IN THA TEST

Een poos geleden kreeg ik het product Abgur Sublime (olie voor het gezicht, hals en decolleté) opgestuurd door de webshop Gezonder.nu. Ik was nog niet bekend met deze webshop die alleen maar natuurlijke cosmetica verkoopt en ook niet met het merk. Het product sprak mij aan vanwege de natuurlijke ingrediënten en de werking. Lees snel verder voor mijn uitgebreide review…

INFORMATIE

Dit product is 100% natuurlijk (biologisch) wat te zien is aan het keurmerk op de verpakking. Het bevat natuurlijke olie die de huid zal verzorgen en het werkt anti-aging. Op onderstaande foto’s zie je deze informatie op de verpakking staan. Bij het kopje ingrediënten ga ik in op de werking van het product. De webshop Gezonder.nu meldt over dit product het volgende:

‘Geschikt voor alle huidtypes en ook zeer goed voor de: droge huid, vochtarme huid, acne huid. Dagelijks te gebruiken voor gezicht, hals en decolleté.’

‘Arganolie wordt verkregen door het koud persen van de vruchten van de argania spinosa. De zeldzame en bijzondere arganboom groeit alleen in het zuiden van Marokko. Arganolie bevat een extreem hoog percentage gamma tocopherol, een van de meest actieve vitamine E typen voor de huid en effectieve antioxidant.’

Abgur Sublime

VERPAKKING

De kartonnen verpakking oogt strak en simpel op de sierlijke tekening na. Groen vind ik niet zo’n mooie kleur maar het is wel meteen duidelijk dat je te maken hebt met een natuurlijk product, slim! De vloeistof zit in een stevige verpakking van donker glas. Dit zorgt ervoor dat het beschermt blijft van licht. Handig, want daglicht verkort de houdbaarheid van cosmetica.

 

Abgur Sublime_1
Abgur Sublime 8Abgur Sublime 1

INGREDIËNTEN

Abgur Sublime 6Abgur Sublime 5 Abgur Sublime 7

Zoals hierboven en onder te lezen is bevat de vloeistof: argania spinosa oil, opuntia ficus-indica seed oil, citrus aurantiom (neroli) oil.

Abgur Sublime 4

Informatie van Lounabeauty.nl over dit product: ‘Argania Spinosa oil = 100& pure arganolie. Opuntia Ficus- indica Seed oil = cactusvijgolie. Citrus aurantium (neroli) oil= oranjebloesem. Plantaardige olie uit bloesem van de bittere sinaasappel. De geur is zoet en bloemachtige. Een hele kostbare olie. Deze olie staat bekent als een olie die de huid herstelt, littekens en ouderdomsvlekken vermindert.

Sublime kun je bijna opeten, zo natuurlijk is dit product. Er is geen chemisch proces aan te pas gekomen. Arganolie heeft een hoog gammatocopherol gehalte en cactusvijgolie een zeer hoog delta tocopherol gehalte. Dit zijn vitamine E soorten en kunnen in de huid worden opgenomen. Het grote verschil tussen de gewone vitamine E (alfa tocopherol) is dat deze in de celmembranen van de huid worden opgenomen. 

De combinatie van gammatocopherol en deltatocopherol helpen bij het behoud van het natuurlijke Q10 co-enzym. Dit wordt ook wel antiaging genoemd. De mix van aranolie, cactusvijgolie en neroli olie brengt alle werkzame stoffen samen. Alle oliën zijn 100% natuurlijk en biologisch. Naast het anti-aging effect zorgt dit product ook voor celvernieuwing en het verstevigen van de huid.’ 

Informatie van de webshop over de ingredienten: ‘Verstevigende gezichtsverzorging op basis van arganolie met cactusvijgolie en een hint van neroli olie.

Cactusvijgolie in combinatie met cosmetische arganolie en neroli olie is een zeer effectief middel om vroegtijdige rimpels tegen te gaan. Tevens stimuleert deze anti aging gezichtsolie de celvernieuwing en het verstevigen van de huid. De olie beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf mede door extreme  antioxidanten die deze combinatie bevat.

Neroli olie (oranje bloesem)  is een citrus / bloemachtige geurende en kostbare olie.  De olie wordt gewonnen van een oranje bloesem bloem.  Het is zeer geschikt voor de rijpere huid en kan helpen om littekens en huidvlekken te vervagen. Verder helpt neroli olie  het bevorderen en stimuleren van de nieuwe huidcellen om zo een egale huid creëren.

Een subliem trio speciaal ontwikkeld als preventief middel tegen vroegtijdige rimpels en huidverslapping.’

Meer informatie over arganolie lees je hier op de site van Gezonder.nu. En meer informatie over cactusvijgolie lees je hier.

GEBRUIK

Door de dosering op de dop van de fles, kun je gemakkelijk druppels eruit krijgen bij het op z’n kop houden van de fles. Je hebt maar een paar druppels nodig om je gezicht en hals hiermee in te smeren. Ik heb de olie vooral in de avond gebruikt en af en toe een klein beetje in de ochtend, afhankelijk van de conditie van mijn huid (mijn huidtype is vocht- en vetarm). ’s Avonds gebruik ik meer olie dan wanneer ik ’s ochtend de olie gebruik. Na het reinigen van mijn gezicht, smeer ik eerst een klein beetje oogcrème op (ik gebruik niet altijd oogcrème, maar de laatste drie weken deed ik dit wel). Hierna gebruik ik deze olie. Wanneer mijn huid erg droog aanvoelt, gebruik ik meer druppels dan wanneer mijn huid niet zo droog aanvoelt. Mijn huid neemt de olie goed op, want het trekt gemakkelijk in. Na even inwrijven, verdwijnt de olie in mijn huid. Alleen wanneer ik uitschiet en teveel olie heb gepakt, duurt dit wat langer. De geur ervaar ik als kruidig en prettig. Dat is heel persoonlijk, want niet iedereen zal dit lekker vinden; mijn vriend bijvoorbeeld vindt het niet zo fijn ruiken.

Abgur Sublime 2

Direct na het inwrijven:Abgur Sublime 3

CONCLUSIE

Het is een anti-aging product en daarom goed geschikt voor iemand zoals ik (32 jaar). Onder mijn ogen heb ik droogtelijntjes. Verder heb ik expressie rimpels op mijn voorhoofd (een stuk of drie) en lichtjes bij mijn bovenlip en mondhoeken (de lachplooien). De droogtelijntjes zijn zichtbaar verminderd nadat ik het product een week of twee heb gebruikt. In totaal heb ik dit product nu zeker 3,5 maand gebruikt en ik gebruik het nog steeds heel erg graag. De verpakking bevat 100ml en is erg zuinig in gebruik. Ik kan dus nog heel lang hiervan genieten. Er is nog geen 1/4 olie weg uit de fles. De rimpeltjes bij mijn bovenlip (alleen op extreme close-up foto’s te zien) zijn zowat verdwenen en zichtbaar verminderd. Of mijn gezicht voller toont en aanvoelt? Bij mijn bovenlip zeker wel ja. En onder mijn ogen ook. Helaas zijn de pigmentvlekjes die ik heb op mijn rechter wang niet verminderd. Dit zou ik wel heel graag willen, maar ik heb ze niet zichtbaar kleiner of minder donker zien worden (ik gebruik een SPF van 30 of 50 op mijn gezicht om te voorkomen dat ze erger worden).

Over dit product ben ik zeker wel enthousiast. Het heeft echt wel wat gedaan voor de conditie van mijn huid. Het is een prijzig product, maar in verhouding is het zeker niet duur te noemen. Serums zijn vaak velen malen duurder, je betaalt dan meestal ruim 60 voor 15 of 30ml. Dan is Abgur Sublime met 100ml en 59,95 eigenlijk budget te noemen. Deze olie kun je als vervanging gebruiken van een serum vanwege de werking. Nu het bijna zomer is, gebruik ik minder veel en vaak deze olie. Maar wanneer mijn huid veel zon heeft gezien op een dag, is de olie erg fijn voor in de avond. Zonnen droogt de huid uit en de olie zorgt ervoor dat het vochtgehalte herstelt.

De Abgur Sublime is te koop bij webwinkel Gezonder.nu en vind je hier. Voor 100ml betaal je 59,95. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwtjes van Gezonder.nu, kun je hun facebook pagina liken.

Tot snel weer! xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk.