HAPPY SUMMER

Lisanne schreef al eerder handige blogs over gezondheid (lifestyle) voor Fleursbeautytips en vandaag heb ik weer een nieuwe inspirerende blog voor je! Perfecte timing nu de lente is begonnen en we weer meer buiten komen zo richting de zomer. Allerlei tips bevat het artikel die veel van jullie vast en zeker goed van pas komen. Heel veel lees plezier!

“We zijn officieel de donkere winter uit. Het voelt met de hoeveelheid regen en de nog te koude temperatuur voor de tijd van het jaar misschien nog niet helemaal zo, maar de lente en zomer liggen toch echt voor de deur! Tijd om weer uit je winterslaap te komen en te werken aan je glimlach en summerbody voor dit jaar. Maar hoe gaan we dat doen?

Alles start bij je instelling: denk positief! Positief denken brengt zo ontzettend veel voordelen met zich mee, het doet de meesten versteld staan die hiermee beginnen. Probeer jezelf uit de dagen, schrijf je doelstellingen voor de komende drie maanden uit en begin de dag met een glimlach. Keer terug naar je hart en probeer te handelen vanuit daar. Handige tip: zodra je opstaat loop je naar de spiegel toe en noem je een positief punt over jezelf (uiterlijk, innerlijk, maakt niet uit), spreek dit hardop uit. Probeer hier later op de dag nog eens aan terug te denken.

Tip 1: Zorg dat genoeg drinkt

Je lichaam heeft iedere dag water nodig. Daar kunnen we niets aan veranderen, je hebt nu eenmaal voldoende vocht nodig om alle processen in je lichaam soepel te laten verlopen. Je nagels en haren laten groeien? Je huid laten herstellen na een sessie op het strand? You need water! Begin er direct mee bij het opstaan, neem een glas water en wissel dit eens af met een glas lauw water met daarin een halve uitgeknepen citroen. Dit kan je heel goed helpen om je huid en spijsvertering te verbeteren. Ben je het water overdag zat? Experimenteer met fruit, munttakjes en stukjes limoen! Super lekker, afwisselend en dorstlessend. Met name als je gewicht wil kwijtraken is het belangrijk voldoende water te drinken, dit helpt je in je afvalproces.

Tip 2: Go get some fresh air!

In de winter blijven we vaak wat meer binnen zitten. Het is minder lekker weer, het wordt snel donker en de temperatuur is niet heel erg aangenaam: je zit al snel binnen op de bank. Hierdoor kun je in een vicieuze cirkel raken waardoor je steeds minder buiten komt en weinig beweegt. Nu de lente is aangebroken, is het belangrijk de cirkel te doorbreken en de buitenlucht in te stappen. Niets is zo belangrijk als een dosis frisse lucht. Je nachtrust, spijsvertering en geest knappen op en dat merk je binnen no-time. Bovendien maakt je lichaam het stofje serotonine aan als je buiten beweegt waardoor je je gelukkiger gaat voelen.

Tip 3: Mindfulness

Het woord mindfulness klinkt misschien zwaar of zweverig, maar als je weet wat je allemaal kunt bereiken door middel van je lichaam en geest in balans te brengen dan maakt dat niet meer uit. Ademen is alles. Het geeft energie, leven en als je het op de juiste manier doet ook rust en tevredenheid. Kun jij wel een lading extra energie gebruiken? Geef jezelf dan eens een opkikker met de vuurademhaling: adem in door je neus en trek met een vlugge beweging je buik in, zodat de lucht uit je longen door je neus naar buiten wordt geduwd. Ontspan nu je buikspieren, je ademt vanzelf in. Deze oefening geeft je behalve energie ook een ontspannen gevoel. Heb je een stressmoment? Ontspan je borstkas en laat je schouders even rusten. Houd dit een aantal seconden vast, adem rustig in en uit, herhaal tot het goed voelt.

Rustig worden en een ontspannen gevoel creëren kan al heel simpel door enkel op de grond te gaan liggen. Neem de “lijkhouding” (savasana) aan: ga rustig op je rug liggen met je armen naar beneden en blijf stil liggen. Je voeten vallen naar buiten, je handpalmen wijzen omhoog en focus op een rustige ademhaling. Voor de één is 5 minuten voldoende, voor de ander 20 minuten, pak de rust die jij nodig hebt. Het zou helemaal perfect zijn als je iedere dag een rustmoment en uiteindelijk een yoga practice kunt inbouwen. Als je eenmaal je draai te pakken hebt, zal je merken dat je niet meer zonder kunt en wilt. In het begin kun je meestal (thuis) af met een handdoek, kleedje of een simpele yoga mat. Als je eenmaal hebt besloten om yoga of meditatie in te bouwen als een vast onderdeel van je dagelijkse leven dan mag een duurzaam item zoals een Manduka yoga mat niet aan je uitrusting die jou helpt om opgeladen de dag te plukken! Als je besluit om naar een yogastudio te gaan en je te omringen met mensen die dezelfde gedachte hebben als jij, kun je je uitrusting nog verder aanvullen met bijvoorbeeld een yoga blok of yoga tas.

Bovenstaande tips zijn slechts een greep uit de mogelijkheden om je lente en zomer vrolijker te maken! Snuffel rustig leuke healthy blogs en magazines af om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en ga zo snel mogelijk aan de slag. Want wie wil er nu geen leuke zomerperiode tegemoet? Voor meer tips van Lisanne, lees vooral dan even haar vorige twee artikelen nog even. De moeite waard!”

Gezonde start – door Lisanne
Gezond snacken, dat kan! – door Lisanne

Dit artikel is geschreven door Lisanne van Superyoga.nl (als gastblogger en niet als gesponsord artikel).

Succes met al deze handzame tips. Ik ga er zeker weer mee aan de slag (super handig voor mij gezien mijn burn-out van bijna twee jaar geleden). Dank je wel Lisanne! Tot snel weer, xoxo Fleur