REVIEW TIME

Een hele poos geleden was ik op het persevent van Dr. Hauschka. Daar kreeg ik in een goodiebag alle kleuren foundations mee. Ik testte de foundation maar vergat er meteen een review over te schrijven. Nu heb ik meerdere kleuren getest (in de zomer heb ik een donkerdere kleur nodig dan in de winter) en kon ik een gedegen review voor jullie schrijven. Lees verder voor de product foto’s, swatches en een fullface look…

DR. HAUSCHKA

De producten van het merk Dr. Hauschka zijn 100% natuurlijk. In 1935 richtte Dr. Hauschka zijn eigen cosmeticabedrijf op. In 1967 kwamen de eerste producten op de markt. ‘Voor onze producten worden natuurlijke grondstoffen gebruikt, die onder eerlijke omstandigheden zoveel mogelijk worden gewonnen uit biologisch-dynamische teelt, gecontroleerde biologische teelt of van percelen in de vrije natuur.’ In 1999 presenteerde het bedrijf een complete make-uplijn met natuurlijke ingrediënten en een receptuur die niet alleen sminkt, maar ook verzorgend werkt.

VERPAKKING

Dr. Hauschka foundation 2 Dr. Hauschka foundation 3

De foundation zit in stevige zwarte tubes met een draaidop. Het toont redelijk chique. Een pompje is het allerfijnst, maar dit werkt ook prima en is hygiënisch genoeg.

BELOFTE

Deze foundation belooft een medium dekking en zal donkere kringen, kleine oneffenheden en roodheid bedekken. Het is een huidverzorging en foundation in één. Zo reguleert het de vochtbalans van je huid en door de toegevoegde ingrediënten met antioxidanten (zoals de granaatappel), beschermt het je gezicht van externe invloeden. Het bevat fijne plantaardige oliën, wassoorten, geneeskrachtige kruidenextracten, mineralen pigmenten en natuurlijke essentiële oliën. Deze zorgen ervoor dat de natuurlijke functies van je huid versterkt worden.

‘De natuurlijke ingrediënten maken de intensief verzorgende Foundation bijzonder verdraagzaam. Granaatappelextract, macadamianootolie en kokosnootolie hydrateren en beschermen je huid. Je make-up sluit niet af, maar camoufleert oneffenheden. De Foundation (beschikbaar in vijf tinten) geeft je teint een gelijkmatige, levendige uitstraling. Dit product is de opvolger van Dr Hauschka’s Translucent Make-up. De formule is verbeterd door met een andere samenstelling, een nieuwe geur en nieuwe kleurnuances te werken.

Beschikbare kleuren: 01 macadamia – voor de lichte huidskleur 02 almond – voor de lichte tot medium huidskleur 03 chestnut – voor de medium huidskleur 04 hazelnut – voor de medium tot licht donkere huidskleur 05 nutmeg – voor de medium tot enigszins donkere huidskleur’

INGREDIËNTEN

Water (Aqua), Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Punica Granatum Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Fragrance (Parfum), Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citronellol*, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Coumarin*, Citral*, Eugenol*, Benzyl Alcohol*, Bentonite, Xanthan Gum, Sodium Cetearyl Sulfate, Silica. [May contain (+/-) Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)

De natuurlijke ingrediënten die mij opvallen zijn:

 • granaatappel: ondersteunt het herstelproces van de huid en bevat antioxidanten.
 • kokosolie: deze olie drinkt langzaam door tot in alle lagen van de huid wat als resultaat een fluweelachtige huid geeft.
 • macadamianoot: de olie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en geeft de huid een gladde uitstraling. Het bevat een grote hoeveelheid palmitinezuur wat een antioxidante werking heeft.

Ik zie wel dat er alcohol in zit. Terwijl ik net schreef dat Dr. Hauschka dat niet in zijn cosmetica gebruikt. Het zit er dus wel in en zelfs op de tweede plaats in de lijst net na water…. Als je hiervoor gevoelig bent, dan zou ik deze foundation wel overslaan. Ik kreeg nergens last van en heb een redelijk gevoelige huid. Er zit nog een natuurlijke zonnefilter in (Titanium Dioxide) en parfum. Dit laatste halverwege de lijst, dus het is niet storend vermoed ik. Ik kreeg in elk geval nergens last van.

GEBRUIK

Je kunt gemakkelijk de juiste hoeveelheid uit de tube knijpen. Hierna kun je het met je vingers op je gezicht aanbrengen of met een kwast. Beide manieren werken prettig. De foundation heeft een lichte geur, ik kan ‘m niet helemaal thuisbrengen maar het is lichtjes kruidig te noemen. Niet vervelend en totaal niet meer merkbaar zodra het op het gezicht is uitgesmeerd. De foundation is gemakkelijk te verdelen over de huid en droogt licht mat op.

SWATCHES

Dr. Hauschka foundation 4

Van onder naar boven: nr 1 macadamia, nr 2 almond, nr 3 chestnut, nr 4 hazelnut en nr 5 nutmeg. In de winter gebruikte ik kleur 2 met soms een beetje 3 daarbij om te mengen. Nu in de zomer gebruik ik 4 en voeg ik wat van 5 toe wanneer ik echt heel erg bruin ben.

Dr. Hauschka foundation 5

Op bovenstaande foto heb ik nog helemaal niets op mijn gezicht (behalve dagcrème).

Dr. Hauschka foundation 14 foundation

Dit is de hoeveelheid die ik pakte uit de verpakking. Ik hield een klein beetje over want ik had dus net ietsje teveel gepakt. Ik bracht op een paar plekken de foundation aan en werkte dit in mijn huid met een bufferkwast. Daarna ben ik nog even met mijn vingers erover gegaan om het echt goed uit te smeren.

Dr. Hauschka foundation 6 met foundation

Hier zie je mijn gezicht met de Dr. Hauschka foundation nummer 4. Dit is op dit moment precies de juiste kleur voor mijn al iets gebruinde gezicht. Het is een medium dekkende foundation, dus je ziet nog wel goed mijn huid er doorheen zoals moedervlekken en zomersproeten.

Dr. Hauschka foundation 5 met foundation

Dr. Hauschka foundation 9 met foundation en concealer

Op bovenstaande foto heb ik concealer gebruikt voor onder mijn ogen en hier en daar een plekje.

Dr. Hauschka foundation 11 alle makeup

Dit is het uiteindelijke resultaat! Een gezicht dat niet glimt en mooi egaal is dankzij de foundation. Wat ik allemaal nog meer gebruikte:

 • concealer van Clarins, nummer 02 beige
 • huidskleurige poeder om de foundation langer te laten zitten
 • een perzik roze blush van Beauty UK (uit de beautybox van juni)
 • highlighter van Makeup Revolution
 • doorzichtige wenkbrauwgel van Anastasia
 • oogschaduw basis van Too Faced
 • een nude oogschaduw kleur van de Hema
 • een heel dun lijntje op mijn bovenste wimperrand met de wenkbrauwgelstift van GOSH (donkerbruin)
 • donkerbruine mascara van Sephora (alleen op mijn bovenste wimpers)
 • en om het af te maken een zacht roze lipgloss van Catrice
CONCLUSIE

De foundation blijft de hele dag wel goed zitten. Met het warme weer zoals deze week blijft het natuurlijk minder goed zitten omdat je snel zweet door die hitte. Maar anders blijft het dus goed op z’n plek totdat ik het er vanaf haal in de avond. De medium dekking vind ik mooi want daardoor heb ik geen plamuur gezicht. Eigenlijk ben ik wel heel enthousiast over dit product. Mijn huid voelt zacht aan als een perzikhuidje. En hoe fijn dat deze foundation zoveel verzorgende ingrediënten bevat! Het is wel een aanrader als je net als ik genoegen neemt met een medium dekking en graag een matterend effect wilt.

De Dr. Hauschka foundations zijn in geselecteerde winkels (oa. de Bijenkorf) en online verkrijgbaar voor €21,50 (verkoopadressen). Een tube bevat 30ml product.

Welke foundation gebruik jij?

Tot snel weer, xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een merk/bedrijf.