NAIL DRAMA

Afgelopen najaar kreeg ik ineens last van iets wat ik nog nooit eerder heb gehad. Van een aantal nagels ging de toplaag afbladderen. HELP! Mijn nagels hebben er nog nooit zo slecht uit gezien (even de tijd dat ik als jonge tiener nagels beet daar gelaten). Hoe kan het toch dat ze er zo slecht uit zien en wat kan ik er allemaal aan doen om ze weer mooi te krijgen?

Hier zie je de slechte conditie van mijn nagels en ook een beetje van mijn nagelriemen:


Close-up rechterhand

Nog steeds rechterhand

En mijn linkerhand

Na mijn brein er even goed over te breken, heb ik besloten de volgende dingen te doen:

1. Geen nagellak meer gebruiken voor een aantal weken
Zelfs geen basecoat en topcoat, even helemaal niets. Doordat ik sinds een jaar heel vaak nagellak gebruik, zijn ze toch iets verkleurd. Ik gebruik vaak donkere kleuren – paars, blauw, rood, donker roze – of felle kleuren zoals I Scream Peach van Catrice. Dan gaat het toch een beetje in je nagels trekken ondanks dat je een basecoat gebruikt.

2. Nagel olie gaan gebruiken
Bij de Douglas heb ik nagelolie gekocht voor +/- €12,-. Deze verzorgt de nagels en de nagelriemen. Het advies in de Douglas was om bij bijv. het tv kijken de nagelolie te gebruiken en meerdere malen achter elkaar als een kuurtje. Je hebt dan mooi de tijd om het goed in de wrijven. Ik stop de nagelolie nu steeds in mijn handtas zodat ik elk moment dat ik moet wachten (trein/bus bv) het kan gebruiken. Doordat de aanzet van de nagel  op deze manier goed verzorgd wordt, zal de nieuwe aangroei sterker en beter gehydrateerd worden.

3. Regelmatiger handcrème gebruiken (vooral na het handen wassen)
Door je handen te wassen, de afwas doen, schoonmaken in huis enz. droogt de huid op je handen én je nagels uit. Ik heb op mijn nachtkastje nu een handcrème staan, eentje in de badkamer – handig voor ’s ochtends en ’s avonds – en een kleine tube in mijn handtas. Vanaf het najaar krijg ik sneller last van velletjes en droge nagelriemen. Ik ga mijn handen dus goed hydrateren nu. En mijn ellebogen pak ik steeds mee wanneer ik het op doe in de badkamer.

  

4. Goed kort vijlen én polijsten
Mijn nagels vijl ik om de week lekker kort. Ik gebruik al zolang als ik mij kan herinneren een metalen nagelvijl. Deze zijn super fijn, een grove kant voor het snel kort maken en een fijne kant om het netjes te vijlen wanneer de gewenste lengte is bereikt. De vijl doe in mijn handtas (in zo’n super handige bag-in-a-bag) voor wanneer ik even moet bijvijlen met een haakje oid. Daarnaast zal ik de nagels ook polijsten. In de Pink Ribbon Goodiebag zat een Herôme polijstvijl. Deze vijl heeft twee stappen, stap één zorgt voor een betere doorbloeding en stap twee maakt het oppervlak super glad. Zo glad als een spiegel! Het lijkt net alsof je nagels gelakt zijn met doorzichtige nagellak. Heel erg mooi. Enige nadeel van deze nagelvijl is dat ‘ie vrij snel slijt, na een keer of 4x beide handen te hebben behandeld zijn er veel slijt plekken. Misschien dat de normale polijstvijl beter is van Herôme en deze uitgave voor de Pink Ribbon bag van mindere kwaliteit is.

Polijst vijl van Herôme

Een update over de conditie van mijn nagels zal snel volgen!

Ik ben namelijk al zeker 2 maanden bezig met bovenstaande stappen. De week voor kerst heb ik pas weer nagellak op gedaan en met kerst zelf ook. De nagellak voor kerst bleef super lang zitten. Pas na 8 dagen begon het te chippen. Het polijsten werkt dus echt goed om de lak langer te laten zitten. Ik heb beide keren een andere basecoat gebruikt. Ik gebruikte een hele poos eentje van Rimmel speciaal voor hardere nagels, maar dat schijnt de nagels juist op den duur uit te drogen. Misschien heeft dat het uitdrogen van mijn nagels versterkt. Ik ben dus weer een van Sally Hansen gaan gebruiken (eentje die als base,- én topcoat te gebruiken is). Dus of de conditie van mijn nagels (de kleur, nagelriemen, afbladderende bovenlaag etc.) erop vooruit is gegaan zal ik jullie snel laten weten en zien natuurlijk!

Tot slot nog een budget tip:
Bij de Hema en de Etos verkopen ze ook nagelolie. Deze kosten slechts €3,25. Een mooi prijsje niet waar? De nagelolie van de Douglas heb ik gekocht met een cadeaubon om mezelf eens goed te verwennen. Ik zal de nagelolie van de Hema of Etos over een poosje ook eens kopen en testen. Dan kan ik eens kijken of er verschil zit in resultaat en kwaliteit.

Hoe verzorgen jullie je nagels in het najaar/winter?

xoxo Fleur