HYDRATE PLEASE

Heb je net als ik een vochtarme huid? Lees dan vooral verder… Mijn dagverzorging was op, dus ik moest weer eens opzoek naar iets nieuws. Tenminste, ik vind het altijd leuk om nieuwe producten te testen. Zo kwam ik bij Yves Rocher terecht. Dit keer wilde ik van één merk de hele lijn proberen. Een reinigingsgel voor onder de douche, een micellair reinigingswater voor het verwijderen van mijn make-up en een dagverzorging. Ik gebruik op dit moment een nachtcrème van een ander merk. Vandaag vertel ik je hoe deze hydra végétal lijn van Yves Rocher mij is bevallen.

UITERLIJK

Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 1

De verpakking vind ik er mooi en aantrekkelijk uitzien. De kleur staat mij wel aan en past mooi bij het thema hydratatie. Van links naar rechts zie je de gel, micellair reinigingswater en de gezichtscrème.

REINIGINGSGEL

Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 2Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 4

Dit zegt Yves Rocher over de gel: “Het ahornsap is speciaal geselecteerd omdat het een herstellende werking heeft op de vochtvasthoudende cellen in de huid. Deze frisse gel verwijdert direct alle onzuiverheden en sporen van make-up. De huid is verfrist en diep gereinigd, voelt zacht en aangenaam aan en is zichtbaar schoner.”

Het is een reiniger dus er zit wel SLS in. Als je daar niet van houdt, kun je deze beter skippen. Verder zit er ook parfum in en glycerine. Ik zie geen gekke ingrediënten in de lijst, maar ben ook geen expert daarin. Van de parfum merk ik overigens niets wat betreft dat mijn huid er slecht op reageert. Mijn huid is licht gevoelig dus ik ben blij dat ik er wel tegen kan.

Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 6

Zo ziet de gel er uit. De verpakking heeft een handige klipdop. Ik doe iets minder dan deze hoeveelheid in mijn handen en wrijf dat op mijn al vochtige gezicht (’s ochtends onder de douche). Nadat ik mijn gezicht grondig heb gereinigd, spoel ik het goed af. Mijn huid voelt lekker fris na gebruik. Als ik mijn dagcrème wat later dan normaal opsmeer merk ik wel dat mijn huid heel lichtjes trekkerig aanvoelt; maar niet storend. Het product werkt snel en het resultaat is prettig. Ik heb nooit zo’n last van onzuiverheden, maar nu nog iets minder merk ik.

MICELLAIR REINIGINGSWATER

Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 7Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 9Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 8

Dit zegt Yves Rocher over dit product; Hydraterende micellaire reinigingslotion 2-in-1: “Een frisse lotion die make-up en onzuiverheden in een handomdraai verwijdert. Hydrateert de huid en geeft haar een sprankelende uitstraling. De formule is speciaal ontwikkeld voor de normale tot gecombineerde huid. Onder dermatologisch en oogheelkundig toezicht getest. Bevat geen parabenen, minerale olie, kleurstof of siliconen.”

Wanneer ik in de avond mijn make-up wil verwijderen, gebruik ik het liefst een micellair reinigingswater. Ik ben verzot op die van Garnier en schreef al een review over de variant met olie. Deze van Yves Rocher heb ik echter wel een kans gegeven natuurlijk. Ik breng een ruime hoeveelheid aan op twee grote wattenschijven. Dan laat ik het even op mijn ogen rusten en daarna wrijf ik mijn oogmake-up er af. Hierna gebruik ik de tweede wattenschijf om mijn gezichtsmake-up te verwijderen. Het wordt allemaal goed schoon. Echter merk ik wel dat mijn mascara niet 100% verwijderd is na gebruik. In de ochtend zie ik dat vooral. Dan zit er nog een restje onder mijn ogen. Ik moet dus wel zeggen dat ik de micellair reinigingswater van Garnier fijner vind. Wel heb ik de verpakking helemaal op gemaakt. Mijn huid heeft het zeker wel goed gedaan want ik heb tijdens het gebruik van de gel en deze micellairwater echt een mooie stralende huid gehad. Krijg af en toe zelfs complimenten over mijn huid dat ‘ie zo egaal is. Daar heeft mijn reiniging en verzorging absoluut een groot aandeel in.

DAGCRÈME

Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 10Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 11Yves Rocher Hydra Vegetal gezichtsverzorging 12

Tot slot de dagcrème. Dit zegt Yves Rocher over de crème: “Zoekt u een rijke crème die uw huid intensief hydrateert?  Dan is de 24-uurs intensief hydraterende rijke crème de ideale verzorging voor u. Plantensappen van de esdoorn (ahornsap) en de blauwe agave worden gecombineerd met plantaardige betaïne. Deze staan alle drie bekend om hun vochtvasthoudende vermogens. Zo leggen deze sappen als het ware een watervoorraad aan in de kern van de huid”

Deze is zuinig in gebruik, want ik heb ‘m al zeker twee maanden in gebruik en hij is nog zeker niet op. Het is een crème die vol aanvoelt maar niet dikkig. Hij smeert gemakkelijk uit en trekt goed en snel in. Het enige nadeel wat ik kan opnoemen is dat mijn SPF zonnefluide van Biodermal gaat rullen wanneer ik deze te snel hierna opsmeer. Verder is het gewoon een hele k zo opnieuw kopen wanneer deze op is en ik geen andere crème zou hebben om te testen.

De reinigingsgel bevat 125ml (€3,45). De micellair reinigingswater bevat 200ml (€3,95). De hydraterende dagcrème bevat 50ml (€5,54). Het totale hydratatie pakket van Yves Rocher kost slechts €15. Hierin zit een lotion in plaats van een micellair reinigingswater. Maar in de winkel kun je dat gemakkelijk omwisselen als je daar even naar vraagt. Lekker budget he, wauwie! Van deze lijn hebben ze ook nog een serum, srub, masker, ooggel en reinigingsdoekjes. Neem zeker even een kijkje en kies in het overzicht wat jouw huidtype is.

Wat gebruik jij als gezichtsreiniging en verzorging?

De winkel van Yves Rocher vind ik zeker een aanrader. Tot nu toe heb ik alleen nog maar goede ervaringen ermee. Hopelijk vond je deze review zinvol. Tot snel weer, xoxo Fleur.