UPDATE 4

Precies een maand geleden konden jullie lezen hoe het ging met ‘werken aan mijn doelen’. Vandaag vertel ik je weer waar ik tegenaan ben gelopen. En heb ik een paar nieuwe doelen aangezien een aantal al wel behaald zijn. Ik verklap alvast dat het halen van mijn streefgewicht nog niet gelukt is… lees maar snel verder voor het hele verhaal 😉

1 & 2. gezonder eten en bewegen: Dat ging erg goed in de maand april. Ik vertelde in mijn vorige update in mei dat ik weer actief wilde gaan hardlopen. Helaas is dat nog niet gebeurd. Gezond eten is ook wat meer op de achtergrond gekomen. Niet dat ik nou enorm ongezond eet, maar ik snoep naast het gezonde eten teveel. Dat kan ik ook merken aan mijn kleding. Mijn spijkerbroeken begonnen te groot te worden en mijn riem moest ik dichtsnoeren op het strakste gaatje. Nu moet ik ‘m 1 gaatje opschuiven. Ik weeg op dit moment 70,3kg (vorige week 71kg). Dus ik ben ongeveer 2kg aangekomen in de afgelopen 4-6 weken. Voor de komende tijd wil ik me daarom focussen op meer fruit eten icm met vezels en yoghurt (ontbijt), lunch vaker brood vervangen voor een salade en netjes avondeten klaarmaken met de BodieBoost methode in mijn achterhoofd. Als tussendoortjes wil ik weer naar de maximaal 3 jokers per week. En gezonde snacks als groente eten ipv frietchips (mijn favo guilty pleasure) of iets anders ongezonds. Die bewaar ik gewoon voor de joker momenten.

IMG_7165 IMG_6979

Als je mij volgt op Instagram was het je misschien al opgevallen dat ik best vaak kies voor lekker eten. Hopelijk gaan jullie zien aan mijn komende foto’s dat ik inderdaad weer op de juiste manier bezig ben. Als jij ook gezonder wilt eten en meer wilt sporten, volg mij dan en laten we elkaar feedback geven. Dan kunnen we elkaar motiveren en is het makkelijker vol te houden!

IMG_7329 IMG_7311

3. opruimen: Ik vertelde dat ik mijn slaapkamer aan het opknappen was. Vorig jaar verhuisde ik in juli naar een andere plek in de binnenstad van Utrecht. Het is een appartement dat ik huur en deel met 1 huisgenoot. Mijn slaapkamer is nu bijna af op het inrichten na. Ik geniet nu al enorm van de witte muren en het houtwerk dat er fris uit ziet. Ik heb getwijfeld over hoeveel moeite ik wilde stoppen in het klussen van het appartement omdat ik weet dat ik er niet nog jaren zal blijven wonen. Het is geweldig om zo centraal in de stad te wonen, maar ik zit boven een horeca tent waardoor ik voor en achter natuurlijk veel hoor (ene kant terras andere kant een werkplaats waar ze om 6.45u starten met herrie). Niet dat ik er niet aan wil wennen ofzo, maar ik ben erg gevoelig voor geluiden. Ik heb hele goede oren en hoor altijd alles voordat andere het horen. Als het dus een storend geluid is, dan irriteert mij dat op een gegeven moment… Het heeft veel voordelen wonen in de binnenstad, maar soms ook wel een aantal nadelen.

20140511-040907.jpg 20140511-040859.jpg

Mijn huisgenoot en ik hebben gepraat met de huisbaas en dingen die kapot zijn aan het appartement zullen gemaakt worden. We hebben geluk dat het een heel ruim appartement is, zo hebben we een hele grote open keuken en zeer grote woon/eetkamer die we delen. Daarnaast heb ik een eigen badkamer (aan mijn slaapkamer) met bad en twee wastafels. Dus daar heb ik niets over te klagen. We zullen alleen het tapijt moeten vervangen in de woonkamer en 3 muren moeten verven willen we de woon/eetkamer gezellig maken. Hopelijk gaat dat lukken de komende maand, dan is het zoveel lekker wonen.

We hebben ook nog eens een heel chill balkon aan de straatkant waar we zon hebben van ’s ochtends tot ongeveer 16u. Wanneer al het kluswerk erop zit, kunnen we alle zooi (troep van vorige huurders en klusafval) verzamelen en wegbrengen naar de stort. Dan is het eindelijk af en kunnen we het meer naar onze smaak inrichten. Zo kocht ik gisteren een paprika plant voor op het balkon. Alleen is een deel van het balkon nog niet zo netjes, dus kan het echte genieten pas beginnen wanneer dat soort zaken klaar zijn…. (poeh wat een lang verhaal is dit geworden, sorry!).

4. afwassen koken: Het afwassen is geen enkel probleem, dat lukt altijd wel (ook bij mijn vriend). Echter ben ik veel te lui wat betreft zelf koken. Mijn vriend is degene die bijna altijd het eten klaarmaakt. Vaak doen we samen de boodschappen en ik was af als hij heeft gekookt. Nu wil ik de komende tijd erop gaan letten, dat ik vaker boven de pannen ga staan. Recepten verzamelen met eten dat we allebei lekker vinden is dan ook een goed idee. Dat maakt het dan voor mij een stuk gemakkelijker om het initiatief te nemen. Op Instagram zal ik er steeds bij zetten wie het eten heeft klaar gemaakt 😉

IMG_7330 20140511-040922.jpg

5. bloggen inplannen: Tja, same story as last time… Ik blijf vooruit werken erg lastig vinden. Dit heeft denk ik vooral te maken dat ik bloggen erg leuk vind, maar stukken minder leuk wanneer ik vooruit moet werken. Werken met to do lijstjes doe ik al heel lang. Op mijn telefoon heb ik een app (wunderlist) om dit soort zaken in bij te houden. Daarnaast schreef ik op notitieblaadjes ook nog een korte termijn to do list… maar het werkte allemaal duidelijk niet. Wat ik nu doe: 1 boekje voor mijn blog bijhouden (die gebruik ik al sinds vorig jaar). Hierin schrijf ik iedere keer op welke blogpost ik online heb gezet. Op die manier probeer ik zo afwisselend mogelijk te schrijven op mijn blog. Het is een handige manier voor mij om overzicht te houden over het geheel. Achterin het boekje hou ik een to do list bij wat alleen gaat over blogpost die ik moet schrijven of handelingen zoals foto’s maken of plannen die ik moet maken. In mijn andere notitieboekje (deze is iets groter) houd ik meerdere dingen bij. Zo schrijf ik daar mijn paklijst in voor een weekendje weg of een lijst met dingen die ik moet doen voor een feestje dat ik voorbereid. En daar zet ik nu iedere keer een TO DO list in voor 1 dag. Deze mag niet te lang worden (dus niet 2 pagina’s maar eentje is de max). Op deze manier werk ik veel meer af van het lijstje en schuift er minder door naar een volgende dag.

Mijn doel is dus: to do lijstjes actief bijhouden op een manier dat deze haalbaar zijn. Dit heeft betrekking op het runnen van mijn blog, maar ook op alle andere onderdelen in mijn leven. Korte termijn doelen halen zodat de lange termijn doelen dichterbij komen en haalbaar worden. Volgen jullie mij nog een beetje? Of ben ik door aan het draven en ratelen… Mijn zelfdiscipline moet ik dus gewoon verbeteren, daar komt het op neer.

6. actief op social media (over mijn doelen): Dit is al in gang gezet. Op Instagram, Facebook en Twitter ben ik de laatste tijd actiever aanwezig. Dit mag nog wel iets meer. Zo mis ik af en toe wel de interactie die ik vroeger had op Twitter. Alleen als je zoveel social media moet bijhouden, wordt de diepgang/zinvolheid altijd minder. Het is teveel om op alle kanalen actief te zijn. Daarom focus ik mij vooral op Instagram, Twitter en mijn Facebook pagina. Pinterest zo nu en dan en Youtube dat komt weer zodra ik helemaal klaar ben met klussen in huis.

7. time management: Eigenlijk overlapt dit punt 5 (bloggen inplannen) voor het grootste gedeelte. Er komt nog wel bij dat ik de tijdbesteding kan verbeteren waardoor een to do list sneller af komt. Efficiënt omgaan met je tijd is iets waar ik nog veel aan kan verbeteren. Ik weet heel goed wat mijn zwakke en sterke punten zijn. Dan wordt het nu zaak om die zwakke punten minder zwak te krijgen en mijn sterke punten zo in te zetten dat deze de zwakke punten kan compenseren. Volgens mij heb ik helemaal niet laten weten op mijn blog dat ik ben gestopt met de PABO. Wie weet schrijf ik daar nog een keer een blog over. Het is lastig om daarover te schrijven, want ik was in de eindfase van mijn studie en heb niet doorgezet… falen vind ik verschrikkelijk. Nu wil ik vooral vooruit kijken en doen wat ik het liefste wil en vooral ook waar ik goed in ben. Hopelijk vind ik dus een vaste job waarbij ik kan werken met mensen en beauty. Die combinatie past het beste bij mij. Ik houd jullie op de hoogte =)

Dat waren weer al mijn doelen voor de komende tijd. Over een maand komt de laatste update over deze doelen. Zoals jullie misschien konden zien in de eerste blogpost van deze reeks, heb ik deze blogpost geschreven in samenwerking met Kellogg’s (mijn eerste campagne!). Het was de bedoeling dat ik iedere 2 weken zou schrijven over mijn doelen, maar dat is 1x per maand geworden. Ik merk aan mezelf dat ik beter en fijner schrijf voor mijn blog wanneer er geen druk op ligt. Ik kan heus snel een advertorial of review schrijven wanneer een bedrijf of merk dat aan mij vraagt. Maar mijn inspiratie werkt het beste wanneer er geen druk word opgelegd door een ander.

Na de laatste update ga ik zeker door met het schrijven over mijn doelen. Dan zal ik het een nieuwe naam geven en met nieuwe motivatie en doelen het in een ander jasje stoppen. Ik ben erg benieuwd of jullie het lezen van deze blogpost leuk vinden. Hopelijk raken jullie erdoor geïnspireerd. Dat heb ik wel altijd wanneer ik dit soort artikelen lees op andere blogs. Als je tips voor me hebt of andere feedback, zet het vooral in een reactie hieronder.

Bedankt voor het meelezen!

Laat je me weten hoe het met jouw doelen gaat?

Heb jij doelen gesteld en deze gehaald of ben je er nog volop mee bezig? Let me know 😉 Laten we elkaar feedback geven om er sterker van te worden. Stimuleren kan zitten in de juiste vragen aan iemand stellen. Dat zet aan tot nadenken en kan net dat zetje zijn wat iemand nodig heeft…

Heel veel succes!

Tot snel weer en een hele fijne nieuwe week toegewenst! xoxo Fleur

Hier lees je de vorige berichten van ‘ A better version of me’:

Introductie: A better version of me #1: Change for the better
Update 1: A better version of me #2: update 1
Update 2: A better version of me #3: update 2
Update 3:
A better version of me #4: update 3

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest