UPDATE 3

Eind april schreef ik een update over hoe het mij verging met het werken aan mijn doelen. Nu is het alweer een maand later en dus hoog tijd voor een update! Hoe gaat het met opruimen, gezond eten en bewegen etc. Lees snel verder om te lezen hoe het daarmee gaat en vertel mij in de comments hoe het met jouw doelen gaat…

Alle vorige keren werkte ik uitgebreid de punten af van alle doelen waaraan ik wil werken. Nu zal ik het wat bondiger doen aangezien een aantal van deze doelen gewoon lekker gaan. Ik wil vooral meer vertellen over het doel meer bewegen. Mijn streefgewicht is echt iets waar ik aan blijf werken totdat ik deze bereikt heb. En vervolgens wil ik gezond blijven eten en bewegen om op mijn streefgewicht te blijven.

1 & 2. Gezonder eten / meer bewegen: dit gaat redelijk goed. Ik heb de afvalmethode Bodieboost in grote lijnen aangehouden om mijn streefgewicht te behalen. Het  Bodieboost dagboek heb ik 6 weken lang bijgehouden.

Bodieboost dagboekBodieboost dagboek 3

In het dagboek houd je je gewicht, omvang, wat je elke dag eet en drinkt bij per week/dag. Dit is heel erg gemakkelijk en zelfs leuk door de lay-out van het boek. Na iedere week heb je een overzicht waar je je gewicht opschrijft (je mag je maar 1x per week wegen), bijhoudt hoeveel jokers je hebt genomen en alcohol eenheden. Er zijn overzichten voor 6 weken lang.

Bodieboost dagboek 2Bodieboost dagboek 4

Met 73,9kg heb ik al een gezond BMI, daarom val ik minder snel af dan in het begin (juni vorig jaar) toen ik iets te zwaar was. Aan de start van de 6 weken woog ik 69,9kg en na 6 weken woog ik 69,0kg. Bijna een kilo minder. In de twee weken erna ben ik iets meer jokers gaan eten (dat zijn snoep momenten, 1 joker is bijv. een bakje chips of een stuk taart) dan de verplichte 2 en ik woog daarna 68kg. Dat weeg ik op dit moment nog steeds. En nog leuker, ik ben 4cm kwijt in mijn taille, 2cm bij mijn heupen en 2cm bij de omvang onder mijn borsten! *springt nu van blijdschap*

Dus ik ben nu nog 1 kilo verwijderd van mijn streefgewicht. Wanneer ik 67kg weeg heb ik een mooi gewicht, kledingmaat 38 en voel ik mij goed in een bikini. Mijn kleding zit nu al niet meer te strak maar sluit goed aan. Sommige kledingstukken in maat 36 kan ik ook weer aan (volgens mij zijn deze gewoon maat 38). De maat 40 kledingstukken zitten nu iets te ruim. De 67kg wil ik dan vooral vasthouden. Met sporten wil ik kijken of het lukt om nog af te vallen naar de 65kg. Minder dan dat wil ik niet wegen omdat ik dan mijn curves ga verliezen en dat is zonde. Ik heb een gespierd lichaam en wil alleen iets minder vet, maar niet alles wil ik weg. Slank vind ik mooi maar dun niet. Een strakker lijf is dus het doel. Vorig jaar wilde ik heel graag in een jaar tijd met behulp van BodieBoost van 75kg naar 67kg. En dat is bijna gelukt! Nog slechts 1 kilo te gaan, YEAH! De afgelopen 3 weken heb ik niet hardgelopen, maar dat ga ik nu weer wel doen. En ik heb er zelfs zin in! Het is beter voor mijn rug om lekker te bewegen. Ook ga ik weer vaker wandelingen maken, omdat het zo fijn is om te doen. Hopelijk kan ik weer beginnen met tennissen deze zomer. Eerst iemand vinden die samen ergens lid wil worden…

Met de Nike app kan ik goed zien hoe ik vooruit ben gegaan met hardlopen. Ik begon vorig jaar februari met hardlopen op tennisschoenen, maar dat liep niet lekker en ik ging dus niet vaak. In de zomer kocht ik goede hardloopschoenen van het merk Asics en vanaf dat moment ging het beter. Op de print screens van mijn app zie je goed dat ik steeds actiever ben geworden:

Februari ’13 liep ik 4,6km
Maart ’13 liep ik 4,8km
April ’13 liep ik 3,2km
Juli ’13 liep ik 8,6km
Augustus ’13 liep ik 15,8km
September ‘ 13 liep ik 4,2km
Januari ‘ 14 liep ik 10,9km
Februari ‘ 14 liep ik 9,9km
Maart ‘ 14 liep ik 10,9km
April ‘ 14 liep ik 26,8km

IMG_6830IMG_6831IMG_6832IMG_6833IMG_6834IMG_6836

IMG_6837IMG_6838

Sinds een week of twee/drie zit ik ook weer lekker in mijn vel trouwens, daardoor gaat het werken aan mijn doelen ook een stuk makkelijk! Bij de volgende update vertel ik jullie natuurlijk graag hoe het gaat met gezond eten en vooral het hardlopen.

3. Opruimen: ik vertelde de vorige keer dat ik aan het klussen was aan mijn slaapkamer. Al het verfwerk is klaar sinds ruim een week. Vandaag gaan we laminaat leggen en dan kan ik mijn kast in elkaar zetten en de laatste verhuisdozen uitpakken. Al mijn make-up heb ik al netjes opgeruimd en zit in een handig Ikea ladekast (Helmer). De Beautyboxen heb ik gebruikt om alle producten in te doen, twee per lade. Dat is al lekker geordend. Moet wel even kritisch kijken wat ik weg kan doen. In een bakje zitten heel veel lipglossjes en in een andere heel veel lipsticks. Daar kan vast wel het een ander van naar een vriendin. En misschien zijn een paar producten te oud en moet ik weggooien.

Verder heb ik alle beauty producten geordend die ik nog moet reviewen en uitgezocht wat het testpanel kan reviewen. Voor al die cosmetica moet ik nog wel een systeem bedenken. Maar gelukkig heb ik een ladekast die ik hiervoor kan gebruiken, dus dat komt wel goed. En anders haal ik nog een Helmer kastje voor erbij.

Voor mijn kleding heb ik al twee grote ladekasten (Malm van Ikea). Ik koop binnenkort een ruime garderobekast om al mijn jurken, vesten en jasjes in op te hangen. Dan is zo direct echt alles opgeruimd en netjes, heerlijk! De woonkamer ga ik met mijn huisgenoot hier en daar opknappen met een verfbeurt. Dan moet ik daarna wel nog oude dozen met spullen en kleding bij mijn ouders uitzoeken en alleen meenemen wat ik nog kan gebruiken. Zo ben ik verlost van overbodige troep en heeft alles een vaste plek thuis. Het teveel aan spullen en kleding moet gewoon weg. Zo fijn als dat af is! Met foto’s zal ik laten zien hoe mijn slaapkamer eruit ziet wanneer in klaar ben met inrichten.

4. Afwassen: hier kan ik heel kort over zijn, dit gaat helemaal goed =)

5. Bloggen inplannen: dit kan beter. Soms werkt internet thuis zo slecht of helemaal niet dat ik niet online kan werken. Dan werk ik zoveel mogelijk offline (foto’s bewerken en schrijven). Dan kan ik met een goede verbinding snel mijn blogs bijwerken en inplannen. Hier werk ik nog steeds aan om te verbeteren…

6. Actief op social media (over mijn doelen): op twitter, facebook, instagram en pinterest ben ik niet zo actief als een jaar geleden. Maar ik update wel regelmatig mijn status op al deze social media. Over een paar weken zal ik weer video’s gaan opnemen zodat ik ook op youtube weer actief word. Dan wil ik het liefst om de week een nieuwe video uploaden.

Hoe gaat het met jouw doelen?

Zijn er doelen waar je nog steeds moeite mee hebt? Ben je meer gaan sporten of gezonder gaan eten? Vertel in een reactie waar jij mee bezig bent en waar je aan wilt of moet werken van jezelf. Ik ben ontzettend benieuwd! Van sommige lezers weet ik dat ze net als ik bezig zijn met afvallen, gezonder eten of meer sporten. Laat me weten hoe het gaat! Kunnen we elkaar een beetje helpen en stimuleren. Op facebook zijn er een aantal hele leuke initiatieven van bloggers: Bodieboost community; Annemerel en andere bloggers beheren de groep: Girlscamp ; Tedje, Anne en Yara beheren de feelgoodfitchallenge. De groepen zijn niet openbaar maar besloten, je moet je dus aanmelden als je mee wilt doen.

Hier lees je de vorige berichten van ‘ A better version of me’:

Introductie: A better version of me #1: Change for the better
Update 1: A better version of me #2: update 1
Update 2: A better version of me #3: update 2

Tot snel weer! xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest

%d bloggers liken dit: