PRETTY EYES

Vandaag lees je hier een review over de oogschaduw primer van de Douglas. Dit is een product wat zeker niet mag ontbreken aan je make-up routine als je graag oogschaduw draagt. Het heeft twee grote voordelen. Waarom dit een wonder middeltje kan zijn, dat lees je terug in mijn review…

Lees je deze blogpost op je mobiel, draai je scherm dan een kwartslag zodat je alle foto’s goed kunt bekijken 🙂

BELOFTE

Een oogschaduw primer zorgt ervoor dat je oogschaduwkleuren beter tot hun recht komen. De kleuren worden dus iets intenser. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het langer mooi blijft zitten. Gaat jouw oogschaduw gedurende de dag in de huidplooien zitten? Dan kan dit ervoor zorgen dat dat niet of minder snel gebeurd. Mijn ogen zijn hooded eyes, wat betekent dat ik hangende oogleden heb. Juist dan gebeurd het vrij snel dat oogschaduw gaat verschuiven, vooral bij mijn binnenste ooghoekplooi. Dat is heel erg vervelend want dan is mijn hele ooglook waar ik zo mijn best op heb gedaan verpest.

Een goede oogschaduw primer voorkomt dat dat gebeurd. Nu heb ik ook nog eens snel last van traanogen wanneer ik een stukje fiets, vooral in de lente (hooikoorts). Dan is het slim om de primer te gebruiken om erger te voorkomen. Het is natuurlijk in het geval van traanogen geen wondermiddel, maar ik kan niet meer zonder. Als ik toch wat verschuiving heb van mijn oogschaduw door een traanoog, dan kan ik het heel snel en makkelijk bijwerken. Een beetje van de oogschaduw op mijn ringvinger en een veegje erover. Heb ik geen oogschaduw bij de hand, dan veeg ik heel voorzichtig met mijn ringvinger over de plek waar de tranen zijn geweest en dan is het toch wat bijgewerkt.

Wat Douglas zelf zegt over het product:

Deze Anti-Aging Long Lasting Eyeshadow Primer van Douglas Make-up glijdt gemakkelijk over uw ooglid waardoor er een zacht effect ontstaat. De oogschaduwprimer is niet plakkerig en staat garant voor een intense en langhoudende oogschaduw. Dankzij de kleurloze formule, is deze vloeibare oogschaduwbasis geschikt voor alle huidskleuren.

De anti-verouderingsformule in deze oogschaduwprimer hydrateert en verstevigt uw huid altijd voor een meer liftend effect. Deze formule bevat vitamine E, die bekend staat om zijn voedende en beschermende werking op de gevoelige huid.

Zometeen in de conclusie vertel ik je of deze primer van de Douglas deze beloftes allemaal na komt…

VERPAKKING

De oogschaduw primer zit in een handige zwarte tube. Het heeft een lange tuut waardoor je goed kunt doseren. Per keer heb je maar heel erg weinig nodig. Het is daardoor een heel zuinig product waar je rustig maanden lang tot wel een jaar mee kunt doen.

GEBRUIK

Hier heb ik veel meer op mijn hand gedaan dan wat ik gebruik voor twee ogen. De helft hiervan is al voldoende. Ik verdeel het over de topjes van mijn ringvinger en wrijf/dep het over mijn oogleden. De onderste wimperrand pak ik ook mee omdat ik bijna altijd ook daar wat oogschaduw gebruik of oogpotlood.

INGREDIËNTEN

Helaas kan ik deze niet vinden. Er zat geen doosje omheen met deze informatie. Op google ben ik dus flink gaan zoeken. Alle 7 pagina’s met de juiste zoekterm afgestruind, maar nergens vond ik een ingrediëntenlijst. Jullie zullen daarom helaas zonder moeten doen. Het enige wat ik wel weet, is dat er vitamine E in zit. Dit helpt tegen huidveroudering vanwaar ze de claim anti-age op de verpakking hebben geplaatst.

CONCLUSIE

De primer vind ik heel erg fijn in gebruik. Het smeert gemakkelijk uit en droogt snel op. Voor mij werkt het goed met make-up aanbrengen. Het blenden van oogschaduw gaat helemaal prima. Mijn oogschaduw en/of oogpotlood blijft zeker weten langer mooi zitten. Dat kan ik vooral merken onder mijn ogen (vanwege dat ik snel last heb van traanogen buiten). Het gebruik van de primer sla ik nooit over bij een full-face make-up omdat ik het echt een toevoeging vind. Het is enorm zuinig in gebruik ook nog eens. Al met al vind ik het dus een toppertje!

Om nog even terug te komen op de anti-age werking. Hier kan ik niet echt iets over zeggen omdat ik niet echt veel verschil heb gemerkt nog. De primer gebruik ik nu ruim 3 maanden. Mijn ogen zijn in de binnenste hoeken soms flink opgezwollen. Ik ben misschien niet de beste testpersoon om op dit onderdeel een goed oordeel te kunnen geven. Maar alle andere werkingen doet ‘ie bij mijn wel heel goed. Dus ik blijf erbij dat ik erg tevreden ben. Bij onderstaande blog over de smokey eyes heb ik voor-foto’s gemaakt. Ik zou dat nog eens kunnen doen om te kijken of er verschil is bij mijn huid. Hier kom ik anders nog een keer op terug…

Hier zie je het resultaat toen ik de oogschaduw primer heb gebruikt bij twee verschillende donkere smokey eye:

 

In mijn ogen dus een aanrader. De Douglas (anti-age) oogschaduw primer is te koop online maar ook in de winkel bij de Douglas. Het bevat 10ml. Op dit moment is er een hele leuke 50% korting actie en betaal je €4,08 ipv €8,15.

Gebruik jij al oogschaduwbasis?

Zoja, welke is jouw favoriet? En zonee, waarom niet eigenlijk? Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad. Tot snel weer!

Volg je mij al op social media? ~~> Instagram / Twitter / Facebook / Pinterest / Bloglovin’

PSSSST Vandaag is je laatste kans om mee te doen aan de te gekke winactie van Kératase op mijn Instagram! Je maakt dan kans op een pakket twv €128, WOW!

Dit product heb ik gekregen.