LET’S GET FIT AGAIN

Afgelopen week vertelde ik al in de Uzuma review dat ik weer wil bloggen over hoe ik mijn streefgewicht wil behalen. Het blijft een strijd die maar eeuwig lijkt te duren. Nu ben ik 33 jaar en ik moet zeggen, het wordt moeilijker nu ik iets ouder word. Het ging vroeger veel gemakkelijker! Ik weeg nu 72,6kg en werk toe naar de 67kg omdat dat voor mijn lengte (1.72m) en postuur het ideale gewicht is. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar mijn struggles tijdens deze ‘reis’ en al mijn andere doelen waaraan ik wil werken …

Op de trouwerij van mijn broer, 28 augustus 2010, woog ik voor het laatst 67kg. Dat is bijna 5 jaar geleden nu. Verschillende keren heb ik mijn best gedaan om weer dat gewicht te bereiken. Soms slaagde ik bijna, maar meestal bleef ik steken bij 68kg. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar dat ene kilootje minder zorgt ervoor dat ik me lekkerder voel in kleding zoals een bikini.

1 juni 2015 ontbijt

Eind 2013 startte ik mijn eerste campagne hier op mijn blog voor Kellogg’s. Hieronder kun je al mijn blogs hierover nalezen als je dat leuk vindt:

Introductie: A better version of me #1: Change for the better
Update 1: A better version of me #2: update 1
Update 2: A better version of me #3: update 2
Update 3: A better version of me #4: update 3
Update 4: A better version of me #5: update 4

Nu wil ik dus een nieuwe start maken voor mijn strijd tegen de overtollige kilo’s. Afgelopen winter zat ik in een dip vanwege mijn burn-out en lukte het niet zo om me hiermee bezig te houden. Nu ik me stukken beter voel en meer energie heb, ga ik met volle overtuiging er tegenaan.

Ik ben niet van plan om alleen maar rauwkost te eten en water te drinken. Een jaar of twee geleden leerde ik de afvalmethode Bodieboost kennen door oprichtster Charlotte. Een effectieve manier om af te vallen. Het boek zit helaas in een verhuisdoos in de opslag, maar ik heb wel een nieuw Bodieboost dagboek in huis. Daarin kan ik 6 weken lang precies bijhouden wat ik eet en drink op een dag. Ideaal om een goede start te maken!

Oke, mijn doel is dus 67kg wegen en dat wil ik bereikt hebben op 1 januari 2016. Dit zijn de manieren waarop ik dat wil bereiken:

  • het dagboek bijhouden van Bodieboost
  • gezond ontbijten en lunchen
  • normaal avondeten zoals ik meestal al doe
  • meer gaan bewegen, waaronder 1 dag in de week golfen en minimaal 2x per week hardlopen en regelmatig een wandeling maken door het park of bos.
  • slechts 3x per week iets lekkers eten en dan het liefst alleen in het weekend
  • maximaal 3 alcohol glazen per week drinken

1 mei Asperge diner

Verder wil ik ook gaan kijken naar krachttraining. Ik moet van mijn fysiotherapeute oefeningen doen om mijn dieper liggende spieren te versterken. Dat kan over een poosje, wanneer deze spieren sterker zijn geworden. Pas dan kan ik met de grotere spieren aan de slag. Op dit moment laat ik het even zo want die grotere spieren zijn in verhouding veel te sterk en sommige zelfs overbelast.

In de blogs van ‘A better version of me‘ schreef ik steeds over allerlei verschillende doelen. Dat vond ik echt heel erg fijn en stimulerend werken. Van lezers kreeg ik zulke leuke feedback wat ook weer een positief effect had op mij. Ook daarom zal ik in de blogposts ‘Werken aan mijn doelen’ meerdere punten behandelen.

6 mei

Oh, shame on me… kijk dan hoe langzaam mijn gemiddelde snelheid was op die dag (9.13). Dat was vorig jaar wel anders toen ik actiever was met hardlopen. Ach, ik moet ergens beginnen toch?

MIJN DOELEN
1. Het behalen van mijn streefgewicht

Het behalen van 67kg door gezonder te eten en drinken en meer te bewegen. Goed nieuws, ik ben vandaag (7 juni) meteen gestart hiermee! Iemand gaf me de tip om de 5K app te downloaden om mijn hardloopdoel makkelijker te bereiken: binnen 30min 5K rennen. Zo gezegd zo gedaan…

Mijn zondag begon met ontbijt en koffie en daarna deze blog schrijven. Ik treuzelde nogal, want ik had eigenlijk helemaal geen zin om te gaan hardlopen. Ik wilde bijna opgeven en maar gaan wandelen… Later in de middag kwam ik dan eindelijk in actie en trok ik mijn hardloop outfit aan. Even mijn gezicht ingesmeerd met spf30 en ik was klaar. Ik startte zoals gewoonlijk mijn Nike app (die mijn hardloopmuziek afspeelt), maar daarnaast dus ook de 5K app. De eerste dag van deze training duurt maar 25 min waarbij er slechts 6x gerend wordt (zie foto), easy dus dacht ik…

5K app

Het begon goed met een 5 minuten warming up, gewoon stevig wandelen. Daarna steeds een minuut rennen en dan anderhalve minuut wandelen. Het ging niet verkeerd, tot ik de derde keer moest rennen. Ik heb daarna even op een bankje gezeten want mijn scheenbeenspieren stonden echt in de fik! Dit heb ik met eerdere trainingen ook ervaren en hier moet je wel mee oppassen. Als je er te hard mee door rent, kan het leiden tot een blessure. Na die break van twee minuten ging ik weer vrolijk verder. Ondertussen had ik al een leuke foto te pakken van een mama eend met haar kleintjes. Ik liep mijn gebruikelijke singel rondje (Utrecht park) en was bij het einde van het park ook bijna aan het einde van mijn trainingsrondje. Voordat ik het wist mocht ik starten aan de cooling down, 5 min wandelen. Jeetje, wat is dat snel voorbij gegaan! Het is me echt heel erg meegevallen ook al moest ik even kort pauzeren.

Nu is het belangrijk dat ik het schema aanhoud van deze app. Dat betekent om de dag trainen, wat echt wel een uitdaging is voor mij! Wordt vervolgd…

2. Vaker koken

En verschillende recepten gaan uitproberen. Op dit moment wordt er vaak voor me gekookt, lucky me! Maar dat wil ik dus gaan veranderen. En met vaker bedoel ik minimaal twee keer in de week. Nu kook ik meestal maar 1x in de week (oeps!). Dat is natuurlijk maar heel erg weinig, maar ik wil het rustig opbouwen. Doel is daarom 2x per week voor de komende weken.

3. Timemanagement

Ik wil oa. blogs inplannen zodat er iedere week minimaal 3 blogs online komen. Sinds twee weken gaat dit ineens heel erg goed. Ik heb weer veel inspiratie gelukkig! Er zijn nog een hoop blogs die ik van mezelf MOET schrijven omdat ze al een hele lange tijd op mijn to do lijst staan. Nu werk ik die to do lijst rustig af zodat ik iedere week wel een paar van die punten kan afstrepen. Ik kan je vertellen, dat voelt super lekker en goed. Het afstrepen van punten is een heel magisch iets lijkt wel. Waar ik altijd mega veel moeite had met to do lists afwerken, gaat het me nu stukken beter af. Natuurlijk moet ik dat wel blijven doen. Vandaar dat dit doel erbij staat. Het is iets waaraan ik moet blijven werken, het mag niet gaan afzwakken. Op het moment van schrijven (zondag 7 juni) heb ik 5 blogartikelen vooruit geschreven. Dat zijn alle artikelen van deze week. Voor mij een hele prestatie! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag verschijnen er nieuwe blogs. Een enkele keer meer, zoals een advertorial of een extra normale blogpost.

4. Opruimen

Ik heb nog heel veel verhuisdozen staan bij mijn ouders en een opslag die ik moet uitzoeken. Niet alles kan mee naar mijn nieuwe adres. Verder natuurlijk ook het bijhouden van mijn huidige leefruimte, ook heel belangrijk! Doel is om iedere week 2x een verhuisdoos uit te zoeken en 1x per week mijn slaapkamer op te ruimen en schoon te maken.

5. Visagie & hairstyling

Het afgelopen jaar heb ik me hier maar heel weinig mee bezig gehouden. Dit is dus ook een doel waaraan ik wil werken. Meer bezig zijn met visagie om me verder te ontwikkelen op dit gebied. Dat kan door beauty boeken te lezen en bijvoorbeeld make-up looks na te maken. Het liefst oefenen met modellen maar bij gebrek hieraan, dan maar op mezelf. Goed gelukte creaties kan ik vervolgens weer delen hier op mijn blog 🙂

De komende maanden kunnen jullie meelezen hoe het werken aan mijn doelen verloopt. Hoe vaak ik erover ga bloggen weet ik nog niet, maar minimaal 1x per maand komt er een update.

Hoe gaat het met jouw doelen?

En wat zijn die doelen? Laat het me weten in de comments, ik ben namelijk erg benieuwd hoe het daarmee gaat. Zijn jullie ook bezig om af te vallen of zit je al op jouw streefgewicht (hoe zorg je dan dat je daarop blijft)? Blog jij ook en heb je ook moeite om vooruit te werken? Laten we elkaar weer gaan stimuleren! It works, believe me. Positieve woorden van je omgeving helpen altijd zo goed heb ik gemerkt. We kunnen allemaal wel een beetje hulp gebruiken. Zet ‘m op en tot snel!

xoxo Fleur

Volg je mij al? Twitter / Facebook / Bloglovin’ / Instagram / Youtube / Pinterest