor. Arganolie is wel een van de bekendste ingrediënten dat je haar goed kan voeden. Ik testte de Argan Silk crème uit van We Colour en vertel je er alles over…

UITERLIJK

Het product is gemaakt in Italië. De tube ziet er strak uit met weinig kleurgebruik waardoor het lekker rustig oogt. De belangrijkste informatie staat op de tube weergegeven. Het logo spreekt mij wel aan doordat het simpel maar sprekend is. De tube heeft een handig formaat, 75ml en heeft een draaidop. Het past goed tussen mijn verzorgende spulletjes en kan overeind staan in mijn lade. Daar hou ik van! Dan blijft het overzichtelijk.

BELOFTE

Het is een rijke crème. Het belooft je haar te voeden en een glans te geven. Het is goed geschikt voor gekleurd haar. Je spoelt het niet uit. Ideaal! Lekker snel.

INGREDIËNTEN

Hele ingrediëntenlijst: Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba (Beeswax), Behenamidopropyl Dimethylamine, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Linalool.

Er zit kokosolie in (niet te ruiken gelukkig in mijn geval, ik hou absoluut niet van die geur namelijk) en Kernel olie. Dat laatste is volgens mij abrikozenpitolie. Verder bevat het nog bijenwas en een heel klein beetje parfum (staat bijna helemaal onderaan de lijst).

GEBRUIK

Zoals ik al schreef, was ik dus slechts 1 maal per week mijn haren. Ik gebruik hiervoor altijd een milde shampoo omdat mijn hoofdhuid redelijk gevoelig is. Momenteel gebruik ik de nieuwe shampoo van Rituals van de Karma lijn. Die beschermt mijn haar ook meteen tegen de zon. Maar nog fijner, het bevat geen parabenen, minerale olie, siliconen en sulfaten.

Oké, terug naar de argan silk crème. Het voelt aan als een rijke volle crème. Ik gebruik het iedere keer na het wassen van mijn haar op handdoekdroog haar. Daarbij gebruik ik een hoeveelheid zoals op bovenstaande foto. Regelmatig ook wel iets meer omdat ik dus bijna nooit conditioner gebruik. Ik wrijf de crème eerst tussen mijn handen om het te verdelen en ga dan door mijn haar. Waarbij ik vooral in de lengtes de crème inwrijf en kneed. Pas daarna wrijf ik met de restjes op mijn hand een beetje door mijn lok en bovenkant van mijn haar. Mijn haar is erg glad van zichzelf en wordt daardoor snel sluik bij gebruik van dit soort producten.

Nu alles goed in mijn haar is gekneed, kan ik het gemakkelijk borstelen en heb bijna nooit last van klitten. Het maakt het borstelen een stuk gemakkelijker. Hierna laat ik mijn haar opdrogen aan de lucht en doe ik er niets meer mee. Het enige wat ik soms doe, is een klein beetje wax wrijven in mijn lok. That’s it! Dit voorkomt dat die lok teveel voor mijn ogen hangt.

De geur is trouwens echt heel erg prettig. Fris en licht bloemig, echt heel lekker vind ik. Je kunt trouwens tussen een wasbeurt door opnieuw het product aanbrengen. Vooral als je pluizig haar hebt is dat dan heel prettig.

CONCLUSIE

Mijn haar voelt echt heel erg zacht en verzorgd aan na het gebruik van deze crème. Twee keer per jaar laat ik highlights zetten in mijn haar en ik heb echt wel het idee dat het ook daarvoor helpt om het gezonder te houden. Mijn hightlights zijn heel subtiel gezet iedere keer, maar omdat ik het zo regelmatig doe, wordt de onderkant veel blonder dan de bovenkant. En deze verzorging is dan wel heel erg fijn. Vooral omdat ik niet zo hou van conditioner gebruiken. Ik vergeet het vaak en ik zie vaak dat mijn haar er slapper van wordt. Dat heb ik met deze crème, mits ik niet teveel gebruik per keer, helemaal niet.

Ik zie absoluut dat mijn haar een mooie glans heeft dankzij deze crème. Ondertussen gebruik ik de tube al bijna een half jaar en hij is nog lang niet op! Net over de helft heb ik nu opgemaakt denk ik. Heel zuinig in gebruik dus. Je hoort het al, ik ben gewoon heel erg tevreden over de Argan Silk crème. Bij andere blogs had ik ‘m al eerder voorbij zien komen en zij waren er ook enthousiast over. Een aanrader is het dus zeker.

De tube bevat 75ml en kost €11,50 (excl. verzendkosten) via de webshop van We Colour.

Wat gebruik jij om je haar te verzorgen?

Tot snel weer, xoxo Fleur

PS Wist je dat arganolie ook heel voedend is voor de huid van onder andere je gezicht? Ik testte jaren geleden de Abgur Sublime arganolie en vond het zeker heel erg fijn! Leuk om nog eens naar te kijken als je het interessant vindt.

Volg je mij al op social media? Hier ben ik te vinden ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

Dit product heb ik gekregen van een merk/bedrijf.